"Beşiktaş'tan sonra Trabzonspor'da da gördük"

Trabzonspor'un eski oyuncusu bordo mavili takımı değerlendirdi

"Beşiktaş'tan sonra Trabzonspor'da da gördük"

Süper Lig'de Trabzonspor'un Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı bordo mavililerin eski oyuncularından Erman Özgür değerlendirdi.


Trabzonspor'un hakederek kazandığını belirten Erman Özgür, Yusuf Yazıcı'nın da modern 10 numara olduğunu söyledi.

İşte Özgür'ün değerlendirmesi;

İç saha avantajının ne olduğunu Trabzonspor'un yaptığı stat açılışıyla birlikte onlar da gördük. İkinci avantaj ise teknik direktörü. Takımına daha hakim olan Ersun Yanal'ın takımı kazandı.Özellikle artık ezbere sayabildiğimiz Trabzonspor kadrosunda en fazla bir veya iki oyuncu değişiyor. Böyle baktığınızda birbiriyle oynama pratiği fazla olurken hoca birşey söylemese bile saha içerisinde ne yapacğını bilen bir takım Trabzonspor. Galatasaray'a yaptığı baskının da karşılığını buldu. Duran toptan skor avantajını buldu. İkinci yarıda ikinci golün gelmesinin ardından Uğur'un kırmızı kartı ve Rodriguez'in girmesiyle bir parça baskı yedi. Bu da çok doğaldır. Skor avantajı da psikolojik olarak geriye yaslar. Sonuç olarak Trabzonspor hak ederek kazandı. Şuanda kim giderse gitsin Trabzon'a favori olarak gösteremezsiniz. Galatasaray da favori olarak gitmedi. Maçı kaybetmesi de çok büyük sürpriz değil.

Geçtiğimiz hafta 45'te oyundan çıktı Yusuf. Bu hafta derbide şans bularak ekstra bir motivasyonla sahaya çıktı. Çok özel bir oyuncu. Boş alan bulduğunda yarattığı etkiyi bir an önce dar alanda da yapmayı başarabilmeli. Gelişim göstermesi için sürekli oynaması gerek. Ersun hocanın da hakkını vermek gerek. Yusuf üzerinde sürekli ısrar ediyor. Trabzonspor maça çift santrafor da çıkabilirdi. Nihayetinde Rodallega gibi özel bir oyuncu kenarda bekledi. Ama Yusuf'u tercih etti ve o da Olcay'la uyumlu şekilde hakkını verdi. Çok özel bir oyuncu. Artık modern futbolda eski 10 numaralar kullanılmıyor. Modern futbolun modern 10 numarası. Bizim dönemimizdeki klasik 10 numaralara benziyen bir oyuncu değil. Zaman zaman 8 numara ve kanat oynayabilir. Trabzonspor'da kadro sıkıntısı yaşanırken Yusuf'un şans bulmasını futbol şansı olarak değerlendiriyorum. Yusuf da bu şansı çok iyi kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor