Benfica'nın Trabzon'a teklif ettiği Lisandro Lopez ve Erdal Rakip kimdir?

Abdulkadir'e karşılık 12 Milyon Euro'nun yanında Trabzonspor'a önerilen Lisandro Lopez ve Erdal Rakip hakkında detaylar...

Benfica'nın Trabzon'a teklif ettiği Lisandro Lopez ve Erdal Rakip kimdir?

Haber61 Spor Servisi

Benfica’nın Trabzonspor’a Abdulkadir Ömür için 12 Milyon Euro’nun yanında teklif ettiği Lisandro Lopez ve Erdal Rakip taraftarların merak konusu oldu.İşte Portekiz ekibinin bordo mavililere teklif ettiği iki futbolcu hakkındaki detaylar…

Lisandro Lopez kimdir?

Arjantinli stoper Lopez 2013 yılında transfer olduğu Benfica’dan geçen yıl İtalyan ekibi İnter’e kiralık olarak gitti. İnter’de istediği kadar forma şansı yakalayamayan 28 yaşındaki futbolcu  toplam 9 maçta forma giyerken genel olarak yedek kulübesinde yer aldı.  1,87’lik boyuyla dikkat çeken Arjantinli, 4 kez de ülkesinin milli takımında forma giydi.

Lisandro Lopez kimdir?

Arjantin’in Arsenal FC takımından 2013 yılında Benfica’ya geldikten sonra aynı sezon Getafe’ye kiralanan Lopez bir sezon sonra döndüğü Portekiz ekibinde 4 sezon üst üste kaldı ancak istikrarlı  olarak forma giyemeyerek kadronun dönüşüm futbolcularından biri oldu.

Kariyerine 225 maç sığdıran Lopez 29 gol kaydederken 5 de asist yaptı. Futbolcunun güncel piyasa değeri 4 Milyon Euro olarak gösteriliyor. 

Erdal Rakip kimdir?

Benfica’nın Trabzonspor’a Lopez’in yanında teklif ettiği Erdal Rakip ise 22 yaşında. İsveçli olan Erdal aynı zamanda Makedonya vatandaşı ve ayrıca ailesinde Türk ve Arnavut kökenleri olduğu biliniyor. 

Erdal Rakip kimdir?

Futbol kariyerine 2001 yılında Malmö altyapısında başlayan Erdal, 2013'te Malmö'de profesyonel oldu ve burada 120 resmi maçta görev aldı. Malmö'de dört İsveç Ligi şampiyonluğu yaşayan 21 yaşındaki oyuncu, bir de İsveç Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. İsveç U-17 Milli Takımı'nda 11 kez görev alan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu, burada 2013 yılında düzenlenen FIFA U-17 Dünya Kupası'nda üçüncülük yaşadı.

İsveç’teki formuyla dikkatleri üzerine toplayan genç orta saha bu yılın Ocak ayı döneminde Benfica’ya transfer oldu. Portekiz ekibi Erdal’ı transfer ettikten bir gün sonra İngiliz ekibi Crystal Palace’a kiralık olarak gönderdi. Sezonu burada tamamlayan genç futbolcu sezon sonunda Benfica’ya döndü.

Sağ ayaklı olan 1.78 boyundaki futbolcu kariyeri boyunca 162 maçta forma giydi ve 23 gol 13 asistlik performas sergiledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler