Ahmet Ağaoğlu: "Haziran Ayında temiz bir dosya..."

Başkan Ahmet Ağaoğlu'ndan önemli açıklamalar.

Ahmet Ağaoğlu: "Haziran Ayında temiz bir dosya..."

Haber61 – Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalqarının satır başları;

BU SENE O SENE Mİ SORUSUNA BÖYLE CEVAP VERDİ

Biz yolumuza bakalım. Oynadığımız malçların hepsi aynı zorluk derecesinde. Rahat takım olarak gördüğümüz takımlar rahat puan kazanmaya başladılar. Galibiyetlere 2 puan verildiği sezonlarda bile bundan daha fazla puan alınmıştı. Maç maç gidelim. Bunlara bakarken kendi iç ve kronikleşmiş sorunlarımızla uğraşıyoruz. Biz böyle gidelim o sene bu sene mi yolun sonuna geldiğimizde görelim. Biz böyle bir hedef koymadık. Biz kulübü sıkıntılı süreçten kurtarmaya ve bunu yaparken yarışın içinde olacağı sözünü verdik. Bugün şampiyonluk şansı olarak değerlendirdiğimizde diğer 6-7 takımın ne kadar şansı varsa Trabzonspor’un da o kadar şansı var. Biz diğer takımlara göre sorunları daha erken görerek onlardan bir adım öndeyiz. Bu iş sokağa para saçma ile olmuyor. Kulübün ekonomisini batırma ile başarı elde edilmiyor.

TRABZONSPOR SEVGİSİ YOKSUNU İNSANLAR DEĞİLİZ

Sürekli soruluyordu aday mısınız diye. Bende yapacak çok işimiz var dedik. Başkan aday çıkmadı. Görev bize tekrar tevdi edildi. Bu konunun 2-3 ay kala gündeme getirilmesi beni rahatsız etmişti. Bizim burada yapmak zorunda olduğumuz işler var. Çok ani geldik. Başladığımız işi yarım bırakıp gidecek kadar Trabzonspor sevgisi yoksunu insanlar değiliz. Katlanılacak sorun değildir. Ne özel ne ile hayatı kaldı. Sıkıntıları toparlamak için 24 saat çalışmanız gerekiyor. Bütün arkadaşlarımız çok büyük bir özveri ile çalışıyor. Allah bunu bize reva gördü. Başlamışsınız, bir noktaya getirmişsiniz, artık ben bırakıyorum diyemiyorsunuz.

ÜNAL KARAMAN TERCİHİ

Trabzonspor’ a hocalık yapacak insanın Trabzonspor felsefesini bilmesi ve bu kulübe hizmet etmesi lazım. O kentin havasını solumayan bir insanın Trabzonspor’un gerçeklerini bilmesini beklemek doğru olmaz. O insanlarla bütünleşmezseniz başarı yakalama şansınız yok. Bu gerçeklerden uzak ama kariyeri çok başarılı bir insanı getirdiğiniz zaman başarılı olmanız çok çok zor. Geldiğimiz zaman önemli miktar bir ödeme yapmanız gerekiyor.  Transfer yapamıyorsunuz. Bu sıkıntıları bilerek bizle omur omuza savaşarak bir kişim lazımdı. Ünal hocanın 10 sene çalışarak alacağı parayı Ersun Yanal’a tazminat olarak ödedik: Kendisine yöneticilik yaptığım için nasıl bir insan ve karakter olduğunu bildiğim için onunla çalıştık. Biz takviye yaparak değil indirim yaparak bu hale geldik.

ALTYAPIDAN OYUNCULAR GELECEK

Gidecek oyuncular olacak. Altyapıdan 4-6 oyuncuyu kadroya katmayı planlıyoruz. As başkan Trabzon’da gidecek ve U21 den gelecek oyuncularla ilgili yönetim kuruluna rapor sunulacak. Takas diye bir durum yok.

BURAK VE ONUR KONUSU

Beşiktaş maçından çıktık. Her şeyin olduğu belki de son yıllarda en çok gerilerek izlediğim bir maç. İniyorsunuz Onur ve Burak. Onlar için karar verildi. Yönetim kurulu kararını verdi, bitti. Onur ve Burak konusu şuanda gündemde değil. Bu iki oyuncunun kulübe çektiği ihtar var. İkisinin alacağı para 4 milyon Euro. Orada da tarih 4 Ocak. Onların bu paraları ödenir. Bedelsiz serbest kalma ve ileriye dönük alacaklarına karşı serbest kalma hakkı ortadan kalkar. Bu konuda ben başkanın ne yöneticinin nede teknik heyetin tasarrufu olabilir. Yönetim kurulu karar verir. Biz göreve geldiğimizden beri yazılıyor. Şuanda Trabzonspor’a gelen bir teklif yok.

VAR DOĞRU DÜZGÜN KULLANILSA…

Odanın da içerisine girmek lazım. Rodallega’ya yapılan harekette en azından uyarması lazımdı. Diğer pozisyonlarda da uyarma yok. Yediğimiz golde lehimize faul var. Bütün bunlar sonucunda 2 puan bıraktık. O zaman kafalarda soru işareti beliriyor. VAR neye göre var neye göre yok. Var doğru düzgün kullanılsa liderin 2 puan arkasındaydım. Aynı şey diğer takımlar içinde söz konusu. İnşallah ileriye dönük olarak sistem tamamen oturur ve gerektiği gibi kullanılmaya başlar.

MAÇLARIN SAHADA BİTMESİNİ İSTEMEYEN İNSANLAR VARDI

Ben bütün deplasmanlara gittim. Bana hiç sataşma olmadı. Beşiktaş taraftarlarının hepsi arkaya dönerek kutladılar. Bizim kimse ile görülecek hesabımız yok dedik. Ama herkes kendi işine baksın. İşler sakata bindiği zaman karşındaki kulübe kal. Trabzon’da son 5-6 sene de kaç maç yarıda kaldı. Bu maç dene kalmadı. Bu işin aktörleri vardı. Aktörler ortadan kalkınca sorun kalmadı. Bir takım gerginlikler olabilir ama Fenerbahçe Başkanı olgunlukla karşılandı. Maçların sahada bitmesini istemeyen insanlar vardı.

KALEYİ NEDEN KAPTIRDIN?

90lı yıllarda iyi ki Trabzonspor’da yöneticilik yapmışım. Trabzonsporluluk gerçeğini çok daha iyi algılamama neden oldu. 90lı yıllarda en fazla 2-3 yabancı oyuncumuz oluyordu. Bugün 11 ayrı milletten oluşan bir takımımız var. En büyük farklılık bu. Kendimizi buna adapte etmeliyiz. Bir gemi düşünün. 11 Ayrı milletten insan var ve rota belirlenmiş o gemi limana gidecek. O gemiye layıkıyla kaptanlık yapmazsanız. Kaptanın boğazını kesip denize atarlar. O zaman ödemeleri yapamadığımız zaman Trabzonspor’a aidiyet duygusuyla bağlı insanlar oldukları için 8 ay para almadan oynayan insanlardı. Bugün geldiğimiz tablo böyle değil. Esteban moral bozuk. Kaleyi neden kaptırdın. Kaleyi kaptırınca hemen ihtar çekiyor ve süre dolmadan gidiyor. Josa, Pereira ve diğerleri Yusuf, Abdülkadir gibi mücadele ettiler. Onlar artık Trabzonsporlu. Bir geçen seneki Sosa’ya birde bu seneki Sosa’ya bakalım. Bunun çok iyi analiz edilmesi lazım. Bana göre de bu teknik yete ve yönetim başarısıdır.

HİÇBİR NEDEN BUNU HAKLI GÖSTEREMEZ

Konu adli bir konu. Stat dışında olduğu için. Hiçbir şekilde görmek istemediğimiz, bize yapıldığında ne kadar rahatsız olacaksak aynı şekilde rahatsız olduğumuz bir konu. Ben başkanla görüştüm. Site üzerinden özürlerimizi ifade ettiler. Sadece spora ve futbola odaklanmamız gerekirken bu tür hadiselerin olması beni üzüyor. Bir takım tahrikler olabilir ama hiçbir neden bunu haklı gösteremez camia olarak da üzüldük. O olay sonrası TV’de görevli bir hanımefendinin de yaptığı yakıştırmalara da maalesef diyoruz.  Bunları görünce hangi dünya markası gelip para verir. Adam ismini mi batırsın. Artık herkesin en olduğu ortaya çıktı. VAR’ı da daha efektif kullanırsak yürür gideriz.

TS CLUBLAR’DA ÇOK BÜYÜK ARTIŞ OLDU

Sosyal medyayı biraz aktif kullanıyorum. Bende tribünden geliyorum. 8-9 sata bilet kuyruğunda bekleyip bilet bitip de bilet alamadığım maçlar olmuştur. Taraftarın ne yaşadığını biliyorum. Taraftarların büyük bölümü beni kendilerinden görüyor. İlk defa bizim TS Club satışları yüzde 120’lik bir artış gerçekleşti. Tasarımcı arkadaşlarla birlikteydim. Yeni kreasyon baya farklı. Bizim formalarımız diğer takımların formalarıyla kıyaslandığında çok şık formalar.

TARAFTAR GRUPLARININ BİRLEŞMESİNİ BEN GÖREMEM  HERALDE

Taraftar gruplarının birleşmesini inşallah ben görürüm. O biraz bizim yapımızdan kaynaklanıyor. Oflu ile Sürmenelinin ve diğerlerinin aralarındaki rekabetten kaynaklanıyor. Birleşseler ve aynı enerjiyi gösterseler çok farklı olur. Ben başkanlık süresin içinde görebilir miyim bilmiyorum. Çok güzel marşlarımız var. Ben sokakta söylüyorum. Bunlar varken neden küfür ediliyor. Bütün alt tribünlerimiz ceza aldı. Kendi takımına inanılmaz zarar veriyorsun.

HAZİRAN AYINDA TEMİZM BİR DOSYA VERECEĞİZ

Sezon sonu geldiğinden ben sana söylerim. Biz tam tersini uyguluyoruz. Giderleri kıstık. Trabzonspor’un yapısı 15-16 Milyon Euro ile sınırlı kacak. İleriye dönük olarak futbolcu satışından para kazanan. Projelerimiz var. UEFA’ya da haziran itibari ile temiz bir dosya vermek niyetindeyiz. Bu politika Trabzonspor’a bırakın şampiyonluğu Avrupa kupalarını bile göstermedi. Futbolcu madeni üzerinde oturuyor Trabzon. Ama aldığını da kullansan canım yanmayacak. Çünkü verilen sözler tutulmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor