İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Büyük takım, büyük oyun

Maç öncesi Haber61.tv’de sevgili Tuncay Lokat’la yaptığımız programda Galatasaray maçının her sonuca açık olduğunu, bu tür maçların Türkiye Derbi’si olduğunu söylemiş ve sonucu açık bırakmıştık.

Gördük ki bir haftalık rehabilitasyon süreci çok iyi geçirilmiş…

4 önemli eksiğe rağmen Rıza Çalımbay’ın sahaya sürdüğü Trabzonspor maçı kazanmak için futbol kuralları içinde her şeyi yaptı.

Sanki iki hafta önce topa ayak süremeyen, koşamayan, mental olarak da yorgun görünen takım gitmiş bambaşka bir ekip geldi sahaya…

Öncelikle bir çiçekle baharın gelmeyeceğini söyleyelim. Ve de bunun tek maç mı olduğunu yoksa sürdürülebilir bir oyun mu olduğunu gelecek haftaları bekleyip görelim.

Olumlu sinyaller çok fazla ama o kadar yanıldık ki umarım bu da onlardan biri olmasın…



Trabzonspor oyuna rakibin alanına tecavüzle başladı.

Yok bu gayr-ı meşru değildi! Hakkı idi ve bunu sık sık yapınca şimdiye kadar sadece Fenerbahçe ile oynayıp onu da yüzüne bulaştıran Galatasaray bordo mavililerin baskısı karşısında iyice dağıldı.

İlk 45 dakika içinde Trabzonspor’da kaleci Onur’a doğru dürüst top gelmediği gibi bir tek Olcay sırıttı. Ama 30’uncu dakikadan sonra o da olumlu işler yapmaya başlamıştı ki yine acemice kırmızı kart gördü.

Aslında maçın belki de kırılma anı bu olay oldu. Daha doğrusu Trabzonspor açısından…

Çünkü Trabzonspor ikinci yarıda daha geniş alanlar buldu. Nitekim rakibin en kırılgan yanı duran top organizasyonundan da N’Doye golü bulunca oyun hakimiyeti tamamen Trabzonspor’a döndü.

Trabzonspor ikinci golü atıncaya kadar sahanın her yerinde vardı. Yediği golde de N’Doye’nin ciddiyetsizliği neden oldu.

Maçın son 5 dakikasında kritik bir yerde kazanılan frikik atışını Yusuf Yazıcı gibi bir usta dururken kullanmak ve de buna cüret etmek ancak bu cümlelerle anlatılır! Golün başlangıcı o pozisyondu çünkü…

Maçı 5-0 önde götürseniz de ciddiyetten vazgeçmek profesyonelliğe sığmaz…

Trabzonspor sezon başından beri bu tür atışları sonlandıramadığı zaman kalesinde ya gol görüyor ya da büyük tehlike…

Rıza Hoca umarım bu konuya biraz daha parmak basar…

Maçta Trabzonspor adına tek olumsuz olay buydu bence…

Trabzonspor adına kötü oyuncu yoktu.

Okay ile Onazi tüm oyunu kontrol etti diyebilirim. Ama yine de belirleyici olan etken Yusuf Yazıcı faktörü idi.

Pereira, Durica, Uğur, Mustafa Akbaş görevlerini fazlasıyla yaptılar. Keza Bero bile üstüne koydu.



Sonuçta Trabzonspor büyük bir kaos içinde bile ve bu kadar eksikle lider takımı sürklase edebiliyorsa büyük takımdır. Ve bundan çok daha iyisini de yapabilir. Umarım bu konuda artık yanıltılmayız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR