Başkan Muharrem Usta'dan flaş açıklama: "Çökmemeye çalıştık"

Muharrem Usta zor günlerden geçtiklerini ve bu dönemde çökmemeye çalıştıklarını söyledi.

Başkan Muharrem Usta'dan flaş açıklama: "Çökmemeye çalıştık"

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Kadir Özcan Tesislerinde U12 ve U13 takımlarının oyuncularıyla ve aileleriyle bir araya geldi.


Bordo-mavili kulübün alt yapısında yer alan oyuncularla penaltı atışı yapan ve onlarla birlikte vakit geçiren Usta, kaybettiği penaltı atışı sonrası minik sporculara forma hediye etti.

Başkan Muharrem Usta, seminer sonrasında gazetecilere yeptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Burada gerçekten başarılı işler yapılıyor. Birkaç ay önce uğradığımda çocuklara söz vermiştik. Önemli işlere imza atılması gibi bir gündemimiz vardı. Altyapının başındaki Cem hocamız. İdari Koordinatörümüz Murat bey, buradaki bütün hocalarla gerçekten çok canlı bir ortam. Buraya geldiğinizde dertlerinizi unutuyorsunuz. Çocukların verdiği enerji gerçekten çok önemli ve bu gençler sadece futbolcu olmayacaklar iyi insan olmaları gerekiyor. Ülkelerine, çevrelerine faydalı, gerçekten dolu dolu yarışması gereken bir nesilden bahsediyoruz. Bizim buradaki ana unsurumuz da bu. Sadece futbolcu değil, önce kaliteli insan, karşısındakine saygı duyan, centilmen, arkadaşına yardım eden , güven duygusu gelişmiş, geleceği inşa etme bilinci ile hareket eden bir gençlik ve dolayısıyla Trabzonspor’un altyapısı. Biraz önce ailelerle böyle bir toplantı yaptık. Trabzonspor’un değerleri nelerdir? Bunları konuştuk. Gençlerin neye göre yetişmesi lazım. Tabi bir taraftan da teknik çalışmalar yapılıyor. Onları da cesaretlendirmemiz ve ödüllendirmemiz gerekiyor. Bugün U12 ve U13 ile bu toplantıyı yaptık. Önümüzdeki hafta İstanbul’da U13’ün takılacağı bir turnuva var. Tabi onlar motive olsun diye biraz da bunu yaptık. Onlarla bir penaltı atışması yaptık. Tabi ki gençler her zaman olduğu gibi kazandılar. Önümüzdeki hafta İstanbul’a gidecekler.

Başkan Muharrem Usta'dan flaş açıklama:

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Tüm bölgelerdeki amatör gençlerimizin buluştuğu bir etkinlik yapacağız. Bu etkinlik sadece futbol üzerine olmayacak. Tüm değerleri barındıran, spor üzerinden eğitimi amaçlayan ve ülkeye katkı sağlayacak olan bir organizasyon. Büyük ihtimalle Türkiye’de bir ilk olacak. Dev bir spor salonunda bütün unsurları ile bir gencin yetişmesine katkı sağlayan her şeyin bir arda olduğu bir geleneği başlatmak istiyoruz. Bunu bu şehir hak ediyor. Ülkeye de bizim bu değerleri çocuklarımız üzerinden katmamız lazım. Sporu futbolu bir araç görüp o araçla eğitimi aslında ülkenin temeline yaymamız gerekiyor. İşte burada böyle bir amaçla bir aradayız.

Başkan Muharrem Usta'dan flaş açıklama:

ÇÖKMEMEYE ÇALIŞTIK 

Burası bir futbol kenti ve Trabzonspor büyük bir mirasa sahip olan bir kulüp. İçine düştüğü durum özellikle 2010-2011’den sonraki sürece baktığımızda gerçekten zor dönemler geçirildi ve hiçbir zaman taraftar ve camia gelecekle ilgili çok umutlu olamadı. Biz seçildiğimizden beri de çok çok zor tünellerden geçtik. Ama hiçbir zaman temsil anlamında arkadaşlarla çökmemeye yada motivasyonumuzu düşürmemeye çalıştık. Geleceğin iyi olacağına inanıyorduk. Tabi tüm camia artık Trabzonspor’da bir şeyler oluyoru görmeye başladılar. O inanç ortaya çıktığında herkes sahip olmaya başlıyor. İkinci devreye baktığımızda önemli bir yolculuk. Takım oturmaya başladı. Elbette iniş-çıkışlar olabilir ama en azından taraftarlar bizler daha güvenle takımımıza bakabiliyoruz. 2017 yılında henüz gol yemeyen bir takımımız var. İyi işlere imza atmış bir takım var. Son 4 resmi maçı kazanmış. Bu her maçı kazanacak anlamına gelmiyor ama bunların hepsi taraftarı camiayı motive edecek unsurlar. 11 Bin 12 bin cezalı taraftarımız olmasına rağmen zannediyorum yarın çok ciddi bir seyirci sayımız olarak. Muhtemelen 25 binleri ben bekliyorum. Düşününki Avni Aker’de Fenerbahçe Galatasaray maçlarında 18 bin-20 Bine oynarken bugün Alanyaspor maçında 12 bin cezalı seyirci olmasına rağmen 20 binlerin üzerini konuşuyorsak artık burada bir şeyler değişmeye başladı demektir. Buna da herkes inanıyor. Ben onların inancının devam etmesini istiyorum. Bu iş mutlu sona gidecek. Trabzonspor bir daha kötü günleri görmemek üzere kalıcı başarılarla anılan ve yeni stadıyla tarihte yeniden en güçlü ekiplerden bir tanesi olacak ve bundan hiç kimsenin şüphesi olamsın."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler