Başkan Zorluoğlu Haber61’e konuştu, çok konuşulan diyaloğu böyle anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu Haber61’e konuştu, çok konuşulan diyaloğu böyle anlattı

Haber61 – Spor Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzonspor Kayserispor maçı öncesi Akyazı stadı önünde Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarıyla ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, “Yangınların elektrik tellerinden mi yoksa tedbirsiz yakılan ateşlerin rüzgârla yayıldığı mı kaynaklandığı konusu henüz tam belli değil. Ama genel olarak kırsal alanlardaki direklerin eskidiğini kabul etmek lazım. İlgili kurumların da gerekeni yapması gerekir. Ama Elhamdülillah bu yangın konusunda çok fazla yoğun bir mesai harcadık. Can kaybı olmadan, çok büyük mal kaybı olmadan bu yangını atlattık” dedi.

Başkan Zorluoğlu, Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot’un İtfaiye ekiplerinin yeterliliği konusundaki sorusuna “İtfaiye orman yangını söndürme konusunda uzmanlaşmış bir ekip. Bizim itfaiye teşkilatımızı modernize etmemiz takviye etmemiz gerekiyor. Daha modern araçlar alarak itfaiyeyi daha güçlü hale getireceğiz. Konuyu bütçe gündemine de aldık.” şeklinde cevap verdi.

Başkan Murat Zorluoğlu kendisinden iş isteyen vatandaşla yaşadığı diyalogla ilgili yaptığı açıklamada “Genç bir kardeşimiz eşiyle birlikte bizden iş talebinde bulundu. Ben de ona nasıl yapması gerektiğini anlattım. Biz sokakta kimseye ayaküstü iş veremiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de ayrıca iş verme kurumu da değil. İhtiyacımız olanı, adama göre iş değil, işe göre adam almak suretiyle yapacağız. Gerek Büyükşehir Belediyesi, gerek TİSKİ, gerek diğer şirketlerimizin web sitelerinde aradığımız nitelikleri ve personelleri ilan edeceğiz. Oraya başvuru olacak, objektif bir şekilde değerlendirip adil bir şekilde işimize yarayan personeli alacağız. Her işi yaparım diyen personeli alamıyoruz. Bize kaynakçı ustası lazım oluyor onu alacağız. Şoför mühendis, duvarcı ustası lazım onu alacağız. O arkadaşımıza da bunu izah ettim ama o biraz heyecanlı bir arkadaşımızdı. Aramızda biraz şakalaşma oldu. Biraz abartıldı. Şaka yaptık ama siyaset, muhalefet başka değerlendirebiliyor. Bizim yaklaşımımız belli ama istihdam sorunu karşımızda duruyor.” dedi. 

Trabzonspor kayserispor maçı için arkama yaslanarak izlemek istiyorum diyen Zorluoğlu, “Kayseri’yi de Kayserispor’u da seviyoruz. Zor bir dönemde geçiyorlar. Ama bizim bu maçı almamız lazım. Rahat bir maç bekliyorum. İnşallah devre arasına şehir olarak rahat girelim. Ben bugün arkama yaslanıp maç izlemek istiyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor