İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Başka Bahara...

Rakip kim olursa olsun, nerede oynuyorsa oynasın 18’inci dakikada bir kişi eksik kalmış ve siz de zirve hesabı yapıyorsanız, o takımı evire çevire yeneceksiniz! Çünkü kadronuzda bunu yapacak kalbur üstü oyuncu sayısı fazla… Ama bırakın yenmeyi, zaman zaman oyun içinde zor ve hatta yenik duruma düşüyorsanız hem hesabınızda, hem bu işte bir yanlışlık var demektir. O zaman reklamdaki gibi ne yapıyoruz? Hesabı başka bir bahara erteliyoruz!!!

Trabzonspor son 3 resmi maçını da A.Konyaspor’la oynadı. Ve tekini bile kazanamadı. Hem kupadan elendi, hem zirve yarışında büyük yara aldı. Üstelik kör topal öne geçmesine rağmen… Elbette bu takım dünkü maçtan önce son 8 maçın 6’sını kazanıp ikisini berabere bitirmiş takımdı. Yani çok iyi oynamasa bile kazanıyordu. Ama kötü oynayıp kazanmak bir yere kadardır. Hataları görüp bunu artıya çeviremezsiniz sıradan bir takım olursunuz. Nitekim dün böyle oldu.

Bu ligde hakemle en çok oynayan ve bunu başaran en iyi takımlardan A.Konyaspor eksiklerini de, haddini de bilerek oynadı. Rakibin taktiği inanılmaz sade ama gerçekçi… Savunmayı tatlı – sert oyunla sıkı tutup, kontralarla göle gitmek!!! Dün aynısını yaptılar. Önce bir kişi eksik kalmanın dezavantajını oyunu rölantiye alarak, Trabzonspor’u kendi yarı sahasında topla al gülüm ver gülüme zorlayarak telafi ettiler. Burak iki kez golle burun buruna gelip bunları kaçırınca ev sahibi ekip iştahlandı ve bu defa Onur çıktı sahneye…

Trabzonspor oyunda çok rutine düştü. Yusuf - Sosa değişikliği beklenenin aksine fark yaratamadı. Tek fark Trabzonspor’un geriye düşmesi idi! Trabzonspor ancak o zaman canlandı. Ve sahanın en aktif oyuncusu Abdülkadir’in kazandırdığı penaltı ile önce beraberliği sağladı, sonra da Burak’ın ofsayt şüphesi ile attığı golle öne geçti.

Fakat uzatmalarda Beşiktaş’tan kiralanan Orkan - ki Gaziantep’de oynarken de Trabzonspor’a son dakikalarda bir gol atmıştı- sahanın en iyilerinden Onur ile barajın büyük hatası sonucu golü atınca sonuç belli oldu. Trabzonspor adına tartışmasız en kaliteli ve faydalı oyuncu Abdülkadir’di… Yeni transfer Novak iki idmanla çıktığı ilk maçında sırıtmadı. Kaleci Onur kritik kurtarışlar yaptı ama frikikten yediği golde büyük hatası vardı. Burak Yılmaz gol fırsatlarını kaçırmış olsa da görevini fazlası ile 2 gol atarak yaptı. Ama bu sonuç Trabzonspor’a yaramadı doğrusu…

Dün maça damgasını vuran bir başkası daha vardı. Hakem Mete Kalkavan! Maçın henüz başlarında Burak’ın olgunlaşmakta olan atağını faulle kesen oyuncuya kart göstermeyerek dağıldı. Sonra Ali Turan’ın Abdülkadir’e yaptığı sert harekete kırmızı çıkararak belki de maçtaki en doğru kararını verdi.

Ama A.Konyasporlu oyuncuların ve tribünlerin etkisinde kalacak olmalı ki ikinci yarıda Burak Yılmaz’a yapılan net penaltıyı vermedi. Aslında sonraki penaltıyı da atladı! Oyun devam ederken ya 4’üncü ya da yan hakemin ikazı ile dönüp penaltıyı verebildi. Hubocan’a ikinci sarı karttan kırmızı göstermesi şaibeli… Pozisyonda faul bile tartışılır. Ama Hubocan ilk sarı kartı son derece gereksiz yere yediği için kırmızı kart yasal hale dönüştü!

Sonuç olarak Trabzonspor kötü oyununa rağmen kucağına kadar gelen 3 puanın ikisini bırakarak Trabzon’a dönüyor. Üstelik yaralı bereli olarak…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.