Eskişehir başkanından hadsiz çıkış: Trabzonspor gibi devletten destek almıyoruz

2. Lig takımı Eskişehirspor, 2010-11'de şike sürecinde yaşananları unutup, Trabzonspor'un borç konusunda yardımcı olmasını istedi. Bordo mavili kulüp buna yaklaşmayınca Eskişehirspor başkanı Trabzonspor'u devletten destek almakla itham etti.

Eskişehir başkanından hadsiz çıkış: Trabzonspor gibi devletten destek almıyoruz

TFF 2. Lig ekiplerinden Eskişehirspor'da yeni yönetim, Trabzonspor'a eski transfer dönemlerinden olan 400 bin euro borcunu ödemek için kampanya başlattı. İnternet sitesinden başlatılan kampanyada "Trabzonspor kapansın" hashtaginin kullanılması dikkat çekti.

Kampanyanın detayları hakkında konuşan Eskişehirspor başkanı Mehmet Şimşek Trabzonspor'un kendilerine zorluk çıkardığını söylerken Eskişehirspor taraftarına seslendi.

"Trabzonspor bizim kapanmamızı istiyor"
Transfer yasaklarını kaldırmanın tek yolunun Trabzonspor'a olan borçlarını ödemek olduğunu belirten Şimşek "Trabzonspor'a bundan önceki yönetimden dolayı 400 bin euro borcumuz var. Kulübü mali sıkıntılar içerisinde aldık ve kimseden destek almıyoruz. Trabzonspor, kulübümüzün kapanmasını sağlamak için bizi zor durumda bırakıyor.

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu istese bir yazıyla transfer yapmamızın önünü açabilir. Bunu yaparken de borcumuzu silin demiyoruz. Borcumuzu ödeyeceğiz. Sadece transfer yapmamız için TFF'ye yazı gönderecekler. Eskiden yaşanan futbolcu takası nedeniyle işi kan davasına döndürdüler. Bizim için bu borç namus borcu oldu artık. Şehrimiz bu kampanyaya nasıl reaksiyon verir bilemeyiz ama bizim düzlüğe çıkmamız için bu borcu ocak ayına kadar ödememiz gerekiyor" dedi.

"Hiçbir yerden desteğimiz yok"
Trabzonspor'un iyi niyetli olmadığını söyleyen Mehmet Şimşek, "Alt yapıda oyuncumuz kalmadı malesef. 17-18 yaşındaki oyuncularla maça çıkıyoruz. Ahmet Ağaoğlu bir kuruş indirime gitmiyor. Bu iş Trabzonspor-Eskişehirspor kavgasına dönüşmeden bu işi çözmeye niyetlendik. Biz Trabzonspor gibi devletten para desteği almıyoruz. Hiçbir yerden desteğimiz yokken takımı yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Trabzonsopor kesinlikle iyi niyetli değil. Geçtiğimiz yıl yaptıkları kongrede "Eskişehirspor'u kapattıracağız" vaadinde bulunduklarına şahit olduk" sözlerine yer verdi.

"Trabzonspor kapansın" hashtagine anlam yüklemesinler"
İnternet sitesinden başlatılan kampanyada tartışma yaratan "Trabzonspor kapansın" hashtaginin kullanılması hakkında konuşan Şimşek, "Trabzonspor'un borcu kapansın" hashtagi uzun olacağından biz de "Trabzonspor kapansın" hashtagi kullandık. Buradan farklı bir algı yaratılmasın" dedi.

"Kur farkı' bizi zor durumda bıraktı"
Son dönemde euro ve doların hızlı artışının kulübü zor duruma düşürdüğüne vurgu yapan Mehmet Şimşek, "Eski yönetimin 4-5 dosyadan oluşan borçları vardı. Biz de hiç gelirimiz olmadan bunları ödemek için yoğun çaba sarfettik ve 30 milyon euro borç ödedik. Ancak onca zorluklarla ödediğimiz bu borç kur artışından ve ödemelerimizi dolar ve euro ile yaptığımızdan dolayı bir işe yaramadı. Ödedik ödedik en başa döndük. Bizim TFF'den 1 kuruş gelirimiz yok. Borç ödüyoruz, borcumuz artıyor. Trabzonspor'a borç yapıldığında dolar 3 TL civarındaydı. Şimdi borcumuz 4 katına çıktı" sözlerine yer verdi.

Halktv 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor