Çalımbay: Trabzon'da başarılı olmak zorundasınız

Çalımbay önemli açıklamalarda bulundu

Çalımbay: Trabzon'da başarılı olmak zorundasınız

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, NTVspor'da katılıdğı bir programda açıklamalarda bulundu.

İşte Çalımbay'ın açıklamalarından Haber61'in derledikleri;

TRABZON'A GÖRE HAREKET ETMELİSİNİZ
 
Trabzonspor başarıya aç bir durumda. Biz geldiğimizden beri çok güzel bir yere geldiğimizi ve sorumluluğumuzu biliyordum. Ben Vakfıkebir’e gittim geçen gün, sadece balık gününe. O ilgi, inanılmazdı. Trabzon’a göre hareket etmelisiniz. Planlamayı ona göre yapmalısınız. Ben Milli Takım’da çalışırken mutlaka Trabzon’dan Kradeniz’den oyuncular alırdım. Buradan iyi futbolcular çıkıyor. Trabzon’da sosyal olarak herşey olmayabilir ama herşeyleri futbol. Başarılı olmak zorundasınız. Planı ve programı yaptığınızda kesinlikle başarılı olursunuz. İlk 5’te kesin olursunuz zaten. Biz geldik ve saha içi ve dışında problemleri düzeltmeye çalıştık. Oynamayan arkadaşlarımızın bırakması gibi durumları vadı. Bunları aştık yavaş yavaş. Bunun yanında kazanmanız da gerekli. Malatya maçında yenildik ki bu en çok üzüldüğüm maçtı. Keşke daha sonra oynasaydık.

TRABZON'A GÖRE OYUNCULAR ALINMALI

Trabzon’a çok yabancı gelip getmiş. Şimdi eskiden baktığınızda bir İskender Trabzonlu değildi. Gerisi hep Trabzonluydu. Oyuncular ilk sene sıkılmayabilir. Ama takım iddiadan koparsa o zaman oyuncu sıkılıyor ve kopuyor. O zaman hep yukarıya oynayacaksın. Trabzon kadrosunu herşeyini çok iyi yapmalısınız ve Trabzon'a göre oyuncular almanız gerekiyor. Geldiğinde 1-2 sene iyi gidiyor sonra bırakıyor. Trabzon futbol oynanacak bir yer.  Kazandığınızda mükemmel bir yer oluyor. Futbolcular uyum sağlayacak mecburlar buna. İşleri bu. Hepmizin işi bu. Bir bütünleşme gerekiyor. Bu olduğunda başarı kaçınılmaz.

TESİSTE EKSİKLİK VAR

Yeni stat muhteşem. Galatasaray ve Bursa maçlarında inanılmaz bir atmosfer vardı. Yeni bir tesis yapılması gerekiyor. Kesinlikle bu gerekli. Aslında stadın yanına yapıldı ama tesisin daha iyi olması gerekiyor.
İkinci yarı 4 maç çok kritik. İki Konya maçı Fenerbahçe ve Göztepe maçları çok önemli.Takıma inanıyorum güveniyorum. Bir iki transfer de yapabilirsek daha iyi olur.

MAS GİTMEYEBİLİR

Mas benimle konuştu ve gitmek istediğini söylediğinde içinde gitmek varsa gitmesi gerekiyor. Mas’ın anlattıklarına baktığında hak veriyorsunuz ona. Hem ailesel olay, hem de milli takım düşüncesi var. Bu normal kızmamak lazım. Ama gitmeme durumu var. Gidebilmesi için o takımın futbolcu satması lazım. Satamadılar bu nedenle geri dönebilir.
Rahatsızlık duyan oyuncular da gidebilir.

SOSA'NIN SORUNU YOK
 
Sosa’yla konuştum ve ben onun hazır olmadığına inanıyorum. Sadece iki direk maçta oynamış ve bana göre hazır olmadığı için bütün enerjisi o maçlarda gitmiş. Ona söyledim ben olsaydım onu 15 gün geldiğinde farklı idman yaptırırdım. Trabzon’da yaşamaktan bir sorunu yok. Ama oynadoığı yerde Yusuf oynuyor. O da çok çok iyi.

YUSUF VE ABDULKADİR ÇOK İYİ

Yusuf ve Abdulkadir çok iyi futbolcular. İyi yerlere gelirlerse hem Türk futbolu hem de Trabzonspor altyapısı kazanacak. İki futbolcu da üstüne koyacaklar. O yetenek ve potansiyel onlar da var. Basında orya gidiyorlar buraya gidiyorlar diye yazılıyor. Biz onlara söylüyoruz ne olduğunu. Nasıl davranmaları gerektiğini.

ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ
 
Önümüzdeki yıl da anlaşırsak Trabzon’la daha iyi olacak. Daha çok şeye bakacağız. Altyapıyla daha çok ilgileneceğiz. Geldiğimde mesela Hüseyin vardı onu oynattım. Mesela 1461 takımı var pilot takımımız onlarla içli dışlıyız. Bakıyoruz hep durumlarına. Ama geçmişte yapılan hataları tekrarlamamak lazım. Trabzon’da bundan öncekileri yapmazsan başarı gelir. Ders alıyorsan önün açık olur.
4 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ

Bence lig böyle gitmez. Bütün takımlar için final havasında geçecek. Mesela bizim için 4 maç çok önemli. Belki iyi gitmeyecek bizim için ama bir çizgi yakalamamız lazım. İkinci yarıda da seri devam ettirmeliyiz. Bunun için daha çok çalışacağız, konsantre olacağız. Burada en önemli şeylerden biri taraftar.

RAKİP DEĞERLENDİRMESİ

Kapanmayacak bir puan farkı yok. Kendi sahamızdaki Fenerbahçe ve Göztepe maçlarını almamız gerekir. Başakşehir’i beğeniyorum. İyi bir kulüp oldular. Üstüne koya koya gidiyorlar. Aldıkları futbolcular yararlı oluyor. Bir istikrarları var. Galatasaray, kaliteli bir takım. Köklü bir değişim yaptılar, Avrupa’dan elendikten sonra yine bir kadro yaptılar ve o kadro oturdu. İyi bir yere geldiler. Beşiktaş bana göre Türkiye’nin en iyi takımı. O da Avrupa’da olduğu için. Tüm kulvarları bir arada götürüyor. Bazı maçları inanılmaz şekilde kazanıyorlar.
BURAK ÇOK DEĞİŞTİ

Burak’la Eskişehir’de çalışmıştım. Sonra Trabzon’a yollamıştım ve şimdi yine onunla çalışıyorum. Burak eski Burak kesinlikle değil. İnanılmaz değişmiş ve gelişmiş. Liderlik vasfı var. Takımı sahipleniyor. Burak kendi bir hoca tutmuş Hollandalı bir arkadaş. Onunla ekstra idmanlar yapıyor. Zararlı olsa yaptırmayız zaten. Bir kere tesisten çıkarken gördüm, tesiste biri çalışıyor ben sakatlardan biri zannettim Burak olduğunu gördüm. Kendini çok iyi geliştirmiş tam bir profesyonel.

TRANSFER BUGÜN NETLEŞECEK
Şimdi Cenk Beşiktaş’ın en iyi futbolcularından birisi. Onu almak için büyük para vermek gerekiyor. Şimdi biz de yurtdışından bir oyuncu alacağımız zaman aynı şekilde büyük paralar vermemiz gerekiyor. O nedenle iyice izliyoruz. Biz geldiğimizden beri bir çok maç izledik. Acelemiz var ama acele etmiyoruz. Mesela Mas gittiğinde mutlaka almamzı gerekiyor. Mustafa Akbaş var ama bir arkadaş daha laızm. Bugün transferde isimler belli olacak. Kampa gelecek futbolcular da hemen hemen net.  Başkanla oturup konuştuktan sonra kamp kadrosuna alınmayacaklar netleşecek.

SÖZLEŞME SORUN DEĞİL

Trabzon’dan bana iki yıllık teklif gelmişti. Ben yok 1 yıl istiyorum dedim. Eğer başarılı olursam uzatırız dedim. Ben Türkiye’de 3-5 yıllık uzun sözleşmelere inanmıyorum. Ben Kasımpaşa ile 3 yıllık anlaştım bir anda işler değişti. Belki çok iyi bir proje gelirse yaparsın. Ya da milli takım olursa ömür boyu olur. Gidişata göre hareket edeceğiz kesinlikle sorun değil. Ben Trabzon’a para için gitmedim başarılı olmak için gittim. Ben böyle krizde takım çok aldım.

Ben sezon başında hangi takımda olursam olayım futbolcuları uyarırım. Ben antrenmanda maçta herşeyini veren adam isterim. Olmaycaksa baştan gitsin derim. Surat asan, forma atan vs adam kesinlikle istemem. Bunlar sahada, soyunma odasında vs. kesinlikle kabul etmem bunun yeri tesis.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor