Abdullah Avcı: "Geldiğimiz nokta iyi ama yeterli değil"

Abdullah Avcı sezon değerlendirmesi yaptı

Haber61 Spor Servisi - Trabzonspor Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek sezonu tamamladı. Sezonun sona ermesinin hemen ardından Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı basınla buluşarak sezon değerlendirmesi gerçekleştirdi.

İşte Avcı'nın sözlerinden öne çıkanlar

GELDİĞİMİZ NOKTA İYİ AMA YETERLİ DEĞİL

Gelmeden önce yukarıya doğru çıkacağımızı düşünüyordum. 32 maçta 65 puan aldık. Ben çalıştırdığım takımlarda yarışan bir teknik adamım. Bu ortalamalarla şampiyon olan takımlar oldu. Her verinin yukarıya doğru çıktığını gördük. Bu iyi bir organizasyon ile oldu. Bugün geldiğimiz nokta iyi ama yeterli değil. Üzerine neler koyabiliriz bunun için çalışmalarımız devam edecek.

FENERBAHÇE MAÇI SONRASI ZİHİNSEL YORGUNLUK
Çok arkadan gelip kaybetmeden nefes nefese yarışın içinde olduk. Özellikle fırsatın her zaman olduğunu söyleyerek devam ettik. Fenerbahçe maçını kaybettikten sonra zihinsel olarak yorgunluklar oluşurdu. Bunun yanı sıra ligin en genç yaş ortalaması olan takım Trabzonspor. Altyapısından en fazla oyuncu oynatan takım Gençlerbirliği ile Trabzonspor. Bu yarışta olmak için deneyim de yeterlilik de şart.

Bugün itibariyle deplasmanda yenilmedik. Zaman zaman verip zaman zaman alan oyunu elinde tutan bir Trabzonspor oldu. Verimliliği nasıl yukarıya taşıyacağımıza çalışacağız.

ALTYAPIDAN GELENLERE SAHİP ÇIKILMALI

Yeni sezona girerken bütün materyallerden yararlanacağız. Altyapısından en çok oyuncu oynatan takımız Gençlerbirliği ile beraber. Abdülkadir Parmak olsaydı bu veri bizi birinci çıkarabilirdi. Son maçlarda keşke Parmak da olsaydı. Parmak altyapıdan çıkan bir oyuncu ve geldiğim günden beri devamlı oynadı. Yaptığı hatayı biliyor. Benim bir problemim olamaz. Burada önemli olan Trabzonspor’dur. Kendisiyle daha sonra konuştuk. Lig bittikten sonra sen de düşün biz de düşünelim ne yapacağımıza karar verelim dedik. Hüseyin Türkmen de Serkan da bu topraktan yetişmiş oyuncular. Hüseyin Türkmen bizimle devam edecek. Bu topraklardan yetişenlere daha fazla sahip çıkalım. Altyapı kaynağını kullanmaktan yanayım. Türkmen de öyle ve burada mukavelesi devam ediyor.

HERKES BURADA OYNAMAK İSTER

Trabzonspor her atışında nokta ayışı yapmak zorunda. Çok detaylı çalışma yapıyoruz. Başkan ve yöneticiler izleme komitesiyle her gün bir araya geliyoruz. İhsan hoca buranın hafızası Turgut hoca benle altyapı arasındaki koordineyi sağlıyor. Kiralık oyuncularla ilgili de raporları aldık onlarla ilgili karar vereceğiz. Gidecekler olacak, kalacaklar olacak. 5 oyuncumuz var, kiralık sözleşmeleri ve mukaveleleri biten. Birçok boyutunu araştırıyorum oyuncularla en ufak sorunumuz yok. Burası Trabzonspor herkes burada oynamak ister. En doğrusu hangisiyse vereceğimiz kararı yönetime aktaracağız. Kamil Ahmet ve Hosseini de bu beklemenin içerisindeler. Onlar tercih kullanacaklarsa saygı duyarım. Burada mı kalacaklar yoksa gidecekler mi karar vereceğiz.



Pereira buraya 4 sene hizmet etti. Ona çok açık şekilde duygularımı yüz yüze söyledim. Değişimler bazen sancılı olur. Serkan buranın altyapısında yetişmiştir. Bakış açısı insanlara göre değişebilir. Ben sağ bek olarak Hüseyin’i de Flavio’yu da kullandım. Bazen sağ stoperi sağbek oynatmak taktik gereği olabilir. Pereira konusu kapanmıştır, maddi karşılığını da almıştır. Mevcut oyuncularımız var oraya takviye de gelecek.

BECERİ VE YETERLİLİK
Hücum setlerini en fazla çalışan teknik direktörlerdenim. Yarış içinde yeterlilikten de bahsettik. Rakibi ceza sahasına kadar gelebiliyoruz bundan sonrasında yeterlilik beceri devreye giriyor. Dün mesela 20 dakikada 3 top direkten döndü. Daha iyisi için çalışmak şarttır. Trabzonspor set oyunu oynar geçiş oyunu oynamaz. Set oyununda önemli olan sorun çözmektir. Hücumdayken savunma güvenliğini alabilmek önemlidir.

HAKAN YEŞİL VE DİĞER GENÇLER
Ben geldiğimde Hakan Yeşil takımda değil altyapıdaydı. Ondan bahsettiler ve antrenmanlara aldık. Potansiyeli var, önümüzdeki sezonun planlamasına göre hareket edeceğiz. Kiralık olarak gidecekler var kalacak olanlar var. Hakan Yeşil potansiyel olan bir oyuncu, Ahmetcan gibi Farukcan gibi. Onlar yakın zamanda bu takımın yüzleri olacak. U19’da bir tıkanıklık var ama alt kategoriden gelecek oyuncular var diye düşünüyorum.

KOLAY DEĞİL
Yarışın içine sonradan girip dahil olmak kolay değil. Maçın anları vardır, anlarında doğru oyun vardır. Galatasaray maçında yediğimiz gol var mesela. Maç bitiyor diye oyuncu duygularını karıştırabiliyor. Galatasaray maçı elimizde olan bir maçtı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler.Bunları aza indirmenin çalışmalarını yapıyoruz.

Ben detaycı bir teknik direktörüm. Maçta her anı yaşayan biriyim. 95. Dakikada niye genç oyuncuya kızdığımı sorabilirsiniz. Çünkü takımın boyunu kısaltarak gol yememize neden olabilirdi. Ben bunu 6 aydır çalışıyorum. Duygularını devreye sokmaması lazım. Çok önemli gelişim sağladık ama şampiyonluk için üstüne daha çok katmalıyız.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
Yöneticilerimiz, izleme komitemiz ve biz yoğun bir şekilde Trabzonspor için doğrusu hangisi ise detaylı araştırıyoruz. Ben oyuncu üzerinde hata yapmam. Ama şehir değişir takım değişir oyuncunun performansı değişebilir. Geçenlerde Ali Kemal Hoca’ya şöyle bir espri yaptım “ Trabzonspor’da efsaneydim ama Fenerbahçe’de tartışıldın. Sen kötü oyuncu muydun” burada önemli olan organizasyondur. Başkanımızın dedikleri doğrudur. Transfer sayısını 5-6’ya çıkarmamız lazım. Özellikle hücumda rekabeti arttırmamız lazım. Kenar ve santrafor… 5-6 oyuncu üzerinde çalışıyoruz. Yaşı ve deneyimi genç bir takımız. Futbolcuların yaşları konuşabilir ama 28 yaş ortalamasını yakalamak yarışmak için çok önemli. İyi bir bek aldık ama onun alternatifini iyi para vererek alamayız onu buradan karşılayacağız. Altyapıdan oynayacak. Serkan, Farukcan, diğerleri bunların sayılarını arttırmak istiyoruz.

ALTYAPI ORGANİZASYONU OLMALI
Ben altyapıdan çıkan bir teknik adamım, alt liglerin organizasyonlarıyla ilgili çalışmalarım oldu. Kendi yapacağınız yatırım, teknoloji ve bilimin he türlü meteryalin içinde olduğu bir tesisi oluşturmak gerekiyor. Sonrasında da alt liglerin organizasyonunu yapmalıyız. Örneğin Trabzonspor’un yatırım yaptığı yerde Yomraspor, Sebat olmaması lazım. Rekabet ortamı içinde oynamazsan maçlar 8-10 biterse gelişemezsin. U19 takımına 19 yaşına kadar gelebiliyorsa oyuncu gelecek. Gelemiyor ise bir rezerv lig istedik 19-23 yaş arası yeni bir çıkış yapma noktasıdır.21’de çıkış yaparsa geri alabilirsin 23’e kadar yapamadıysa nereye giderse gidebilir. Organizasyon doğru yapılmalı. Kiralık gönderdiğinde oynamıyor, şart koyduğunda oyuncu başka yere evriliyor.

Burası Trabzonspor ve burası yarışmak ister. Trabzonspor 3 sene önce yapılanmaya başladı 1 sene sormasında az daha şampiyon olacaktı. En genç takımla şampiyon olamıyorsun, deneyim de gerekiyor. Esas olan Trabzonspor herkes ona katık yapmak ister.

Teknik heyet ve izleme ekibi detaylı şekilde birlikte çalışıyor. Herkesin her oyuncudan haberi var. Erce de iyi bir kaleci ama şampiyonluk için bakacağız.

SON HAFTALARDA GENÇLERİN OYNAMAMASI

İki hafta 4.lüğü garantiledik. Ben hep genç oyuncuları oynatarak büyüdüm. Ahmetcan ve Farukcan için düşüncelerim vardı ama son haftalar çok karıştı. Ne yapsak bir tarafa çekilecekti. Belki 2 maç az oynadılar ama ben onu telafi ederim.

Ben Trabzonspor’u çok sevdim, Trabzon’u çok sevdim. Birbirimize iyi geldik diye düşünüyorum. 6 ay oldu hala heyecanlıyım. Dün maç bitti daha eve gitmedim buradayım.

Bazen basında çıkan oyuncular doğru oyuncular ama bazılarını da tanımıyorum.

Şampiyon olacaksan oyunun iki yönünü de iyi oynaman hatta hücumu daha da iyi oynaman gerekiyor. Şampiyon olmak için hücum oynaman gerekiyor.

SÖRLOTH KEŞKE OLSA
Devre arasında başkanla sohbet ederken söylemiştim “Sörloth takımında oynamıyor gelsin bari bize katkı sağlasın” diye. Buradan çıkmış, herkes tarafından sevilen biri keşke olsa. Sürece bakacağız.

TRONDSEN’İN DURUMU

Trondsen çalışıyor dün ilk kez kadrodaydı. Bir anda çekindim oynatmaya başa dönmeyelim diye. Bir kalitesi var, ama maç performansı olarak görmedim. Elimizde joker olarak çıkacak diye bekliyorum.
Ben oyuncular üzerinden çok bakmam oyun üzerinden bakarım. Bir santraforla ilgili tercihim var olursa…

KAMP PROGRAMI
Haziran 28’de Trabzon’da çalışmalara başlayacağız. 1 hafta buradayız sonrasında yurtdışının durumu belli değil başkana rica ettim Riva’da temmuzda kampa gideceğiz.
Beşiktaş kupayı alırsa 5 Ağustos’ta Avrupa maçı oynayacağız alamazsa Temmuz 22’sinde oynayacağız. İlk kamptan sonra süreç belirli olacak. Ağustos’un iki haftası müsabakalar başlayacak. Takımın hazırlanması minimum 6 hafta gereklidir. Hazırlık maçı detayları belli olacak.

EFECAN VE VİSCA GÜNDEMDE Mİ?
Efecan ve Visca benim eski oyuncularım ama şuan görüşmelerimiz yok. Devre arasında Efecan için görüşmüştük. Şuan yok. Olursa bilgilendiririm

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
61 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler