Avcı'dan yaşlı transfer eleştirilerine yanıt: Yaşlı değil deneyimli

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı basınla bir araya geldi.

Avcı'dan yaşlı transfer eleştirilerine yanıt: Yaşlı değil deneyimli

Trabzonspor, yeni sezon öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı ilk kamp döneminin sona ermesinin ardından bugün basının karşısına çıktı.

Abdullah Avcı bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Avcı'nın sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde;

Ligin son haftasında bir değerlendirme yapmıştık.  Sonrasında bir tatil dönemi oldu. Büyük bir bölümünde yöneticilerle scout ekibiyle görüşerek geçirdik. İlk etap kampımızı yaptık.  Riva’da ikinci aşamayı geçeceğiz. Daha çok hazırlık maçları olacak. 

Şampiyonluğa oynarken, bugün EURO 2020’yi seyrediyorsanız görmüşsünüzdür önemli olan oyununun 2 tarafını oynayabilmektir. Bunun canlı örneklerini oradan görüyoruz. Oyunun her iki yönünü, duran topları, topun oyun dışında olduğu anı santim santim hesaplanan bir oyun haline gelmiştir futbol. Biz de bu nu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Trabzonspor en tepe zirve neyse oraya koşacaktır. Oyun içinde diğerlerinden daha dominant oynayacağını düşünüyoruz.

Trabzonspor ismi önemli bir etken. Transfer yapmasa da rakipler onun şampiyonluğa oynayacağını bilir. 6 aylık süreçte benim takıma takımım beni oyun felsefesini grup enerjisini beraber hareket etmeyi önemli derecede mesafe elde ettik. Daha önce ligin en genç takımı olduğumuzu söylemiştik. Ligin en fazla yerli oyuncu oynatan ve altyapısından en fazla oyuncu çıkaran takım Trabzonspor. Ligde deneyimli oyuncuları da bunun içine koyduğunuz zaman şampiyon olabilmek için çalışacağız. Yapılan transferlerde deneyimli, herkesin bildiği hala hedefleri heyecanı olan organizasyonun içinde olacak oyuncu grubu. Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum, Avrupa’da 4 transfer takım yok. 1-2 tane daha buna eklemeye çalışacağız.

Dünya futbolunda uzaktan, isabetsiz orta kalmadı. Bu sana 60-70 metre geriye koşu, kontratak yedirir. Geçen yıl Trabzonspor üzerine koyduğu en az 20 istatistik var. Çok geriden gelmesine rağmen neredeyse yarışa giriyordu. 

Sörloth konusunda buyursun gelsin demiştim. Başkan süreci takip ediyor. Onun gelişmeleri nasıl olacak beraber takip edeceğiz.

Hamsik çok önemli bir oyuncu, bizim oyuncu grubumuza ve Türk futboluna çok katkı yapabilecek bir oyuncu.

Bu ligde 5 yıldır yarışan bir teknik direktörüm. 5 yıldır puan ortalaması en yüksek teknik adamlardan biriyim. Başakşehir 2.3 ile  Galatasaray 2.2 ile şampiyon oldu. Biz 32 haftada 2.3 puan ortalamasının üzerinde puan kazandık. Bunun bizi nereye götüreceğini hep beraber göreceğiz. Yaşlı oyuncu almıyoruz, deneyimli oyuncu alıyoruz. Oyuncunun yaşı yoktur. Deneyimi, tecrübesi ve aklı vardır.

Uğurcan ile buraya gelmeden 1 saat önce konuştuk. Milli takımın en iyi performansına sahip oyuncuydu. Biz herşeye hazırız. Altyapıdan çıkıp Avrupa’ya giderek ekonomik katkı sağlaması çok önemli. Ama burada kalıp şampiyonluk yaşaması da çok önemli. Bunun kararını başkanımız, kulübümüz verecektir. Ne karar verilirse verilsin Uğurcan işine odaklı. Ona verdiğimiz izin sonrası gitmezse heyecanla bizimle olacağını biliyoruz.

Altyapı konusunda çok güzel bir tesisimiz var. İçine teknolojiyi argeyi sokuyoruz. Bu konuda yönetim yardımcı oluyor. Hem altyapı ile ilgili hem kiralıklarla ilgili Turgut hocayı köprü olarak kullanıyorum. Altyapıda işin bittikten sonra departmanları profesyonelleştirme, herşeyi kayıt alındığı bir ortam oluşturacağız.

Ben isim olarak bildiğim kiralık oynamış Trabzon’dan çıkıp gidip oynamışlar. İyi de gelişim sağlamışlar.  Muratcem Koray, Tunahan gibi… Bizimle antrenmana çıkıyorlar. Aramızdaki köprü hoca söyleyince bizimle çalışıyorlar. İyi geri bildirimleri var bize.

Yabancı kuralı sonası bir çok şeyin matematiği işin içine girdi. U19’da maçlara çıkan Süleyman,  Ahmet, Hakan var. Onlar maçlarını oynadıktan sonra kararı vereceğiz. Doğru çalışarak doğru yatırım yaparak gelişilebilir. Bu kaynak burada var. Bunu arttırmak daha verimli hale getirmek istiyoruz.

Yabancı kuralı gibi kurallar yerli oyuncuyu geliştirmez gelişimi tıkar. Bununla ilgili çok çalışmalar yaptım. Yabancı kurallarının hiçbiri gelişim sağlamaz. Üretim yapmadığınız sürece, doğru hamleler yapmadığınız sürece bunları konuşmaya devam edeceğiz bu bize zarar verecek. Şimdi oyundan yerli oyuncu çıkarıp yerli oyuncu sokmak zorunda mıyım? Performans sakatlık, yaş veya farklı bir sebep… Yaş ortalaması yüksek oyuncu almak zorunda kalacağız. Belki bu kural seneye değişecek. Bununla ilgili çok çalıştım. En yakın örnek Almanya. Nüfus aynı milli takımın en yeteneklileri 2 Türk.

Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından biri. İlk maçında bana karşı oynamıştı bugün beraberiz. Özel bir oyuncudan bahsediyoruz. Abdülkadir Ömür’ün çok önemli bir çıkış yapabileceğini, şampiyonluğa oynarken çok önemli katkılar yapacağını düşünüyorum. Hazır bir şekilde gelecek ve katkı sağlayacak.

Şenol Güneş’in oturduğu koltukta ben de oturdum. Türk futbolunun sorunu Şenol Güneş veya diğer isimler değil. Antrenör üzerinden Türk futbolunu konulamayız. Eğitim, rekabet, organizasyon. Bir turnuva takımı olabilmek gerekiyor. Bugüne kadar turnuvaya giderken milli takım hep play off oynayarak gitti. Şenol hoca play-offa kalmadan gitti. Şimdi bir maçla mı tartışacağız.  Türk futbolunun sıkıntısı genel organizasyondur.

Senelerdir sistem organizasyon diyenlerden biriyim. Bu oyun akıl sabır, detayla kazanıp kaybettiğiniz bir oyundur. Bu şehrin duygusunu çok iyi bilen biriyim. Buradaki insanların futbolu ne kadar sevdiğini biliyorum. Her zaman hızlı hücum yapamazsın. Bazen dinlenmen bazen, boşlukları bulmak için organizasyon yapman gerekir. Trabzonspor gibi oynayın diyorlar bu ne demek aklım almıyor.  Ali Kemal hocayı mı çağıralım o zaman. O zaman ki oyunla arada büyük fark var. Anadolu takımları 8-10 yabancıyla oynayabiliyor.  Herkes farklı planlarla oynayabiliyor.

Seyircimizle buluşacağız. 20-25 bin seyircimiz olacak. Çok destek veriyorlar lütfen bu desteğe sabırla heyecanla devam etsinler. Bu mücadelenin sonuna kadar içinde olacağız. Bu desteğe ihtiyacımız var.

Dün şehirde biraz dolaştım, heyecanı görebiliyorum. Seyirci bu işin olmazsa olmazı. Trabzonspor seyircisi bir organizasyonun olduğunu biliyor. Geçen yıl geldiğimizde iyi bir başlangıç yaptık. Seyircinin desteğiyle bu yıla çok iyi başlamak istiyoruz. İyi başlangıç ve destek bizi farklı yerlere taşıyacaktır.
Her oyuncu her maç oynayacak diye bir şey yok. 50-55 maç planlıyoruz. Haftada bazen iki maç olacak. Bazen kazandıktan sonra 2-3 oyuncu değişecek. Bu planlama, solbek konuşuluyor Farukcan çok iyi gidiyor, Trondsen çalışıyor iyi başladı. Bugün yerli oyuncuya dokunduğun an fiyatlar ikiye katlandı.  Oyun içinde organizasyonlar önemli. Hangi oyuncunun oynayıp oynamadığını tartışmak bizi ileriye götürmez. 

Rizespor, Gireunspor gibi takımlarla çok görüşemedik. Bu bölgenin gelişimini sağlamak için beyin fırtınasını yapabilmek lazım. Oyuncuların gelişimine nasıl katkıda bulunulur bu konuda çalışma yapmak gerekir.

Geçenlerde scout ekibinin tespit ettiği bir oyuncu vardı, kulübü bırakmadı. Havuzdaki isimler üzerine çalışıyoruz. Gelen teklifler konusunda başkanla karşılıklı görüşlerimizi paylaşıyoruz. Bazen genç bazen deneyimli oyuncular kullanacağız.

 Trabzonspor için en iyisi ne ise onu yapmaya çalışacağız. Stoper, merkez orta saha ve kenar oyuncusuyla ilgili çalışmalarımız var

Geçen yıl bittiğinde en genç takımdık bunun içine deneyim katarak mesafe kat etmek istiyoruz.

Trabzonspor yönetimi teknik heyeti hızlı ve iyi gidiyor. Stres bu işin içinde var. Sahanın içinde kalacağız. Yaptığı transferlerle, oyuncularına verdiği sözlerle Avrupa’nın çok önünde gidiyor Trabzonspor

. Önemli mesafe katettik. Tekrar iyi başlayarak, yolumuza devam etmek istiyoruz. İyi bir enerjimiz var. Desteklerinizi bekliyoruz. Ortak tutkumuz menfaatimiz Trabzonspor. Burası Anadolu’nun en büyük kulüplerinde birisi Türk futboluna önemli katkı sağlıyor. Bunu sürdürmeye çalışacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler