Basel'den harita küstahlığına açıklama geldi!

Trabzonsoır'un sahasında ağırladığı Basel kulübü yayınladığı Türkiye haritasıyla tepki çekmişti. İsviçre ekibi tepkilere yanıt verdi.

Basel'den harita küstahlığına açıklama geldi!

Haber61 Spor Servisi

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un sahasında 2-2 berabere kaldığı Basel maçı öncesinde İsviçre ekibinin sosyal medyada yayınladığı bir videoda Türkiye haritasını yanlış göstermesi büyük tepki toplamıştı.

Maçın ardından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun da Haber61 TV'ye konuşarak "Ahlaksızlık" olarak değerlendirdiği harita skandalına Basel kulübünden savunma geldi. 

Haber61 TV'de yayınlanan Kısa Pas programının moderatörü Kadir Can'ın Basel'in kurumsal mail adresine mail yazarak tepkiyi dile getirmesinin ardından kulübün İletişim Direktörü Remo Meister'den yanıt geldi.

Meister cevabında hatalarının farkında olduklarını, Türkiye'ye hakaret etmek istemediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi;

Tabii ki tamamen haklısınız, hatamızı da fark ettik, ancak ne yazık ki çok geç. Animasyonlu harita için bir dış yapımcımız vardı ve haritanın ana hatlarına yeterince dikkat etmedik, bu büyük bir başarısızlıktı. Bunun için içtenlikle özür dilemek istiyoruz ve lütfen güzel ülkenizdeki kimseye hakaret etmeyi planlamadığımızdan emin olabilirsiniz. Yanlış harita içeren videoyu tüm platformlarımızdan sileceğiz.  Anlayışınız için teşekkür ederim, saygılarımla.

Mailin orjinal hali;

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

Ağaoğlu'nun Basel'e tepkisi

ağaoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler