"Biz altyapı derken siz Murat Ocak'ın peşindeydiniz!"

Trabzonsporlu yönetici Kahraman ile tecrübeli gazeteci ve antrenör Çavuşoğlu arasında dikkat çeken diyalog

"Biz altyapı derken siz Murat Ocak'ın peşindeydiniz!"

Haber61 Spor Servisi

Trabzon’un tecrübeli gazetecilerinden aynı zamanda Trabzon futbolunda uzun yıllar antrenör olarak görev yapan Orhan Çavuşoğlu, Trabzonspor’un altyapısında çalışan antrenörlerin maaşlarının oldukça cüzi rakamlar olduğunu söyledi. Çavuşoğlu hatta bu rakamların kulüp içinde çalışan diğer profesyonellerin de altında olduğunu belirtti. Bu sözlere cevap Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve Genel Saymanı Emin Kahraman Emin Kahraman’dan gelse de merak edilenlere yanıt veremediği görüldü.

BİRİ BU TEKNİK ADAMLARI SAVUNMALI

Sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşımda bulunan Çavuşoğlu “Trabzonspor'un Sn başkanı Ahmet Ağaoğlu yine alt yapıyla ilgili övgü dolu açıklamalar yaptı. Güzel, hoş ,mükemmel fantastik, fevkalade, muhteşem. Peki sn başkan Trabzonspor'a alt yapıdan o oyuncuları üreten teknik adamların tümünün maaşlarının (koordinatör hariç) tesislerde çalışan üst düzey bir personelin maaşının toplamından az bir miktar fazla olduğunu biliyor mu? Başkan bilmiyorsa yazayım alt yapıda görev yapan teknik adamların maaşı 3 bin 500 TL ile 2 bin 500 TL arası... Şimdi o da gitsin tesislerdeki maaş bordrolarına baksın. Kim ne kadar alıyor orada yazıyordur. (Yine tesislerde ki bazı arkadaşlarımız bana kızacaklar ama ne yapayım, biride bu teknik adamları savunmalı) “ ifadelerini kullandı.

“ALTYAPIYI İYİKİ FARKETMEDİNİZ”

Çavuşoğlu’nun altyapı konusundaki uyarısını çomak sokmak olarak algılayan Başkan Yardımcısı ve Genel Sayman Emin Kahraman “ Yine Trabzonspor’da birşeyler iyi gidiyor galiba çomakçılar kolları sıvadı. Şimdi de altyapıyı bozma yolundalar. Sen  yıllardır yazıyor çiziyorsun kaç para aldığını soran var mı? Yazınızı yazın, işinizi yapın bizde saygı duyalım. Yapılanmada zaman lazım, sabırlı olmak lazım, yapıcı olmak lazım. Yazık bari alt yapıyı bırakın. Eğer alt yapıyı fark etseydiniz bu çocuklar da yok olurdu. İyi sizler fark etmeden onlar olması gereken yere geldiler anlayana” şeklinde yanıt verdi.

SADİ HOCA YAPMASAYDI HABERİNİZ OLACAK MIYDI
KIYASLAMA NEDEN RAHATSIZ ETTİ?


Kahraman’ın bu yanıtı sonrasında ise Çavuşoğlu, yıllarca altyapılarda antrenörlük yaptığını hatırlatarak şöyle  yanıt verdi;
 “Sevgili Emin Kahraman neden rahatsız oldun anlamadım. Bak sn Kahraman sen altın işiyle uğraşırken ben alt yapılarda antrenör olarak çalışıyordum. Şimdi çomak momak işleri hoş ifadeler değil. Ben çomak sokmak istesem başka yerden sokarım. Gel o kadar biliyorsan alt yapı ile ilgili planlamanızı anlatın. Gelin basının karşısına çıkın biz alt yapıyla ilgili planlamamız şu deyin. Yöntemimiz bu stratejimiz, yatırımımız bu deyin.  Alt yapıdan sana değeri milyon eurolarla biçilen oyuncuları yetiştiren teknik adamlara verdiğiniz maaş kıyasım seni fazla rahatsız etti sanırım. Sadi hoca bu gençleri tüm riskleri alarak sahaya sürmeseydi alt yapıdan haberiniz olacak mıydı? 

BİZ ALTYAPIDA OYUNCU VARKEN SİZ MURAT OCAK’IN PEŞİNDEYDİNİZ

Para sıkıntı olmasaydı Yusuf, Hüseyin ,Abdülkadirler ,Uğurcan ,Ardalar acaba neredeydiler... Onları acaba nereye postalamıştınız.... Biz Sn Adnan Sungur ile alt yapıda bir sürü oyuncu var diye bas bas bağırırken siz Trabzon 2.Amatör kümede oynaması bile sakıncalı olan Murat Ocak'ın transferiyle uğraşıyordunuz.  
Siz parayı bulun,  ardından da UEFA transfer yasağınızı kaldırsın  bakalım sizin için alt yapıkalıyor mu? 
SN Kahraman size bir soru daha "alt yapı futbolcularınızın giydiği spor malzemesinden haberiniz var mı? A Takım MACRON giyiyor, alt yapınız ne giyiyor Taşbaşı Konfeksiyon dan mı? 
Peki Sn Kahraman Ersun Yanal göreve geldiğinde M.A.Y tesislerinde beğenmediği kondisyon aletlerini alt yapıya postalamasaydı oradaki gençler Demirci Hüseyin amcanın dükkanında mı kondisyon çalışması yapacaktı?

KAÇ KEZ YÖNETİCİLİK YAPTI, FARKETMİŞ MİYDİ?

Bu diyaloğun ardından konuya tecrübeli gazetecilerden Adnan Sungur da dahil olarak "Emin bey de bir kaç donem yöneticillik yaptı. Alt yapıyı farketmiş mıydi? Yoksa başkankarının popülist politikaları peşinden mi koşmuştu? Yonetici de yöneticilik yapmalı. Gazeteciye neyi yazacağını tavsiye etmemeli... Ayrica benimle birlikte Orhan Çavuşoğlu uzun yıllardir altyapı diye bağırırken sırçaköşklerde takılanlar şimdi hep altyapıcı oldu. Komik" yorumunu yaptı

1

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor