Dünyaca ünlü gazeteden övgü "Trabzon'da bir maç izlenmeden..."

Dünyaca ünlü Marca gazetesi'nden Trabzon'a övgü dolu sözler.

Dünyaca ünlü gazeteden övgü "Trabzon'da bir maç izlenmeden..."
Türkiye’nin EURO 2024 adaylığı için bir makale yayınlayan dünyaca ünlü Marca Gazetesi, “Futbol, Türkiye’de bir tutku. Bu İstanbul, Bursa, Ankara, Trabzon’da maç izlenmeden anlaşılmaz” dedi

İspanyol Marca gazetesinde Türkiye'nin EURO 2024 adaylığı çalışmalarıyla ilgili övgü dolu bir makale yayınladı. Jose Felix Diaz makalesinde Türkiye'nin son yıllarda spordaki atılımını detaylı şekilde anlattı. Diaz, "Türk futbolu imkansıza karşı savaşıyor. Ya da savaşmıyor. Zaman gösterecek ama federasyon, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı almak için Almanya ile mücadele ediyor. Türkiye, Avrupa kıtasının önünde bir futbol dizayn ediyor. Güvenlik, yeni ve hazır stadyumlar, kulüpler federasyonun şemsiyesi altında büyüyor" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin futboldaki yükselen rakamlarına da yer veren Marca, "4.020 profesyonel, 300 bin civarı amatör, 77 bin 304 kadın futbolcu, 14 bin 668 hakemle Avrupa Şampiyonası organize edebilecek bir ülke olduğunu kanıtlamak istiyor. Futbol bir tutku ama bu konsept İstanbul, Bursa, Ankara ya da Trabzon'da bir maç izlenmeden anlaşılmaz" yorumlarını yaptı.

GÜVENLİĞE HAYRAN KALDILAR

Marca'daki yazıda Vodafone Park'taki güvenlik odasının fotoğraflarına yer verilerek, "TFF, stat güvenliği için kulüplerle el ele vermiş. 15 bin kamera her şeyi kaydediyor. 50 milyon Euro yatırım yapılmış. 2009 ila 2017 arasında 21 stat açıldı, 17 tanesi de 2 yıl içinde hizmete girecek" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler