Çalımbay, Kocaman'dan üstün!

Rıza Çalımbay'ın takımları Aykut Kocaman'ın takımlarını daha çok mağlup etti.

Çalımbay, Kocaman'dan üstün!
Süper Lig'de 28 Ocak Pazar günü karşılaşacak Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin teknik direktörleri arasındaki rekabette Rıza Çalımbay'ın Aykut Kocaman'a karşı üstünlüğü bulunuyor. 

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Aykut Kocaman'la farklı takımlarla 18 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası maçında karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda Çalımbay'ın ekipleri, Kocaman'ın çalıştırdığı takımlar karşısında 9 galibiyet aldı. Kocaman ise Çalımbay'ın ekipleri karşısında takımlarıyla 6 kez galibiyet sevinci yaşadı. İki teknik adamın başında bulunduğu takımlar 5 maçta ise berabere kaldı.

Çalımbay ve Kocaman'ın karşı karşıya geldiği ilk maç 9 Eylül 2001'de yapıldı. Çalımbay'ın çalıştırdığı Göztepe ile Kocaman’ın çalıştırdığı İstanbulspor golsüz berabere kaldı.

Daha sonraki yıllarda ise Çalımbay, Rizespor, Beşiktaş, Denizlispor, Ankaragücü, Eskişehirspor, Sivasspor, Mersin İdman Yurdu, Kasımpaşa ve Antalyaspor Kocaman ise Malatyaspor, Konyaspor, Ankaraspor ve Fenerbahçe'nin başında bir birleriyle rekabete girdi. Kocaman ve Çalımbay'ın 17 yıl önce başlayan rekabetlerinde 28 Ocak Pazar günü 22 kez karşılaşacaklar.

Çalımbay, Trabzon’da yenilmedi
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavili takımın başında Trabzon’da oynadığı maçlarda yenilmedi. Çalımbay, yeni takımıyla çıktığı 4 lig maçında sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi. Galatasaray’ı 2-1, Osmanlıspor’u 4-3, Antalyaspor’u 3-0 ve Bursaspor’u 1-0’la geçen bordo-mavililer, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Medical Park Stadyumunda yüzü gülen taraf oldu.

Kocaman deplasmanda bir yenilgi aldı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise bu sezon deplasmanda oynadığı 9 maçta ise 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Kocaman, yönetimindeki sarı-lacivertliler deplasmanda tek yenilgisini Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 1-0’lık sonuçla aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor