"Eddie Newton Trabzonspor'a önemli katkı yapar"

Eddie Newton'ı yakından tanıyan isim değerlendirmelerde bulundu

"Eddie Newton Trabzonspor'a önemli katkı yapar"

Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor’da teknik direktör Hüseyin Çimşir’in yardımcılığı için Chelsea menajeri Frank Lampard’ın yardımcısı Eddie Newton ile anlaşmaya varıldı. Peki, Eddie Newton Trabzonspor’a neler katacak? Bordo-mavililerde ne gibi çalışmalar yapacak?

Uzun yıllar İngiltere’de yaşayan teknik direktör Koray Palaz, uzun yıllardır tanıdığı Eddie Newton ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Palaz’ın açıklamaları şu şekilde:

Koray Palaz: ”Eddie Newton bir Chelsea efsanesidir”
Newton, 25 yıllık arkadaşım. Türkiye’ye gelmesi beni şaşırtmadı. Türkiye’de daha önce geldi ve Türk futboluyla ilgileniyor. Chelsea’da kiralık oyunculardan sorumluydu. Hiddink döneminde de yardımcılık yaptı. Di Matteo döneminde de yardımcı antrenördü. Lampard’ın ekibinde de görev yaptı. Newton, 12-13 yaşından beri kulübün içinde. Bir Chelsea efsanesidir diyebiliriz. 48 yaşında kulüpten ayrılıyor. Önemli bir isimdir.

Newton, Avrupa’daki takımlar yerine neden Trabzonspor’a geldi?
Chelsea’de ya da başka takımdan bir şeyler bekliyordu. O gerçekleşmeyince başka hayallerin peşinden koştu diyebilirim. Trabzonspor’un son dönemde, Marin, Malouda, Mikel, Sturridge ile devam eden bir transfer süreci vardır. Böyle isimlerle çalışmış biri olduğu için gündeme gelmesi normaldir. Önemli bir futbol adamdır.

Koray Palaz: ”Trabzonspor’a önemli katkı verecektir”
Newton, teknik ekibin içinde yer alacak. Ama ikinci adam mı olur, bilemiyorum. İlerleyen dönemlerde farklı misyonlar da verilebilir. Newton, bir kulüp felsefesi oluşturmak için ideal bir hocadır. Chelsea ve West Bromwich ekibinde de örneklerini gördük. Chelsea de önemli işlere imza attı. Trabzonspor teknik ekibine ve kulübe katkı verecektir.

Radyospor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor