Çalımbay'dan Eto'o ve Trabzonspor açıklaması

Eto'o'nun Trabzonspor'la anılmasına Çalımbay'dan açıklama geldi

Çalımbay'dan Eto'o ve Trabzonspor açıklaması
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Samuel Eto'o adının Trabzonspor ile anılmasına, "Yok öyle bir şey" karşılığını verdi. 

Ligde üst üste aldığı 4 galibiyetle puan cetvelinde üst sıralara tırmanan Antalyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısını Hasan Subaşı Tesisleri'nde yaptı. Kırmızı beyazlı takımın, özellikle son 4 maçta çok iyi grafik çizdiğini hatırlatan Rıza Çalımbay, "Bu 4 maçı almakla lig bitmiyor. Bizi bekleyen final niteliğinde 4 maçımız var. Bunları da iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımımın mücadelesinden olsun, sahadaki bütünleşmeden olsun çok memnunum. Özellikle taraftarımızın diğer maçlarımıza göre daha fazla olması, daha coşkulu bir şekilde takıma destek vermesi ile güzel bir hava yakalandı. Buna yönetim de basınımız da dahil" dedi. 

Bundan sonra önemli olanın kalan maçlara odaklanmak olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Medipol Başakşehir, Fenerbahçe, Bursaspor ve benim kurduğum takım olan Kasımpaşa maçlarını çok iyi bitirmemiz gerekiyor. Zor olduğunu biliyoruz. Çünkü dördü de iyi takım. Bugüne kadar takımın gösterdiği performanstan, mücadeleden, istekten, arzudan çok memnunum. İnşallah bunu ilk yarının sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Zaten devre arasında gerekli şeyleri de inşallah yapacağız. O zaman da bambaşka bir Antalyaspor olacak. Bu hafta oynayacağımız Medipol Başakşehir maçı çok zor geçecek. Çünkü Medipol Başakşehir bu sene çok iyi giden, istikrarlı grafik çizen bir takım. Yıllardır hemen hemen aynı takım. Sadece bir iki oyuncu dışında kadroyu koruyan bir takım. Bu maçta, bundan önceki maçların en az iki katı kadar mücadele etmemiz gerekiyor ki oradan istediğimiz şekilde ayrılalım." 

Takımda Serdar ve Emre dışında eksik olmadığını belirten Rıza Çalımbay, "Serdar'ın annesi yoğun bakımda. Acil şifalar diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda iyileşir. Serdar'dan bir türlü yararlanamadık. O da gayet normal. Emre zaten uzun süreden beri sakat. Eto'o yüzde 100 antrenmanlara katılıyor. Şu anda takım olarak sıkıntımız yok" dedi. 

Eto'o'nun Trabzonspor ile görüştüğü yönündeki bir soruya, "Bilemiyorum. Bunlar basında çıkan şeyler" karşılığını veren Çalımbay, "Bize veya yönetime gelen hiçbir şey yok. Dün başkanımızla uzun süre oturduk, konuştuk. Şu anda öyle bir şey yok. Öyle bir şey olmadığı için de cevap vermeye gerek yok" diye konuştu. Eto'o'nun geçen yılki performansı ile bu yılki performansı arasında fark olduğunun hatırlatılması üzerine Rıza Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti: 

"Bir kere Eto'o bu sene net şekilde lige hazırlanmamış. Nedeni ne derseniz? Sezon başında Beşiktaş olayı çıkınca, kendisi de net bir şekilde gitmek istediğini söyledi. Çünkü, Eto'o kariyerinde bir Şampiyonlar Ligi oynamak istiyordu. Gayet normal. Beşiktaş gibi bir takım istiyordu ve gitmek istedi. Bu gayet normal. Bu olmayınca tekrar takımına döndü. Sezon başını antrenmanlarını istediği gibi yapmadı. Sonra kadro dışı kaldı. Kadro dışı kaldıktan sonra takımdan ayrı çalışıyor. İstediği kadar çalışsa da tek başına, takımdaki performansı yakalaması çok zor. Kopukluk oradan kaynaklanıyor. Biz buraya geldiğimiz günden beri Eto'o çok iyi çalışıyor. İyi bir profesyonel, lider, takımına sahip çıkıyor."

Dışardan sürekli maçları 1-0 kazanan takım görüntüsü sergilediklerini, ancak çok gol kaçırdıklarına vurgu yapan Rıza Çalımbay, "Bizim için kazanmak önemli. Puanlar almamız gerekiyor. Şu anda hala öyle. Çünkü lig öyle bir şey ki, iki maç kazandığınız zaman yukarıya çıkıyorsunuz, iki maç kaybettiğiniz zaman da aşağı inebiliyorsunuz. 

4 final maçından alabileceğimiz en yüksek puanları almaya çalışacağız" dedi. 

Rıza Çalımbay, takımdaki güvenliksiz, telaş ve korkunun bir galibiyetle ortadan kalktığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler