Çalımbay, Aybaba'dan üstün!

16 Yıllık rekabette Çalımbay önde

Çalımbay, Aybaba'dan üstün!
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor bu hafta deplasmanda Sivasspor'un konuğu olacak. Bu karşılaşma Rıza Çalımbay ve Samet Aybaba'nın 16. randevusu olacak.

ÇALIMBAY ÜSTÜN

Trabzonspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, Sivasspor'un teknik adamı Samet Aybaba ile bugüne kadar farklı takımlarda 15 kez birbirlerine rakip oldular. Bu karşılaşmaların 8'inde gülen taraf Çalımbay olurken 6 kez de Aybaba'nın takımları sahadan galibiyetle ayrıldı. 1 maçta ise kazanan olmadı.

REKABET 16 YIL ÖNCE BAŞLADI

İki tecrübeli teknik adam ilk kez 2001 yılında birbirlerine rakip oldular. Çalımbay'ın Göztepe, Aybaba'nın Gaiantepspor'un başında olduğu bu ilk karşılaşmada kazanan 3-1'lik skorla Aybaba'nın takımı oldu.  İkilinin son karşılaşması ise Çalımbay'ın Kasımpaşa'yı Aybaba'nın da Eskişehirspor'u çalıştırdığı döönem oldu. İki takımın karşılaşmasında kazanan ise 2-1 ile Çalımbay'ın takımı oldu.

Ayrıca 16 yıllık rekabette iki teknik adam Trabzon'da da karşılaştı. Aybaba'nın 2002 yılında Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde Çalımbay Denizlispor'un teknik adamıydı. İkilinin Trabzon'da oynanan karşılaşmasında kazanan taraf 1-0 ile bordo mavilile dolayısıyla Aybaba olmuştu.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler