CAS hakimi değil sanki Fener'in sözcüsü

Tahkim Kurulu başkanı iken Trabzonspor düşmanı ilan edilen CAS hakimi Türker Arslan yine skandal bir açıklama yaptı.

CAS hakimi değil sanki Fener'in sözcüsü

 Tahkim Kurulu eski başkanı  CAS Hakimi Trabzonspor düşmanı Türker Arslan’dan  CAS konusunda garip açıklama...


TFF Tahkim Kurulunda görev yaptığı dönemlerde Trabzonspor aleyhine karar alınmasında başrolü oynayan Türker Arslan  Trabzonspor’un artık itiraz edeceği bir kurum kalmadığını söyledi
Oysaki Trabzonspor Hem İsviçre Federal mahkemesine hemde FİFA’ya şikayet etme hakkı var .

2010-2011 sezonuna ilişkin UEFA’ya yaptığı itirazdan olumlu sonuç alamayan Trabzonspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) konuyu taşımıştı. Ancak CAS ; bordo-mavili kulübün yapmış olduğu itirazı geride bıraktığımız günlerde reddetti. Trabzonspor’un hukukcuları ise İsvicre Federal mahkemesine mi yoksa FİFA’ya mı başvuru yapılması için çalışma yapıyorlar. Türker Arslan ise Trabzonspor’un  Şike konusunda itiraz edeceği makamın kalmadığı gibi bir saçmalık ortaya atıyor
 
TRABZONSPOR DÜŞMANI  CAS HAKİMİ TÜRKER ARSLAN’IN  AÇIKLAMALARI

TRABZONSPOR’U NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR?
 
CAS’ın verdiği kararlara ilgili esas hakkında itiraz edecek bir şey yok. Ancak usulü bir takım hususlarla ilgili olarak İsviçre Federal Mahkemesi’ne itiraz edebilirsiniz. Bunun içinde en önemli olanı da kamu yararıdır. Onun dışında heyetin usule uygun olarak oluşturulmaması, savunma hakkının alınmamış olması, bir takım prosedürlere uyulmaması gibi sebeplerdir.
 
CAS KARARI BOZULUR MU?
 
İsviçre Federal Mahkemesi, bugüne kadar kamu yararı nedeniyle yapılan itirazlar nedeniyle 3 tane falan bozdu. 20 yıla yakın bir süreden bahsediyoruz. O bakımdan mahkeme, CAS kararlarını bozması söz konusu değil. Trabzonspor’un CAS kararı ile ilgili yapacağı bir şey yok. Yeni bir müracaat imkanı da yok. UEFA ve FIFA’dan da gereken cevapları aldılar. Yeni bir yöntem bulup bulamayacaklarını da çok fazla kestiremiyorum.
 
“MUHARREM USTA BİREYSEL OLARAK AİHM’E BAŞVURABİLİR”
 
Tekrar FIFA’ya gitmeleri söz konusu değil. CAS son merci. Bir tek İsviçre Federal Mahkemesi’ne usulü sebeplerden gidebiliyorsunuz. Başka bir başvuru mercii yok. İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidebilirler. Ama kupa getirir mi, getirmez mi ayrıca değerlendirmek lazım. Kulüp başkanı olarak Muharrem Usta başvurabilir. Kişisel olarak olabilir. Ama sonuç alabilirler mi? O kadar çok bekleyen dosya var ki… Sonucunu ancak 3-5 sene sonra alabilirsiniz. Zaten o zaman da kıymeti kalmayabilir. Ancak bir tazminat söz konusu olabilir o konuda.


(Ajansspor)




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor