Ersun Yanal'dan Trabzonspor sözleri: Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u çalıştırmak...

Trabzonspor eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal açıklamalarda bulundu

Ersun Yanal'dan Trabzonspor sözleri: Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u çalıştırmak...

Milli takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarda teknik direktörlük yapan Ersun Yanal, hayatında yaşadığı özel anlarla ilgili NTV Spor'da yer alan "Kırılma Anı" adlı programa açıklamalarda bulundu. 

Arda, Selçuk ve Mehmet Topal gibi isimlerin transferi hakkında Ersun Yanal "Vestel Manisa'dayken Arda'yı (Turan) gidip 5 dakikada aldım Galatasaray 'dan. Arda bizde 2 sene oynayacaktı. Hiç kimse de talep etmiyordu, gidip alıyorduk. Selçuk İnan için Çanakkale Dardanelspor'da oynarken ben kendim gidip pazarlık yaptım, Mehmet Topal'la birlikte aldım geldim. Hatta kimse tanımıyordu, "nereden çıktı bu çocuk " dediler. "Ne yapıyoruz biz" dediler. Tabii antrenmanlara çıkınca bizim arkadaşlar ya futbolcuymuş bunlar diyerek espri de yaptılar." sözlerini sarf etti.

"VAR OLSAYDI ŞAMPİYON OLURDUK"

Gençlerbirliği'nin başında önemli başarılara imza atan Yanal, "Gençlerbirliği'nin başındayken Altay ile 3-3 berabere biten maç ve sonrasında yaşanan seri puan kayıplarıyla ilgili Yanal "2-0 öndeyiz. Çok kolay bir maç kaybettik. O gün dayak yedik. Bence Türk futbolunda sorgulanması gereken maçlardan bir tanesidir. Şartlar ve koşullar futbolun kendi adaleti için uygun olmadığını düşünüyorum. Belki VAR olsaydı biz o sene şampiyon olurduk. Beşiktaş maçında çok kısa süre içerisinde eksik kaldık ve sonucu alamadık. O zamanki konjonktürün acımasızlığına bırakıyorum. Çok iyi bir kadroydu, çok iyi de futbol oynuyordu. Bence ligin en iyi futbol oynayan takımıydı. Şampiyon olurdu o takım. Bizim o dönem bir Beşiktaş maçı var, 4-3 biten Türkiye Kupası maçı. Bence Türkiye liglerinin en iyi maçlarından biriydi o maç. Hatta güzel bir anımı anlatayım. Sevgili Mesut Bakkal, "Hocam maç gidiyor, ne yapalım" falan dedi. "Otur ya böyle güzel bir maçı daha nerede seyredeceğiz. Herkes özgür. Otur izleyelim" demiştim." sözlerini sarf etti.  

"ALMANYA'DAN TEKLİF ALDIM"

Yurt dışından aldığı teklif ile konuşan tecrübeli teknik adam "Yurt dışında çalışmayı düşündüm. Teklif de geldi. Son anda olmadı. Almanya'dan teklif aldım. Son dakikaya kadar her şeyde anlaşıldı. Ama son dakikada olmadı. Milli takım sonrasında yaşandı. Sonrasında Vestel Manisa'daki proje çok önemli bir vizyon ortaya koyuyordu." dedi.

Çok büyük potansiyeli olan ancak bir türlü açığa çıkaramamış oyuncu kim sorusuna Ersun Yanal "Yusuf Şimşek müthiş korkunç bir yetenekti. Yusuf Şimşek, Avrupa'da bir yerde dünyaya gelip oradaki şartlarda futbol kültürüyle gelseydi ya da Brezilya kültüründeki bir oyuncunun beklentilerini doğuran kültürle gelseydi çok farklı olurdu." ifadelerini kullandı.  

"MİLLİ TAKIMDAN GÖNDERENLER SORGULANMALI"

Milli takım süreciyle ilgili konuşan Yanal, "Milli takımın başındayken Fatih Terim baskısı asla hissetmedim. Fatih Terim, Türk antrenörler için saygı duyulacak bir karakter, saygı duyacağımız bir büyüğümüz. Başarıları ile de alkışladığımız bir büyüğümüz. Onun yapmış olduğu teknik direktörlük duruşu konusunda hiç kimsenin söyleyeceği bir söz olamaz. Ortada her şey. Bu bir rekabet olarak değerlendirilmemeli. Milli takımdan gönderilişim, onun sorumluluğu değil, yönetimdekilerin sorumluluğu. Onlar sorgulanmalı bence." açıklamasını yaptı.

"İBRAHİM HACIOSMANOĞLU İLE ANLAŞAMADIK"

Trabzonspor'daki dönemleri hakkında konuşan Ersun Yanal, "Trabzonspor'a ikinci geldiğimde Fenerbahçe 'den ayrılmıştım. Sonrasında o dönemde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ydu. Okay Yokuşlu'yu transfer etmiştik. İlk dönem sona erdi. İkinci dönemin başlamadan hem sağlık hem de başka bir nedenle Amerika'ya seyahat etmiştim. Döndüğümde ise birkaç ismin takımda olmamasını istemiştim ancak burada İbrahim başkanla anlaşamadık. Oturduk medenice el sıkışarak ayrıldık. O takım yarım kalmış oldu. 2. sezonda yarım çalışmış oldum.

O dönem başlarken bazı oyuncuların ayrılması gerektiğini, bazı oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini savunduğum bir masada anlaşmadığım için el sıkışarak ayrıldık. Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u çalıştırmak büyük bir iddiaydı. O dönemde çok ısrar ettiler. O dönem de gerçekleştireceğimiz transferler son anda olmadı. Masadan kalktık. Bunlardan bir tanesi Ozan Tufan. Diğeri Tolgay Ali Arslan. Onları almak üzereydik, almıştık hatta ama son anda masadan kalktık. Genç ve iyi bir takım oluşturacaktık olmadı. Bazen iş kazası yapabiliyorsunuz. 

Eğer işinizi doğru yapıyorsanız, futbol adamıysanız, futbol için emeğinizi ortaya koyuyorsanız, Fenerbahçe'ye ve Trabzonspor'a ikinci defa gitmenin çok büyük bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ben de bu tarafsızlığı temsil ettiğimi düşünüyorum. Asla bir fanatizmin temsilcisi değilim ben. Herhangi bir camianın fanatizmini de temsil etmem. Futbolun çıkarları için uğraşırım. 

Trabzon kentinde yaşamak ve orada olmak bir ayrıcalık. Rahatsız edecek bir yer değil. Trabzon insanları içine alan, misafirperver sıcak bir kent. Ama söz konusu futbol saati geldiğinde her şey ayrılıyor. Futbol saati bittiği anda yine herkes aynı samimiyet içerisinde kalabiliyor. Trabzon'a ilk gidişimden sonraki o ortam her zaman caziptir." sözleriyle o dönemki durumunu anlattı. 

"BÜYÜK TAKIMLARIN HEPSİNDEN TEKLİF ALDIM"

Süper Lig'deki büyük takımların hepsinden teklif aldığını söyleyen Ersun Yanal, "Ben büyük takımlarımızın hepsinden teklif aldım. İlk teklif Beşiktaş'tan geldi. Denizlispor'dan ayrıldım, ligin bitmesine 8 hafta var. Sayın başkan Yıldırım Demirören ve Ahmet Hamoğlu beni aradılar ve İstanbul'a döndüm. Sayın başkanımızın evinde buluştuk. Benim oraya gelmemi istediler. Bunun zor olacağını düşündüğümü söyledim. Scala diye bir teknik direktör getiriyoruz. Seni de onun yanına istiyoruz. Scala bir menajer gibi olacak sen çalışırsın. Daha sonra ikinci toplantı İzmir'de yaptık. Benim çok kafama yatmadı. Scala ile çalışmam nasıl olurdu. O konuda anlaşma gerçekleşmedi.

"FENERBAHÇE EN ÇOK ISRAR EDEN TARAF OLDU"

Büyük kulüplerin kendisini istemesiyle ilgili Yanal "Daha sonra Ankaragücü'ne gittiğim ilk sene aynı teklif Fenerbahçe'den geldi. Lig devam ederken sanıyorum Lorant öncesinde Ankara'da bir toplantı yapıldı. Sayın Nihat Özdemir ve Hamdi Akın ile birlikte başkanımız Cemal Aydın toplantı yapmıştı. Orada da gerçekleşmedi, vermediler. Gençlerbirliği'ne geldim. Özkan Sümer başkan olduğunda beni Trabzonspor'a istemişti, o dönemde de gidemedim, olmadı. Bu aralarla milli takım, Vestel Manisaspor ve sürecin 2013'e kadarki kısmında ben büyük takımlarla çalışamamış oldum. Ama bunda en ısrarcı ve üzerinde duran Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe taraftarıyla buluşmamızın en büyük nedeni, üstün olmayı, üstün oyun oynamayı, baskın oynamayı skor kadar önemseyen bir takım. Hissettirir bunu. Hem oyuncusuna hem teknik direktörüne hem yöneticisine. Fenerbahçe takımı bunu gösterirken çok farklı bir atmosfer yaratırlar. Benim bir sözüm var "Fenerbahçe savunma yapmaz, yaptırır". Bu en güzel açıklayacak şeydir."

"ÇOCUKLUKTAN BERİ FENERBAHÇELİYİM"

Ben çocukluktan beri Fenerbahçeliyim. Benim dedem, Fenerbahçe genç takımında oynamış. Bizim ailede babam da Fenerbahçeli. Bizim ailede baba ve baba tarafındaki Fenerbahçelilik herkese bulaşmıştır ve biz Fenerbahçeliyiz. Fenerbahçe'de en sevdiğim futbolcu Osman Arpacıoğlu'ydu. Onun attığı goller çok hoş gelirdi bana. Çok nazik, kibar bir golcüydü. O çok etkilemişti beni. 

Fenerbahçe'yle ilgili çocukluğumdaki en güzel anı Fenerbahçe'yi ilk seyrettiğim an. İstanbul'da babamın götürdüğü bir maç vardı. Kadıköy'deki statta. O zaman maçlar bir Kadıköy'de bir Dolmabahçe'de oynanırdı. 

Fenerbahçe kaybettiğinde üzülürüm ama ben farklı bir takımda çalışırsam ve bu benim menfaatimeyse bu iş duygusuna dönüşüyor. Ben profesyonelim. Bugün Fenerbahçe'ye dışarıdan tarafsız olarak baktığımda "bu niye böyle olmuyor" dediğim çok olmuştur. Ama üstlendiğim bir misyon var. Şu anda ben tarafsız ve adil olmak zorundayım. Kendi içimdeki rüzgarı dışarı vurursam o duygular başkalarını da etkiler. Fenerbahçe'yle karakter olarak özdeşleştirdiğim yanım: kazanmak. Fenerbahçe gibi kazanmak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor