Eddiae Newton'un Trabzonspor serüvenindeki ilginç detay

Eddie Newton ayrımcılığa isyan etti, Trabzonspor'a geldi.

Eddiae Newton'un Trabzonspor serüvenindeki ilginç detay

Trabzonspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Eddie Newton içi bu görevlendirme aslında sürpriz değil. Türkiye ve İngiltere'de sürpriz olarak karşılanan bu karar Newton için neden normal? İngiliz futbol adamı ülkesindeki ortam için ne dedi ve Türkiye'ye neden geldi? İşte detaylar...

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Eddie Newton, siyahilere İngiltere'den daha çok şans verileceğini hissettiği için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

İngiliz The Guardian gazetesinde Newton'un Sky Sports'a geçen Cuma günü verdiği demece yer verdi. Newton, söz konusu demecinde şöyle dedi: "Bir numaralı teknik adam olmak için çalıştım ama bunu gerçekleştiremedim. Başka bir ülkeye taşındım ve 6 ay asistan hoca olarak çalıştım. Tüm hayatım futbolun içerisinde yer alarak çalışıyorum. Türkiye'de bir fırsat olduğunu hissetim. Ve esas olarak bunu kullanmak zorunda kaldım."

Alt ve üst liglerdeki sayıya bakın

Bu, zorunluluğu İngiliz liglerinde siyahilere çok az fırsat verilmesine bağlayan Newton, sözlerini şöyle tamamladı: "Üst ve alt liglere bakın. Rakamlar yalan söylemez. Bu benim şahsi veya bir başkasının şahsi fikri değil yani. Sadece gerçeklere bakın. İngiliz liglerinde çok az siyahi teknik direktör var. Bu nedenle rakamlar yalan söylemiyor."

İlk adımını kupayla attı

Trabzonspor, Hüseyin Çimşir'in yerine 48 yaşındaki Eddie Newton'u getirdi. Newton, ilk maçında Ziraat Türkiye Kupası'nda Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 mağlup ederek, birinci sorumlu olarak ilk maçında kupa kazanmayı başardı.

Newton, yardımcı hoca olarak Chelsea'de Roberto Di Matteo, Guus Hiddink ve son olarak da Frank Lampard ile çalıştı.

(Ajansspor)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler