Fenerbahçe Trabzonspor maçından eşitlik çıktı

Ligin 33. Haftasında Fenerbahçe Trabzonspor ile karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Trabzonspor maçından eşitlik çıktı

Spor Toto Süper Lig’in 33. Haftasında Fenerbahçe Trabzonspor ile karşı karşıya geldi.

İlk yarı Sow'un golüyle Fenerbahçe devreyi 1-0 üstünlükle kapattı. İkinci yarıya hızlı başlayan Trabzonspor ise Bero ile beraberlik golünü buldu ve maç bu skorla sona erdi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 51'e yükseltti. Böylece 5. sıradaki Antalyaspor ile olan fark 4 puanda kaldı ve Trabzonspor 5. olarak Avrupa'ya gitme hedefine veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYIN

Fenerbahçe Trabzonspor maçı saat kaçta hangi kanalda?

İŞTE İLK 11’LER

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, İsmail, Mehmet Topal, Josef, Lens, Sow, Van Persie, Emenike

TRABZONSPOR: Onur, Pereira, Uğur Demirok, Medjani, Mas, Okay, Bero, Olcay, Yusuf Yazıcı, Castillo, N'Doye

İki takım bugüne kadar 119 kez karşı karşıya gelirken 48 karşılaşmayı Fenerbahçe 37 karşılaşmayı Trabzonspor kazandı. 34 Karşılaşmada ise iki takım sahadan beraberlikle ayrıldı. İstanbul’da oynanan 54 karşılaşmada 27 kez Fenerbahçe 9 kez Trabzonspor kaznadı. 18 kez ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

İki takım en son 26.12.2016 tarihinde Trabzon’da karşı karşıya geldi ve Fenerbahçe Trabzonspor’u 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe son maçında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-1 mağlup ederken Trabzonspor sahasında Başakşehir ile 0-0 berabere kaldı.

EN GOLCÜLER

Trabzonspor’da en golcü isim 6 golle Uğur Demirok oldu. Onu 5’er golle Hugo Rodallega ve Dame N’Doye izledi. Fenerbahçe’de en golcü isim 11 golle Musa Sow oldu. Onu 9 golle Van Persie ve 4 golle Mehmet Topal izledi.  

ALİ PALABIYIK’IN KARNESİ

Ali Palabıyık'ın yönettiği 5 maçta Trabzonspor 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, Fenerbahçe ise son 5 maçta 5 galibiyet aldı. Ali Palabıyık, ikinci kez iki takım arasında oynanacak maçta düdük çalacak.

FENERBAHÇE MAÇLARI

Hakem Ali Palabıyık, Fenerbahçe'nin 15 maçını yönetti. Söz konusu maçlarda sarı-lacivertli kulüp 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Fenerbahçe, Ali Palabıyık yönetiminde oynadığı son 5 maçta ise sahadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım Palabıyık'ın yönettiği maçlarda 42 sarı, 5 kırmızı kart gördü.

TRABZONSPOR MAÇLARI

Ali Palabıyık, Trabzonspor'un ise 12 maçında düdük çaldı. Söz konusu maçlarda bordo-mavililer 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti.

​Trabzonspor, Palabıyık'ın yönettiği son 5 maçta 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Bordo-mavililer Ali Palabıyık'ın yönettiği maçlarda 37 sarı ve 4 kırmızı kart gördü.

Sezonun ilk yarısında iki takım arasında Trabzon'da oynanan ve Ali Palabıyık'ın yönettiği maçı konuk ekip Fenerbahçe 3-0 kazanmıştı.

İki takım Süper Lig'de 87 kez karşılaştı. Fenerbahçe bu maçların 37'sini kazanırken, Trabzonspor 22 galibiyet aldı (28B).

Fenerbahçe, Trabzonspor'a ligde 14 maçtır yenilmiyor (son yenilgi 23 Ağustos 2010'da 3-2; o tarihten bu yana 9G 5B).

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'la Kadıköy'de oynadığı son dört maçın üçü golsüz bitti.

Alper Potuk, Trabzonspor'a karşı son altı lig maçında üç gole katkıda bulundu (bir gol, iki asist).

Fenerbahçe, son 10 lig maçının yedisini kazandı (1B 2M).

Trabzonspor ligde dört maçtır kazanamıyor (3B 1M). Bordo mavililer, en son Ağustos-Ekim 2014'te üst üste beş maç kazanamamıştı (4B 1M).

Fenerbahçe'nin ligde attığı son 10 golün altısı maçların son 15 dakikasında geldi.

Trabzonspor'un ligde attığı son 11 golün beşinde Yusuf Yazıcı'nın katkısı var (iki gol, üç asist).

Hugo Rodallega, son altı lig maçında dört gol attı.

Fenerbahçe'nin penaltı ve kendi kalesine hariç attığı son dört gol de kafa vuruşlarından geldi. Trabzonspor'un da yediği son beş golün üçü kafayla atıldı.

Ligde rakip ceza sahasında topla buluşma sayısında Trabzonspor'un (721) önünde yer alan tek takım Beşiktaş (741). Fenerbahçe ise 661 topla buluşmayla ancak altıncı sırada yer aldı.

Ancak Trabzonspor, ceza sahasında her 22,5 topla buluşmasında bir gol atıyor, ki Gençlerbirliği'nin (23) arkasından en kötü oran bu. Fenerbahçe ise bu alanda ligin dördüncüsü (12,7 topla buluşmada bir gol).

Ligin en fazla top kapan orta saha oyuncusu Ogenyi Onazi (63); Souza ise dördüncü sırada (58).

Ligin en fazla hava topu kazanan iki orta saha oyuncusu ise Okay Yokuşlu (82) ve Mehmet Topal (69).

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler