Burak Yılmaz: Ne olduysa Alanya maçından sonra oldu”

Trabzonspor'un golcü oyuncu Burak Yılmaz'dan önemli açıklamalar...

Burak Yılmaz: Ne olduysa Alanya maçından sonra oldu”

Trabzonspor’un yıldız ismi Burak Yılmaz katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde;

NE OLDUYSA ALANYA MAÇINDAN SONRA OLDU

Çok iyi başladık. İyi oyunlarla başladık. İlk 7 haftamız çok zordu. Derbileri mağlubiyetiz geçtik. Alanya maçından sonra ne olduysa oldu. Toparlamak zor oldu. Şimdi Rıza Hocamız burada. Takımı görmüş. Bizde kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızı üzdük. Ama Osmanlıspor maçı ile yeniden bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyorum.

TÜRKİYE KUPASINDA ÇOK İDDİALIYIZ

Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Sürekli konuşuyoruz vakit geçiriyoruz. Arkadaşlığımız açısından hiç problem yok. Biraz yukardan kopmuş gibi görünsekte seri galibiyetlerle yerimizi alacağımızı düşünüyorum. Türkiye kupasında çok iddialı olduğumuzu düşünüyorum.

TARAFTARLARI ÜZDÜK

Trabzon’da insanların nasıl yaşadığını Trabzonspor’a nasıl değer verdiklerini biliyorum. Taraftarları üzdük. Pazar günü Osmanlıspor maçında stadı ağızına kadar doldursunlar gerisine de karışmasınlar. Onlar gelsinler bizde elimizden geleni yapacağız.

GOL KRALLIĞI İDDİAM YOK

Benim gol krallığı gibi bir iddiam yok. Maçların hepsinde oynasam olur ama sakatlığım olduğu için iddiam yok. Bunun için çabalamıyorum ama sakatlığım geçinde onlar kadar gol atabileceğimi düşünüyorum. Çok iyi oyucular var. Cenk kardeşim benim onu çok seviyorum. Kardeşim gibi. Türk oyuncusu bir Türk oyuncusunun gol atmasından mutlu olur. İnşallah Allah sakatlık vermez kendisine.

TRABZONSPOR’UN HEDEFİ ŞAMPİYONLUKTUR

Trabzonspor’un hedefi şampiyonluktur. Geriye düşmemiz bunu kovalamayacağımız anlamına gelmez. Bütün maçları kazanmak için oynuyoruz. Türkiye kupası hedefimiz var. Daha önce almıştık. Osmanlı maçı ile bir çıkış yakalayıp gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz.

2010-2011’E ÇOK TAKILI KALDIK

Biz şehir olarak camia olarak kulüp olarak 2010-2011’e çok takılı kaldık ve diğer sezonları unuttuk. Benim düşüncelerim ve tavrım nettir. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Stadın açılışına geldiğimde transfer sürecim o gün başladı. Cumhurbaşkanımızla bir görüşmemiz olmuştu. Başkanımız Muharrem Usta orada seni alacağım demişti ve aldı. Trabzon şehrine böyle bir stat gerekiyordu. Çok güzel bir stat ama Avni Aker benim için çok başkaydı. Her golüm benim için ayrı ayrı güzeldi. Avni Aker çok farklıydı. Evlerin arasından halkın içinden geçmek çok farklıydı. Kötü biten maçtan sonra bile takımla yatıp kalkan insanları hissedebiliyorsun. Orası benim için çok başkaydı.

YABANCI KURALINA KARŞIYIM

Bu saatten sonra beni eleştirmişler beni çok etkilemiyor. Çok değerli futbol adamları var ama herkesin konuştuğunu da dinleyemem. Yabancı kuralına saygı duyuyorum ama karşıyım. Ben söyleyince çok değişik yerlere gidiyor. Hepsi buyursun gelsin. Biz Türk milletinin fıtratında var. Mutlu olmayız mutlu ederiz. Hepsi gelsin ama ben kendi ülkemi düşünüyorum. Ben yabancı kuralına karşıyım. Burada 5-6 genç arkadaşımız var. Çok iyiler. Bu arkadaşların çıkıp oynayabileceğini düşünüyor musunuz? Bence oynayamazlar.

VİDEO HAKEM UYGULAMASI GELMESİN

Video hakem uygulaması için bazıları olsun bazıları olmasın diyor. Bence olmasın. Neyi tartışacaksınız. Hakemlerde futbolcularda hata yapıyor. Futbolun doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. Ama büyüklerimiz karar versin.

O POZİSYON PENALTIYDI

Beşiktaş maçında bana yapılan bir penaltı pozisyonundan sonra bana tavır aldılar. Ama bugünde söylüyorum o pozisyon penaltı. Ama içerde veya dışarda olabilir. Bunu bilmiyorum. Ama içerde olduysa penaltı. Bana çarptı neden düştü. Beşiktaş taraftarına saygı duyuyorum, takımlarına çok sahip çıkıyorlar. Bu pozisyon nedeniyle bana kızgınlar tepki gösteriyorlar.

MİLLİ TAKIM ÇOK ÖZEL BİR YER

Milli takım çok özel, çok güzel bir yer. Her futbolcunun hayalini süsleyen bir yer. Allaha şükür bizde bu tutkuyu yaşadık. Ben hocamıza güveniyorum. Çok az çalıştım ama gördüğüm kadarıyla çok iyi çalışan bir insan. Milli takımın oyuncusu olmak çok farklıdır. Onlara destek olmak lazım. İyi yönlerini görmeye çalışmak lazım. Bir olursak, medya bir olursak yapamayacağımız şey yok. Dünya kupasına gidemedik Allah’ın izni ile Avrupa şampiyonasına gideriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor