Ersun Yanal'dan altyapı ve transfer açıklaması

Yanal basınla bir araya geldi ve açıklamalar yaptı.

Ersun Yanal'dan altyapı ve transfer açıklaması

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal basınla bir araya geldi.

İşte Yanal'ın açıklamaları;

Zirveye yürümek hepimizin herkesin isteği. Türk futbolunun sorunları var. Çok tartışılan yabancı konusu. Bence tartışılması gereken konuların başında geliyor ama Türk sporunun tartışılması gerekiyor. Çünkü organizasyon konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu ülkenin 15 Milyon çocuğu var. Bunlar için kulüp yapılanmalarını tartışmak gerekiyor. Yoksa yabancı sayısını 3'e indirelim 5'e yükseltelim boşuna tartışılacaktır. Altyapı ile ilgilienen kulüp sayısına bakmak lazım. Türkiye'nin spor organizasyonuna bir göz atması lazım. Yabancı sorunu bunlardan çok sonra geliyor bence.

Trabzon'un diğer kurumlardan bir avantajı var. İyi bir hamle yapılması durumunda altyapıdan bir çok futbolcu çıkarıp takıma koyabilecek güce sahip. Altyapıda yakın vadede olmasa da orta vadede yine 1 veya 2 oyuncu daha gelebilir. Ancak şuan da 2 futbolcumuzun haricinde 3. bir ismi takıma koymak zor görünüyor. 

Türkiye'de ortak aklın bir arada tartışacağı platformlar çok az. Böyle bir geleneğimiz yok. Yabancı sorunu 3 olmuş 5 olmuş önemli değil. Önemli olan kaynağın gözden geçirilmesi. 15 Milyon çocuğumuz var. Bu kaynağın doğru kullanıldığını düşünsenize. İspanya'dan bahsediyoruz onlar yapıyor. Yaklaşık 2.5 3 Milyon lisanslı sporcumuz var. Ama istatistikler bakıldığında diğer ülkelerin gerisinde. Bu ciddi bir organizasyon. Ondan sonraki kurallar kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Ülke olarak yapılanmayı gözden geçirip ciddi kararlar almalıyız. Bu kadar güçlü bir ülkenin sporda da söz sahibi olması için üretiyor olması gerekiyor. Tüm spor branşlarında üretmeliyiz. Yabancı durumu sadece futbolda değil diğer branşlarda da var. Atletizmde devşirdiğimiz adamların başarısına da seviniyoruz. 

Yusuf Yazıcı daha öncede son oynadığı mevkide oynadı ve başarılı oldu. Bir değişklik yaparsınız tutmazsa yanlış yaptım dersiniz. Herşey sonuca göre değişiyor. Yusuf'un nerden gelip nereye gittiğine bakmalıyız. Yusuf hem beden hem kafa hemde futbol olarak değişiyor. Her gün değişen ve gelişen bir takımız. Çok fazla beraber oynayan futbolcularımız yok. Onu aşıyoruz. Yusuf yükselen bir değer. Onun gelişmesi için ben kendi adıma elimden geleni yaparım. Yusuf bazen defansif oynayacak bazen başka mevkilerde. İlerde belki de tamamen defansif oynayacak. Sosa'yı gördünüz. Ofansif gücü yüksek bir futbolcu ikinci yarıda defansif oynadı ve başarılı oldu.

Sert bir lig olacak. Yavaş yavaş zeminler daha güzel olmaya başladı. Atmosfer daha iyi olmaya başladı. Ligimizin ciddi bir lig olması gerekli. FIFA bir liste yayınladı, en iyi 100 futbolcu içinde Türkiye'den 1 futbolcu var. Rekabetçi bir lig diyorlar ama diğer ülkelerle rekabet ettiğimizde olmadığını görüyoruz. Daha iyi organizasyonlarla çok daha iyi futbolcular çıkacaktır.

Bir beklenti oluşturuyoruz hep beraber. Bir algı oluşturuyoruz. Kadro planlamasına başladığımızda bir çok isim gündeme geldi. Trabzon'da yaşıyoruz. Bazı oyuncuları buraya getirmek daha zor. Doğru oyuncuları bulup onları getirmeliyiz. Bazen kulüple anlaştık futbolcu gelmedi bazen de futbolcuyla anlaştık kulüp vermedi. Belki çok sürpriz oyuncular da kazanacağız. Bizim takım içerisinde sorun çözecek oyuncular üreteceğiz. Abdulkadir mesela son maçta gördük. Ondan önce de Göztepe maçında ve hazırlık maçlarında da onu oynattım. O çok iyi bir futbolcu. Elimizde olan bazı futbolcuları da böyle kazanabiliriz. Burada yaşamayı seven burada mutlu ciddi fedakarlıklar yapan bir oyuncu kadrosu var. Tespit ettiğimiz alternatifler de var görüşmeye de devam ediyoruz. Buradan birşey çıkarırsak ne ala...

Aldığımız oyuncuların diline ırkına hiç bakmadık. Yapmak istediğimiz transferlerde buraya gelebilecek oyuncularla görüşmeye son ana kadar devam ettik. Bu oyunculara yönelmek ve getirmek çok önemli. Kimin dili dini ırkı bizi hiç ilgilendirmiyor. İlgilendiren doğru şartlar oluştuğunda getirilebilecek oyuncular. Gelenler de çok mutlular. Sahada koşan iyi oynayan bir takım göreceksiniz.

Biz burayı doğru tanıtıp anlatmamız gerekiyor. Burada sizi sevip bağrına basarlarsa sizi ailenizden daha çok severler. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor