Celil Hekimoğlu'ndan Trabzonspor sözleri: Tek engel kendi camiamız!

Hekimoğlu Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, hem kendi kulübü hem de Trabzonspor'a dair dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

TFF 2. Lig’de mücadele eden Hekimoğlu Trabzon FK’nın başkanı Celil Hekimoğlu, Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Hekimoğlu, hedeflerinden, Trabzonspor’dan alınan oyunculara ve aralıktaki kongreye kadar bir çok konuda değerlendirme yaptı.

İşte Hekimoğlu’nun özel röportajı;

DESTEK ALMADAN 30 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK
Şehrimizde bazen yanlış algılarla karşılaşıyorum. Yaklaşık 30 Milyon TL’lik yatırım yapıldı buraya. “Tesisleri Gençlik Spor Bakanlığı yaptı hediye etti” diye daha dün duydum. Buraya devletin 1 kuruş desteği yok tamamen kendi kaynaklarımızdan yaptık. Sadece futbol federasyonun her yıl tesis yapan kulüplere desteği vardır, geçen yıl 150 bin TL bu yıl da 250 bin tl destek verdi tamamı budur, gerisini tamamen Hekimoğlu yönetim kurulu yapmıştır.

DIŞARIDAN GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
“Hekimoğlu buraya para veriyor, vergiden mahsup ediyor” deniyor. Doğru yaptığımız anlaşmaları sponsorluk çerçevesinde yapıyoruz. Doğrusu bu zaten. Nihayetinde resmi bir kurum burası. Ama profesyonel kulüpler yüzde 50 vergiden mahsup edebiliyor. Ödenen kurumlar vergisinin de geçen yıl yüzde 20 olduğunu düşünürseniz biz 10 lira kulübe verdiğimizde 1 lira vergi vermiş oluyoruz. Biz 10 milyon verdiğimiz zaman 1 milyon TL’yi vergiden mahsup ediyoruz. 9 milyon TL bizim kulübe yaptığımız destektir. Dışarıdaki arkadaşlarımızın yorumları doğru değil. Tesis ve kulübün yaşaması için büyük bir mali yükün altındayız dışarıdan görüldüğü gibi değil.

İNSANIMIZ PARAYI SEVİYOR
Artık kulüp işin önüne geçti. Yılların verdiği tecrübeyle işimizde çok ciddi kurumsal yapı oluşturduk. Şirkete 1 saat ayırdığım zaman yetiyor. Çok sorun yok o nedenle. Daha çok zamanı buraya ayırıyorum. Zevkle heyecanla bu işi yapıyorum. Neden bu işi yapıyorsun diyorlar seviyorum diyorum. İnsanlar hep art niyet arıyor. Ama seviyoruz. Bu bir sevgi işi. Bu işe girdikten sonra şunu gördüm insanlar parayı çok seviyor. Bizim insanımız parayı çok seviyor. Çok varlıklı arkadaşlarımız var bir tane kombine bile satamadığım arkadaşlarım var. Bu sene protokol girişini 5 bin lira yaptık. 5 bin lira veren protokolde maç seyreder dedik orayı kombine yaptık. Varlıklı çok güçlü arkadaşlarımız o parayı veremedi. Şimdi o parayı veremeyen arkadaşlarımız benim neden verdiğimi sorguluyor, zorlarına gidiyor. O zaman şunu diyorlar, tesisi devlet yaptı, parayı vergiden düşüyordur. Yakında “kara para aklıyor” da diyebilirler. Çünkü adamların verme beceresi yok. Biz ailece bu işi seviyoruz. Tüm aile destekliyor: İş yerinde ben Nihat ve Suat kardeşlerimle birlikte yapıyoruz hepsi çok seviyor. 3 ortağın katkısıyla yapıyoruz. Zaten ben kendim tek başıma yapamam. Yüzde 90-95 Hekimoğlu’nun sponsorluğu ile yürüyor, onun haricinde yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın destekleri var. Kardeşlerimin oluru ve rızası ile yapıyoruz bu işi, çocuklarımız da çok seviyor, böyle güzel bir yapı oluştu, inşallah devam ettireceğiz.

GİDEN ŞAMPİYONLUK ÇOK ZARAR VERDİ
Geçen sene çıkalım diye prensiplerden taviz verdik. Bu ligden haz etmiyorum. Bizim 1’de olmamız lazım çıkmamız lazım. Aslında çıkıyorduk Kocaeli maçı hepimizin malumu dakika 90’da Özgür Yankaya… Şimdi onun lisansını yırtıyorlar. O dakikada gitti şampiyonluk. Tekrar oraya dönmek istemiyorum. Ama çok zarar verdi bize. Ben 3-5 ay antidepresanla yaşadım, çok yordu bizi. Emek veriyorsun çocuğun gibi büyütüyorsun. Geçen yıl takriben 50 bin km araba sürdüm. Geceniz gündüzünüz yollarda geçiyor. Bunun karşılığında hakem bir düdük çalıyor gidiyor, yazık.

BU YIL BEKLENTİM YOKTU AMA…
Bu yıl bütçeyi düşürdük, takımı daha gençleştirdik. Bu sene çok beklentim yoktu, çok çıkamaz bu takım diyordum orta sıraları yeterli görüyordum. Ama takımda ciddi bir uyum var, hocamız demek ki arkadaşlarımızı çok güzel motive etmiş ve gençler tuttu. İyi gidiyor şuan. Birde bu sene bizim grupta 8-10 çok iyi takım var ama bunlar hep aynı, denk. Burada biz ligi 1. de bitirebiliriz 10. da olabiliriz. Aradaki puan farkı da çok az olur. İnşallah şampiyon oluruz. Benim play offlarda çok umudum yok, bu ligi 1. Bitirmek lazım. Bu sene çıkamazsak artık gelecek yık çıkacağız bunun lamı cimi yok. Bunun daha ortası yok. Bu sene dinlenip gelecek yıl hamle yapmak istedim. Bu iş tamamen ekonomik. Doğru planlama doğru transfer tamam ama ekonomik yatırıma ihtiyacı var bu işlerin. Ederi olan oyuncular belli. Bugün Trabzonspor neden şampiyonluğa oynuyor. Topladı Bakasetas, Hamsik’i aldı ciddi bedel ödeyerek bu noktaya geldi. Tamamen gençlerle olmuyor. Tecrübeli oyunculara ihtiyaç var. Bu yıl Trabzonspor’un yaptığını seneye çıkamazsak biz yaparız belki. Bu yıl dinlenme senemizdi ama takım iyi gidiyor.

TRABZONSPOR’DAN ALINAN FUTBOLCULARIN DURUMU
Trabzonspor’dan alınan oyuncularla ilgili olarak, alınan 3 oyuncu için onların kontratlarının çarpı 3 katını ben ödüyorum. Trabzonspor’un bize yaptığı güzellik şu; bizi tercih ediyor, bizden bonservis bedeli ya da kiralama bedeli almıyor. Ben de buradan Trabzon’daki bal takımlarına amatör takımlarına oyuncu veriyorum para almıyorum. Mesela Erdoğduspor bizden bir oyuncu istedi bu hafta bizim arkadaşlarımız da para istemiş, başkan beni aradı. Dedim bize yakışmaz biz ağabeyiyiz o takımların bizde aynı şekilde verdik. Trabzonspor’a da o yakışır. Trabzonspor, Trabzon’da Ofspor’a, Yomraspor’a İstanbul’da İstanbulspor’a oyuncu veriyor para almıyor. Aynı şekilde bize de veriyor. Bizden para alınmaması neden sorun oluyor bazılarına anlamıyorum. Bu oyuncuların kontratlarını da biz çarpı 3 olarak ödüyoruz. Bir sorun yok. Çocuklar iyi de gidiyor.

HAKAN YEŞİL ÇOK HAZIR GİDECEK
Tunahan bizim kontratlı oyuncumuz. Kerem Baykuş daha gelişim aşamasında. Geçen sene 13-14 santim boy atmış henüz güçlü olmayan bir oyuncu. Yavaş yavaş forma girmeye çalışıyor. Hakan Yeşil düşündüğümüzün çok önünde. Çok iyi bir gelişim gösterdi. Çok kuvvetli, akıllı ve dinamik bir oyuncu sahada bitmeyen bir eforu var. İnanıyorum ki seneye Trabzonspor’a çok hazır bir Hakan vereceğiz. Zaten biz de kiralık oynuyor. Misyonumuzun da bu olması lazım. Geçen sene Hakan u 19’daydı orada başarılı oldu. Şampiyon oldular ama oynadığı rakipleri u16-u17 gruplarıydı. Birçok maçlarını canlı izledim. Orada sporcu kendini gösteremez, asıl lig burası. Hakan geçen bir maç sonrası açıklama yaptı “15 bin kişiye karşı oynadık. Çok zordu. Benim hayattaki en güzel tecrübem oldu” dedi. Biz oyuncuyu hazırlıyoruz, hem seyirciye hem profesyonelliğe hazırlanıyor. Seneye çok hazır şekilde gidecek. Kerem de inşallah o gelişimi gösterir. Çok yetenekli ama güçsüz şuan, güçlenmesi lazım. Hakan Yeşil benim beklentimin çok üzerinde bir oyuncu olarak Trabzonspor’a dönecek.

BEN TRABZONSPOR DEFTERİNİ KAPATTIM
İnsanlar benim geçmişteki başkan adaylığımdan beri olaya başka bir pencereden bakıyor. Ben hep söyledim o defteri ben kapattım benim kendi kulübüm var burada hayatıma devam edeceğim. İnsanlar beni hep oraya çekmeye çalışıyor ama ben yokum orada. Trabzonspor kulübünde yönetim başkan hep arkadaşım. Ertuğrul beyle çok yakın görüşüyoruz. Başkandan çok onunla görüşüyoruz. Bize çok sıcak bakıyorlar, projeyi de doğru görüyorlar. Trabzonspor’un da böyle bir takıma ihtiyacı var. Bu takımın 1. Ligde olması benden çok Trabzonspor içindir.

TRABZONSPOR’A YABANCI FUTBOLCU ÖNERİSİ
Trabzonspor şunu yapabilir; bizim ligimiz bir alt seviye olduğu için direk Trabzonspor’a oyuncu vermek zor, ama 1. Ligde olduğu zaman buradaki oyuncu direk Trabzonspor’a gider ve orada formayı kapar. Bu en çok Trabzonspor’a yarar, bana yaramaz. Trabzonspor burada başka bir şey de yapabilir. Mesajı buradan vermiş olayım. Mesela yabancı oyuncuda büyük sıkıntı yaşıyor Trabzonspor. Milyon Euro verip oyuncu alıyorsun. Trabzonspor’un çok ciddi bir scout ekibi var, çok genç Afrika’da Fransa 2. Liginde Avrupa’da oyuncular var 50 Bin Eurolara alınabiliyor. Hatayspor aldı mesela Boupendza’yı 100 Bin Euro’ya, sonra 10 Milyon Euro’lara satmaya çalıştı. Trabzonspor bu tür oyuncuları bulup bize verebilir, elinin altında.

Ben Trabzonspor’a şu teklifi de yaptım; Hocamı da siz belirleyin, Trabzonspor’un sisteminde oynayalım. Çıkan oyuncuyu da Trabzonspor’da değerlendirelim. Bu kadar net benim açım. Benim çok yukarıda gözüm yok. Bu takımı 1. Lig’e çıkaralım, Trabzonspor’a abi kardeş devam edelim. Bu işi uzun soluklu düşünüyoruz. Ben yarışmacı olmam, Süper Lig’e çıkıp da Trabzonspor’a rakip olmam. Doğru olmaz, ekonomik olarak da bununla uğraşamam. Bizim ekonomimiz Süper Lig’i kaldırmaz. 1. Lig bile çok zor. Kolay işler değil bunlar. Trabzonspor’un çok büyük gelirleri var, çok büyük bir camia. Ben çıksam bile benim gelirim orada 10’da 1 olur, çıktığım gibi düşerim. Koca Giresunspor şehir takımı çıktı direnemiyor, Rizespor şehir takımı düşme hattında. Bu şehrin takımı da Trabzonspor’dur. Bunun gelirleri onlarındır. Ben dün Sebat Spor’u ziyaret ettim, başkana “Hedefiniz Süper Lig olmasın” dedim. Bu şehrin ağabeyi Trabzonspor’dur biz onun kanatları altında olup ona destek verelim dedim. Onlar da pozitif olarak bizi destekledi.

TRABZONSPOR BİR TIK DAHA İLERİ GİTSE…
Biz de 1. Lig’de olursak Trabzonspor’a daha çok faydamız olur. O yüzden daha çok elini taşın altına koymalılar. Sağ olsunlar Benim dediklerime hep tamam dediler ama zaten benim dediklerim onların menfaatine. Hakan Yeşil’, Kerem’i, Tunahan’ı bana verdi. Bunda kulübün ne zararı var ne kaybettiler. Onlara vereceği parayı ben veriyorum şuan. Kulüp her şartta kazanıyor zaten. Kimse burada dedikodu üretmesin. Biz 1. Lig’de olduğumuz zaman Trabzonspor yabancı haklarında, genç istikbal vadeden yabancıları bizde değerlendirebilir ve bu işten çok istifade eder. Şuan kısıtlamadan dolayı bunu yapamıyor. Bir kısıtlama var Trabzonspor hedefe gittiği için üst düzey oyuncular almak zorunda. Ama bu kulüpler bu mali tabloyla nereye kadar gidecekler. Büyük bir mali çıkmazda kulüpler. Burada Trabzonspor bizi kullanabilir 1. Lig’de olursak. Burada yabancı yasağı var ama 1. Lig’de 8 tane alabiliyoruz. Bana Trabzonspor’un 8 tane yabancı oyuncu aldığını düşünün 50 bin -100 bin Euro’ya, buradan 10 Milyon Euro’lar çıkabiliyor. Emenike 50 bin Euro’ya geldi 10 milyon Euro’ya gitti, Boupendza, Akintola gibi bir çok örneği var. Ama Trabzonspor bunu kendi bünyesinde yapamaz şuan. İdeal yer bizim gibi kulüpler olur. Trabzonspor’a çok katkısı olacağını düşünüyorum. Kulüple bu anlamda ilişkilerimiz çok iyi. Ama ben diyorum ki Trabzonspor şöyle bir tık daha ileri gitse bizi 1. Lig’e çıkarmak için ve biz çıksak Trabzonspor daha başarılı olur. Ben Trabzonspor’dan 1 lira destek istemiyorum zaten, oyuncu desteği, manevi destek istiyorum. Maddiyat asla yok.

BAHATTİN HOCA BABA GİBİ
Bu sene hocamızın çok katısı var. Bahattin hocamız çok güzel bir insan. Bütün sporcularımız onu baba gibi seviyor. Ben zaten onu almadan önce bir araştırma yapmıştım. Gittiği her takımda baba gibi sevilen bir hoca. Sporcular onu çok seviyor. Kaptanımız Yasin Palaz inanılmaz iyi bir kaptan gerçekten. Arkada genç oyuncular var, çok savaşıyorlar, kaybetmeyi kabul etmiyorlar. Bugüne kadar kaybetmedik ama bu hafta mesela kaybedebiliriz, olabilir futbol bu. Ama birlik beraberlik var takımda direniyor takım. Mesela Sakarya deplasmanında açık söylüyorum çok üstün oynadık, gol atamadık, Caner de olsa maçı alırdık. Turgutluspor maçı mesela maçın hakkı onlarındı. Çok iyi oynadılar biz beraberliği sağladık. Maç kaybedilebilir 5 maç kaybedelim ama sonunda kazanalım, şampiyon olalım

BAYRAM HOCA GENÇ OYUNCU SEVMİYORDU, DERS ALDIK
Ben bu yıl geçen yıldan ders alınca sezonu ona göre kurguladık. Geçen sene son maça Bayram Toysal hocayla çıktı. Ok iyi bir hocaydı, dirayetli, antrenmanları iyi, güçlü bir hocaydı fakat genç oyuncu sevmiyordu. Ben ona ısrar ettim Trabzonspor’dan aldığımız oyuncu vardı Taha Tunç, onu oynattıramadım. Bu adamı Trabzonspor’un A takım kadrosundan aldık. En son Ergene Velimeşe maçımız var, maçı kaybetsek bile play-off dayız. Rakibimiz Kocaelispor o bile belli. Bari bu maçta değerlendirelim, hoca oynatmadı. Bu sene de bunu yaşamamak için Bahattin hocada birinci maddem buydu. “Hocam gençler oynayacak. Bunu kabul ediyorsa gel” dedim. “Gençlerin oynamasını istiyorum” dedim. Özellikle Trabzonspor’dan gelen gençler oynamalı. Misyonumuz bu bizim. Trabzonspor onu bana niye veriyor, oynat geliştir, yetiştir diye. Sen oynatmam diyemezsin. Tabi sporcu da bunu hak etmeli. Sırf Trabzonspor’dan geldi diye ona forma vermem. Öyle bir dünya yok. Hak edene ver. Bahattin hocayla bunu baştan konuştuk ve o da sağ olsun bizi kırmıyor her fırsatta gençlere şans veriyor. Bundan sonra da felsefemiz bu olacak. Demek ki şunu öğrendik her yaş bir şey öğreniyorsunuz. Demek ki baştan hocalarla bunu konuşmam lazım. Bizim felsefemizde bu var işine geliyorsa gel yoksa gelme.

TRABZONSPOR’A BU YIL HER ŞARTTA DESTEK OLUNMALI
Bir kongre var, Trabzonspor bu sene çok iyi gidiyor. Trabzonspor’u çok uzun konuşmak lazım. Trabzonspor yönetim kurulunun eleştirilecek konuları çok vardır. Ama zamanı şimdi değil. Ekonomik olarak çok zor bir dönem. Çok ciddi borçları var. Tüm kulüplerin var. Onları bir taraf bırakalım. Trabzonspor şampiyonluk yolunda. Bu kadro son yılların en iyi kadrosu. Şuan rakiplerimizin hepsinin Avrupa’da mücadelesi var. Fenerbahçe, Galatasaray , Beşiktaş Avrupa’da çok yıpranıyorlar. Trabzonsppor çok şanslı, Roma’yı seçerek elendi. Ben yönetime bir tavsiyede bulunayım haddim olmadan; Ben olsam Türkiye Kupası’nda da ilk turda elenirim. Trabzonspor tüm enerjisini lige vermeli ve artık bu sene şampiyon olmalı. Biz Trabzonsporlulara düşen de sağına soluna bakmadan destek vermek. Yok o gelmiş, bu gitmiş, borç artmış, bunlara bakmamamız lazım.

BU TAKIMI SADECE BİZ ENGELLERİZ
2010-11’den sonra şampiyonluğa en yakın olduğumuz yılı yaşıyoruz. Takımımız çok kaliteli. Bu takım bu sene şampiyon olacak. Bu takımı engellersek biz, camia engelleriz. Bu sene bütün camia el birliği yapıp destek olmalı. Kongre olacak, evet olsun hiçbir zararı yok. Kongreyi 3-4 adayla yapmasında bir sakınca yok ama önemli olan süreçte kulübü yıpratmamak. Bu fırsatı kaçırmayalım. Bütün Trabzonsporlulardan en büyük ricam, bu sene bölücülük yapmayalım, muhalefet yapmayalım ve şu kulübü mutlu sona ulaştıralım. Ufak tefek şeyleri görmeyelim hatta büyükleri de görmeyelim. Bu sene sadece şampiyonluğa odaklanalım.

SEÇİM ÜZERİNDEN TRABZONSPOR YIPRATILMASIN
Kongrede başkan adayı çıkmasın demiyorum, başkası da kazanabilir o zaman onun etrafında devam ederiz. Ama seçim üzerinden Trabzonspor’u yıpratmayalım. Aralık’ta kongre var, Trabzonspor şampiyonluğa gidiyor en büyük sıkıntımız bu, keşke şuan seçim olmasaydı. Bu seçimleri de artık bir şekilde mayısa erteleyelim. Trabzonspor’un lig devam ederken kongre yapmaması lazım. Herkes söylüyor ama bir türlü yapılmıyor. Tüzük değişti bin tane madde değişti bu değişmedi. Bu sene destek senesi. İnşallah 2010-11 senesinde elimizden alınan şampiyonluğu tekrar alacağız. En büyük rakibimiz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş değil biziz. Biz bu sene hep bir olursak bu takım şampiyon olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor