Bakasetas: Trabzonspor'da oynamaya ihtiyacım vardı

Trabzonspor'un yıldızı Bakasetas soruları yanıtladı.

Trabzonspor’un devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Anastasios Bakasetas, bugün gerçekleştirilecek antrenman öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
3 maçta 2 golle bordo mavili takıma katkıda bulunan yıldız futbolcunun açıklamaları şöyle;

BAŞKA BİR TAKIMLA ANLAŞMAK ÜZEREYDİM
Başka bir takımla da anlaşmaya yakındım. Herşeyin bir nedeni vardır. Şuan Trabzonspor’dayım ve çok mutluyum geldiğim için. Geldiğimde herkes bana çok sıcak bir karşılama yaptı. Burda oluş sebebim, futbolumu oynamak, takıma yardımcı olabilmek, Trabzonspor’u ait olduğu yere ulaştırabilmek. Maçtan sonrada bahsetmiştim, şuan dünyada bir pandemi süreci var, bu süreçte yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen takımın bana böyle bir yatırım yapması, bana bunun karşılığını vermeye itiyor.

İDOLÜM ADRİANO
Adriano benim idolüm. Ben de onun gibi olmaya çalışıyorum. Hem şutlarımla hem de ceza sahasında takıma yapacağım yardımla kazanmasına yardımcı olmak istiyorum. Artık değişen futbolda 10 numaralardan beklenti sadece gol veya asist değil aynı zamanda defans yapması bekleniyor. Bende bunları yapmaya çalışıyorum.

FUTBOL HAYATIMIN TAMAMI DEĞİL
Öğrenmeyi kitap okumayı çok severim. Pandeminin başlamasıyla dil öğrenmek için de fırsatım oldu. İngilizce ve İspanyolca’yı daha iyi konuşabiliyorum artık. Futbol hayatımın önemli bir parçası ama tamamı değil. Saha dışında da aktif olmalıyız, gençlere ve toplumun bütün kesimlerine örnek olmalıyız. Bu nedenle Yunanistan Futbolcular birliği organizasyonunda yer alıyorum. Bu organizasyonun amaçlarından bir tanesi de salgın süreci nedeniyle eski günlerdeki gibi oynayamayan ya da başlamayan liglerdeki futbolcu arkadaşlarımıza maddi olarak yardımcı olabilmek. Saha dışında da aktif olup insanlara yardımcı olabilmeliyiz.

Bakasetas: Trabzonspor'da oynamaya ihtiyacım vardı

SÖZLERİM VAR
Başkanımız ilk transfer görüşmesinde beni ne kadar istediğini göstermişti. Futbolcu olarak gerçekten orda olmak istendiğiniz yerde olmak istersiniz. Bunu açık ve net olarak gösterdiler. Enim de onlara verdiğim sözlerim var. Her maç takıma daha fazla yardımcı olmaya çalışıyorum.

TRABZONSPOR’DA OYNAMAYA İHTİYACIM VARDI
Trabzonspor gibi büyük bir takımda oynamak ihtiyacım olan bir şeydi. Trabzonspor bana bu şansı verdi. Ben de bu şansı en çabuk şekilde değerlendirmeye çalışıyorum. Böyle bir şeye ihtiyacım olduğundan adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşamadım. Her maçı kazanmak istediğim için sorun yaşamadım. Geldiğimden beri tüm çalışanlar bana yardımcı oldu hepsine teşekkür ediyorum.

YUNANİSTAN TÜRKİYE KARŞILAŞTIRMASI
Son yıllara baktığımızda Yunanistan’da birçok Yunan oyuncunun Avrupa’da önemli takımlara gidip oynadığını görüyorsunuz. Yine Türkiye’de de benzer tabloyu görüyorsunuz. Ben bu iyiye gitmenin süreceğini düşünüyorum. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası’nda Yunanistan yer almayacak Türkiye çok başarılı ve iyi oyuncularla yer alacak. İyi sonuçlar alacaklarına eminim.

HEDEF KUPALAR
Büyük takımlar ve onların oyuncularının hedefleri kupalar kazanmaktır. Bu takım için oynuyorsanız başka hedefiniz olamaz. Başarılı olmak ve kupalar kazanmak istiyoruz.

ALTYAPI ÇOK İYİ
Trabzonspor altyapısının ne kadar iyi olduğunu Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır gibi isimlerden anlayabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak gelecekte ok iyi yerlere gelecek arkadaşlarımız da var. Bende gençken herkesin yapabileceği haytaları yaptım. Genç arkadaşlarıma sıkı çalışmalarını öneririm. Futbolda asla pes etmemelisiniz. Futbolda devam edebilmek kolay değildir. En iyi olduğunuz andan sonra kötü bir an yaşayabilirsiniz veya tam tersi de olabilir. Ben de birçok zorluktan geçtim, iyi şeyler de yaşadım. Bu arkadaşlarımızın doğru ve iyi bir yolda olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor altyapısının bu şekilde devam etmesiyle önümüzdeki yıllarda da Avrupa’nın önemli kulüplerine genç yetenekler satarak iyi gelirler elde edebilir.

ÖNEMLİ BİR SİLAH
Gençken iki ayağımla da şut çalışması yaparak geliştirdim. Savunma oyuncuları sizi marke ederken hangi ayağınıza daha iyi kontrol edebilecekleri konusunda sıkıntıya düşebiliyorlar. Bu önemli bir silah. Gollerle ilgili antrenmanlarda çalışmaya devam ediyorum.

KÜLTÜR ÇOK BENZİYOR
Kültür konusunda Türkiye ile çok ortak yönler var. Özellikle yemek konusunda alışık olduğum tarzda. Hayatımla ilgili burada çok mutluyum, her günün tadını çıkarmaya çalışıyorum.

O GOLÜ ATMASAM BELKİ DE GELEMEYECEKTİM
Geldiğimden beri herkes bana o golü sordu, o golü neden attın bizi öldürdün o golle diye. Ama oynadığınız takımda en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Daha önce de söylediğim gibi belki o golü atmasam buraya gelemeyecektim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor