Çalımbay, Aybaba'yı yine yendi

Çalımbay 16 yıllık rekabette yine kazanmayı başardı

Çalımbay, Aybaba'yı yine yendi
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Süper Lig'in 13. haftasında Sivasspor ile karşılaştı ve sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. 

Bu karşılaşmayla birlikte Rıza Çalımbay ile Samet Aybaba 16. kez karşı karşıya geldi.Çalımbay 8 kez mağlup ettiği Aybaba'yı bir kez daha yenmeyi başardı. Böylelikle ikilinin 2001 yılında başlayan rekabetinde Çalımbay üstünlüğünü 9-6'ya çıkardı. 1 karşılaşma ise beraber sonlandı.

REKABET 16 YIL ÖNCE BAŞLADI

İki tecrübeli teknik adam ilk kez 2001 yılında birbirlerine rakip oldular. Çalımbay'ın Göztepe, Aybaba'nın Gaziantepspor'un başında olduğu bu ilk karşılaşmada kazanan 3-1'lik skorla Aybaba'nın takımı oldu. 

Ayrıca 16 yıllık rekabette iki teknik adam Trabzon'da da karşılaşmıştı Aybaba'nın 2002 yılında Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde Çalımbay Denizlispor'un teknik adamıydı. İkilinin Trabzon'da oynanan karşılaşmasında kazanan taraf 1-0 ile bordo mavilile dolayısıyla Aybaba olmuştu.

İkilinin son karşılaşması ise bugün Çalımbay'ın Trabzonspor'uyla oldu. Çalımbay'ın bordo mavili ekibi Aybaba'nın Sivasspor'unu 2-1 ile geçmeyi başardı.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor