Çalımbay'dan Tudor'a: Saygı...

Çalımbay basın toplantısında açıklamalarda bulundu

Çalımbay'dan Tudor'a: Saygı...
Süper Lig’in 10’uncu haftasında sahasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

“HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK”

Çalımbay,  maç sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Bugünkü maç camiamız için önemliydi. İyi bitirmek zorundaydık. Çünkü çok ihtiyacımız vardı. Taraftar da bizler de sıkıntılı günler yaşıyorduk. Böyle galibiyet, özellikle nağmağlup takımı yenmek önemliydi. Galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Maça iyi hazırlanmıştık. Ne konuştuysak, antrenmanda ne çalıştıysak hepsini arkadaşlar mükemmel uyguladı. Maçın başından sonuna kadar oynadığımız oyunla hak ettiğimiz galibiyet aldık, mutluyuz.”

“İKİNCİ DEVRE ÇOK FARKLI OLACAK”

Trabzonspor'un hedeflerinin yukarıya gitmek olduğunu ve ikinci yarının çok farklı olacağını ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:
"Kayserispor maçı bizim için çok önemli olacak. Galatasaray galibiyetinin anlam kazanması için Kayserispor maçını da en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımızın mücadelesi beni çok memnun etti. İlerisi için daha iyi şeyler düşünmeye başladık. Lig uzun bir süre. Bu yakaladığımız tempoyu devam ettirmemiz gerekiyor. Öncelikle hedefimiz, ilk yarıda kalan 7 maçımızı iyi şekilde bitirmek. İkinci yarı Trabzonspor takımı bambaşka olacak. Bambaşka taktikle oynayacağız. Hedefimiz varsa kendi sahamızdaki maçları kazanmamız gerekiyor."

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un Trabzonspor'un oyun anlayışını eleştiren açıklamalarına ilişkin soru üzerine, Çalımbay şunları söyledi:

“Kendi yorumu. Öyleyse ona göre tedbir alabilirdi. Biz iyi tanıdığımız için iyi tedbir aldık. Antalya'da oynadığımızda bir kornerleri yoktu. Biz çıkıp 'şunu, bunu yaptık' demedik. Trabzonspor camiasına saygı göstermesi gerekir. Bizim Galatasaray'a saygımız sonsuz. İyi oyunculardan kurulu takım ama biz onun dediği gibi oynamadık. Biraz daha dikkatli olabilsek daha farklı kazanabilirdik. N'Doye daha hazır olsa sonuç daha farklı olurdu. Her yerde mücadele ettik, pas yapmaya çalıştık. Bence hocanın tersine daha iyi işler yaptık."

“FORMA DAĞITIRKEN ADALETLİ OLACAĞIZ”

Çalımbay, futbolcuların bu galibiyetle rahatladığını, takımda forma adaletini de sağlayacaklarını kaydederek, “Biz çalışmaya devam edeceğiz. Kadro fazlalığından dolayı oynamayan oyuncular var. Biz adaletli davranacağız. Kimin hakkıysa o arkadaşlara şans vereceğiz. Devreye kadar bazı düşüncelerimiz olacak, onları yönetimle paylaşacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor