Burak Yılmaz'dan Trabzonspor açıklaması: Geç de olsa...

Trabzonspor forması da giyen Burak Yılmaz'dan açıklamalar geldi.

Burak Yılmaz'dan Trabzonspor açıklaması: Geç de olsa...

Fransa Ligue 1 ekibi Lille'den ayrıldıktan sonra Fortuna Sittard ile anlaşma sağlayan Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu. Hollanda temsilcisiyle antrenörlük için de sözleşme imzalayan tecrübeli santrafor çarpıcı ifadeler kullandı.

Trabzonspor ile alakalı da açıklama yapan Burak Yılmaz'ın sözlerinden bazı satır başları şu şekilde;

"MİLLİ TAKIM'A DÖNMEYECEĞİM"

A Milli Futbol Takımı'na bir daha dönmeyeceğini belirten Burak Yılmaz, "Ben bir karar verdim ve bunun arkasında dururum. Hiçbir zaman bundan döneceğimi düşünmüyorum, asla da dönmem. İki santraforumuz sakat, üç tanesi Covid-19, üç tanesi hasta olur, bana bir ihtiyaç olur. O zaman yapmak bizim görevimiz. Onun dışında bir daha A Milli Takım'a dönmeyeceğim kesinlikle. Gerekli desteğimi, gerekli abiliğimi, gerekli kaptanlığımı dışarıdan kardeşlerimle konuşarak yardımcı olmak istiyorum. Bu kesinlikle fiziksel verilmiş bir karar değil yoksa ben 4 sene daha bu fizikle oynayabileceğimi düşünüyorum. Mental olarak artık biraz zorlandığımı hissettim. Yaş geçtikçe bazı şeyler insanı daha çok zorluyor. Açıkçası kendimle gurur duyuyorum. Bıraktırılmadım, itibarsızlaştırılmadım. Pişmanlığım yok. Kesinlikle dönme gibi bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nda kaçırdığı penaltıyla ilgili gelen soruya Burak Yılmaz, "Bu futbolun güzelliği, tabii ki konuşulacak. Kaçıran Burak Yılmaz olunca biraz daha fazla konuşulacak. Biraz daha fazla linç edilecek. 17 maçın 17'sinde penaltı golü atmışım. Bunu kaçırmışım. 'Neden Burak atıyor?"'falan demişler. Bunlar söylenecek, eleştirilecek. Ağabeylerimiz, spor yazarlarımız, ben hiç birine de kırılmıyorum. Hepsine saygı duyuyorum.

"BECEREMEDİK"

EURO 2020'de alınan başarısızlığın nedenini anlatan Burak Yılmaz, "Omuzlarda gittik, özgüvenli gittik. Abartılı bir hedef final, hedef şampiyonlukla gittik. Bütün oyuncularımızın çok fazla özgüvenli olduğu bir süreçte gittik. Kaldıramadık o atmosferi. Daha önceden Avrupa Şampiyonası oynamış 2-3 arkadaşımız vardı. Biz orada bu işi beceremedik. Bir sürü faktör vardır. Hocayı da aslında bu işin içine katmıyorum. Şenol Güneş'in iş aşkı çok başkadır. Bundan sonrasını en iyi şekilde geçirmek lazım diye düşünüyorum" dedi.

"SADECE ŞENOL GÜNEŞ BEDEL ÖDEDİ"

A Milli Futbol Takımı'nda yaşanan kabuk değişimine değinen 37 yaşındaki santrafor, "Sadece Şenol Güneş'in bedel ödediği bir şey oldu. Şenol Güneş ayrıldığı zaman sadece Şenol Güneş'in bedel ödediği bir şey gördük. Belki başka arkadaşlarımız da ayrılabilirdi. Şenol Hoca daha fazla işe sarılmamızı sağladı. Ben de bıraktım, böyle bir değişiklik de gerekiyormuş. Alınan tavırlardan onu anladık. Bende götürebildiğim kadar götürdüm. Ben böyle bir karar. A Milli Futbol Takımı şu an çok iyi gidiyor" diye konuştu.

"BURAK YILMAZ'I KİMSENİN ARAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Burak Yılmaz kendisinden sonraki golcü jenerasyonuna dair, "Çok iyi buluyorum. Halil Dervişoğlu var, Umut Bozok var, gol kralı oldu. Hepsini söylemek lazım. Hepsinin kendine ayrı tarzı, özellikleri var. Ben hepsini çok yetenekli ve başarılı buluyorum. Cenk Tosun'un attığı gole çok mutlu oldum. Talihsiz sakatlıklar yaşadı. Serdar Dursun'un performansına çok sevindim. Halil Dervişoğlu'nu çok beğeniyorum. Enes Ünal'ın böyle bir çıkış yakalaması beni çok sevindirdi. Enes Ünal bu sene her şeyinin karşılığını aldı. Burak Yılmaz'ı hiç kimsenin arayacağını düşünmüyorum" açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'la ilgili konuşan Burak Yılmaz, "Trabzonspor'da Abdullah Avcı şampiyon oldu. En az onun kadar sevindim çünkü rahatladım. Böyle iyi bir teknik direktörün geç de olsa hak ettiğine ulaşması" yorumunda bulundu.

TRABZONSPOR'DA GOL KRALI OLDUM

Herkesi tarafsız, güzel bir şekilde izliyorum. Avrupa'da hepsini destekliyorum. Benim Türklük duygularım biraz fazladır. Çok sevdiğim bir takım Beşiktaş ama Galatasaray'da da çok büyük başarılar yakaladım ben. Galatasaray öyle güzel bir camiaki hepsi benim Beşiktaşlı olduğumu biliyordu. Çıktım Beşiktaş'a gol attım. Şampiyonluklar yaşadım. Trabzonspor'daydım, gol kralı oldum. Yine herkes benim Beşiktaşlı olduğumu biliyordu. Beşiktaş benim her zaman gönlümde. Dört büyük takımların oyuncu alışverişi yapmaması finansal olarak etkiliyor olarak düşünüyorum ben. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe alamıyor birbirinden ve daha sonra yabancı alıyor. Ben dört büyüklerin kendi arasında oyuncu alışverişi yapması gerektiğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor