Erkan: Trabzonspor'a kırgınım!

Erkan Zengin Trabzonspor'a kırgın olduğunu söyledi.

Erkan: Trabzonspor'a kırgınım!
Trabzonspor'dan TFF 1. Lig ekibi Eskişehirspor'a transfer olan İsveç Milli Takımı'nın oyuncusu Erkan Zengin, "Trabzonspor'da kadro dışı kaldığımdan dolayı Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) yeteri kadar şans bulamadım. Bu yüzden Trabzonspor'a kırgınlığım var." dedi.

Siyah-kırmızılı takımın kaptanı Erkan, yaptığı açıklamada, 2014-2015 sezonunda Eskişehirspor'dan Trabzonspor'a transfer olduğunu anımsatarak, Trabzonspor'da çok güzel günler geçirdiğini bildirdi.

Süper Lig'in 2015-2016 sezonunun son 5 haftasında sıkıntılı dönem geçirdiğini anlatan Erkan Zengin, şöyle konuştu:

"Söz konusu durumun EURO 2016'ya yansıması beni üzdü. Şampiyonaya hazırlanan futbolcunun kadro dışı bırakılması doğru bir hamle değildi. Herkesin hayali dünya ve Avrupa futbol şampiyonalarında forma giymektir. Trabzonspor'da kadro dışı kaldığımdan dolayı bu yıl EURO 2016'da yeteri kadar şans bulamadım. Bu yüzden Trabzonspor'a kırgınlığım var. Ancak bunlar futbolda olan şeyler. Bunu sadece ben yaşamadım. Takımda 8-9 futbolcu da kadro dışı kaldı. Ben çok fazla etkilendim. Kısmet böyleymiş."

"Zlatan, beni tebrik etti"

Erkan Zengin, Eskişehirspor'a transfer olmasının ardından İsveç Milli Takımı'ndan arkadaşı yıldız futbolcu Zlatan İbrahimovic'in kendisini tebrik ettiğini söyledi.

Tecrübeli futbolcu, Manchester United'ın İsveçli yıldızı Zlatan İbrahimovic ile arasında iyi bir arkadaşlığın olduğunu hatırlatarak, "Zlatan'a Eskişehirspor'un fotoğrafını attım. O da bana Mancester United'in fotoğrafını gösterdi. Eskişehirspor'a transfer olduğumda Zlatan da beni tebrik etti." diye konuştu.

"Eskişehirspor'un yeri TFF 1. Lig değil"

Erkan, Türkiye'de ilk kez Beşiktaş forması giydiğini belirterek, kendisini daha sonra transfer olduğu Eskişehirspor'da gösterdiğini kaydetti.

Eskişehirspor'da gösterdiği performans sayesinde İsveç Milli Takımı forması giydiğinin altını çizen Zengin, şunları söyledi:

"Hiç düşünmeden Eskişehirspor'un teklifini kabul edip, ikinci kez buraya geldim. Bu karar benim ve ailem için çok güzel oldu. Futbol hayatımı da Eskişehir'de bitirmek istiyorum. Transferim öncesinde milli takım hocam ile Eskişehirspor'un TFF 1. Lig'de olduğunu konuştum. Onun düşüncelerini sordum. Zarar göreceğimi söylemesi üzerine ben de Eskişehirspor'a gideceğimi yeniden beyan ettim. Eskişehirspor, her şeyden daha önemli. Eskişehirspor taraftarı her maç stadı dolduracaktır. Kombineler ve localar, satılıyor. Eskişehirspor'un yeri TFF 1. Lig değil. Taraftarın desteğiyle yeniden Süper Lig'e çıkmamız gerekiyor. Önümüzdeki 10 aylık süreçte hep birlikte hem saha içinde hem saha dışında güzel işler yapmalıyız. Herkesin şampiyon olmak gibi bir hedefi var. Milli takımı falan bir kenara bıraktım. Şimdi sadece Eskişehirspor'un şampiyon olması için elimizden geleni en iyi şekilde yapmalıyız."

Öte yandan, İsveç Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Janne Andersson, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri'nde Hollanda ile oynayacakları maçın aday kadrosuna Türk asıllı futbolcu Erkan Zengin'i çağırmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler