Fatih Tekke'den Trabzonspor teknik direktörlüğü açıklaması: Benim için zor!

Trabzonspor'un eski gol kralı Fatih Tekke dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Fatih Tekke'den Trabzonspor teknik direktörlüğü açıklaması: Benim için zor!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un unutlmaz golcülerinden eski gol kralı teknik direktör Fatih Tekke, NTV’de yayınlanan Kırılma Anı programına katıldı.

Tekke kariyeriyle ilgili çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

MERHABA DEMİYORLARDI
Hayatımın kırılma anı ayağımın kırılması. A takıma ilk çıktığımda çok sıkıntılar yaşadım. Ben kariyerli olarak buradayım ama benim kadar yetenekli oyuncular da vardı. Benim 2.5 yıl ağladığım dönemler oldu. Bize merhaba demiyorlardı. Şimdi böyle şeyler olmadığını düşünüyorum. 

ÇOK AGRESİFLİK YAŞADIM
Şehir içerisinde takımla ve basınla çok agresiflik yaşadım. Hepsinde de ben haklıydım. Bu zarar verdi. Kariyerim çok farklı olabilirdi. Altay’a isteyerek gitmedim. Hocalardan biriyle kavga edince gönderildim. Bir abimiz bir arkadaşımıza çok ağır küfürler etti. Müdahale ettim kavga gürültü, gönderildim.

BAYERN MÜNİH İSTEDİ
Sakatlığım olmasa Bayern Münih’e gitme durumum vardı. Transfer teklifleri vardı. O zaman eşimden dolayı belki gitmezdim onun haricinde giderdim. Gaziantep’e gidişime de ben karar vermedim. Gordon Milne bana destek oldu. 1 yıl sonra futbola döndüm.  

TRABZON’DA HAZIMSIZLIK
Trabzon’da o şehrin çocuklarına bir hazımsızlık var. Yabancılara bu asla olmuyor. Onlar hak ediyor ama oranın çocuğu hak etmiyor gibi. Biraz hazımsızlık diyebilirim buna.
Gaziantep’te çok iyi bir ortam ve takım vardı. Orada tam olarak Fatih Tekke gibi oynadım.  Beni sonra Kocaelispor’a göndermek istediler. Ben istemedim. “Burada kalırsam sıkıntı yaratırım Trabzonspor’dan başka yere gitmem” dedim. Trabzonspor’da kupa kaldırmak çok anlamlı. Gönül şampiyonluk kupası da arzu ediyordu nasip olmadı.

VAR OLSA EN AZ 2 ŞAMPİYONLUĞUMUZ VARDI
Benim dönemimde VAR olsaydı en az 2 kez şampiyon olurduk. Doğru adil şekilde kullanılsaydı Trabzonspor’da kesinlikle 2 şampiyonluğum vardı. 
Milli takımda mesela engellendiğinizi çok rahat hissedebilirsiniz. Şuan insanlar kendilerini instagramdan pazarlayabiliyor. Geçmişte İstanbul’da sizden kalitesi sizden daha düşük oyuncuları geçemedi. Bir ara üst üste hatrick yapıyorum benden hiç bahsedilmiyor. Ama Fenerbahçe’de bir oyuncu bir gol attı diye sırf yarım saat özel olarak medyada işleniyor. 

Gökdeniz de büyük oyuncuydu. Gökdeniz’le dışarıda bir çay içmişliğimiz yok. Ama saha içerisinde birbirimizin ne yapacağımızı çok iyi biliyorduk. Bize çok katkısı oldu.

Zenit’e gittiğim daha rakamlardan daha büyük rakamlarda geldi. Yaşamak istemediğimiz talihsiz bir olay oldu. Trabzon’dan gitmem gerektiğine karar verdik. İngiltere fırsatım vardı olmadı. Sonra Zenit oldu. İlk zamanlarda çok zorlandım. Dil sıkıntısı yaşadım. Yemekte çok sıkıntı yaşadım. Zenit de çok vefasız çıktı. O kadronun yarısından çoğu kulübün bünyesinde çalışıyor. 

Benim Trabzonspor’a dönmem lazımdı, bir maç dahi olsa son olarak giymem lazımdı. Bunu çok isterdim. Mesela Hami abi de çok isterdi. Trabzonspor’da en çok Orhan Çıkrıkçı’yı seviyordum. Onu hep kızdırırdım. Benim için abi gibidir. 

FENERBAHÇE İSTEDİ
Fenerbahçe’de sevdiğim çok oyuncu vardı. Zenit’teyken istediklerinde evet demiştim. Ülkeye dönmek için.  İyi ki de olmamış. Fenerbahçe’de 10 senede oynasam Trabzonsporluyum.

TRABZONSPOR TEKNİK DİREKTÖRKÜĞÜ BENİM İÇİN ZOR
Trabzonspor teknik direktörlüğü benim için çok zor. Ama zorları seviyorum. Trabzonspor’da ne zaman hoca olacağımı bana insanlar çok soruyor. Taraftarlarımız da arzu ediyor . Ama bir şeyler de görmeleri lazım. Görmek istedikleri şey de tabela. Bunun için ülkede zamana ihtiyacınız var ya da iyi koşullar gerekiyor. Bunlar için neler gerekiyor herkes biliyor bu da benim tarzım değil. Dolayısıyla benim işim kolay değil ama zora talibim.

NWAKAEME’Yİ DONDURURDUM
Trabzonspor teknik direktörü olsam şuan Nwakaeme’yi dondururum. Öyle bir oyuncu bir daha zor bulunur. Ben hayatımın he alanında kendim gibi olmayı seçtim. Yine kendim gibi davranmayı seçerdim. 

SHUSTER’E KEŞKE KAFA ATSAYDIM

“Beşiktaş’tayken bazı gazeteciler vardı onlar yalanı çok seviyorlardı. Yok Cuma namazına gitti idmana gelmedi. Yok Bursaspor ile görüştü. Ben onunla yaşadığımızın gerçeğini anlatayım., 2 ay antrenman yapmamış bir oyuncuyu, Kayseri’de 30 dakika oynatıyor, 3 gün sonra kupa maçında 60 dakika, sonra da bu maçta 12 dakika oynadım. Kazandığımız maçtı. Muhtemelen kızdığı nokta stoper topla çıkarken feyk yaptı geçti beni o pozisyon direkten döndü. Ben de yavaş yavaş oynamaya başladım. Soyunma odasına girerken bana küfür ediyor. Yüz yüze geldik tahrik etti beni. Yapmadım ama keşke Shuster’e o kafayı atsaydım. Hem bana hem Beşiktaş’a bu kadar saygısız davranamazsınız.

Rusya’dan dönmemek gerekiyordu normalde. Futbolu orada bırakmıştım zaten. Beşiktaş’a döndüğümde bir şeyler yapabilirim heyecanı vardı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler