Ali Sürmen: Trabzonspor'da yöneticinin seviyesi önemli

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, kongrede ilk gün yaşanan olayları eleştirdi.

Ali Sürmen: Trabzonspor'da yöneticinin seviyesi önemli

Haber61 / Özel 

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Haber61'e ibra tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Trabzonspor Kongresi'nin ilk gününde konuşulan sözler ve yaşananlardan rahatsızlığını dile getiren Ali Sürmen, "Kulübe, üyesine, yöneticisine veya tesislerine zarar verecek konuşmaları, eylemleri yapan tüm kişiler hakkında artık disiplin kurullarının çalışması gerek" dedi



Kongreye katılımın az olduğuna değinen Ali Sürmen, katılımın düşüklüğünü önyargı olarak yorumladı. "Önyargılar farklı sonuçlar doğurabilir" diye belirten Ali Sürmen şöyle konuştu:


USTA HEDEF GÖSTERDİ, ARGO SÖZLER HAVADA UÇUŞTU

"Son yıllarda eleştiri, tenkitin dozunun iyi ayarlanmıyor. Bugün mevcut yöneticiler tarafından değil, ayrılmışlar tarafından yapıyor. Faaliyetler eleştirilecektir. Yeni yönetim de eleştirilecektir. Divan başkanı olarak bunun yapılmasını da istiyorum ama eleştirmek demek doğruyu eleştirmek demek değildir. Bizim divan başkanı olarak o gün yaptığımız eleştiriler haklı çıktı ve yönetim kongre kararı aldı. Biz eleştirileri yaparken yönetimin önünü kapatıyorsun diyorlardı. Bizim yaptığımız doğruya çağrıdır. Onların niyeti de kulübü en iyi yönetmek ve başarıya götürmekti. Dün burada şerefsiz, haysiyetsiz gibi kötü kelimelerin havada uçuşmasından çok rahatsız oldum. Sayın Usta stadın altındaki basın toplantısında yanlış yöntem kullanmıştır. İnsanların fotoğraflarını koyarak hedef göstermiştir ama bunun karşılığı, kullanılan argo cümleler, toplumu, naif insanları rahatsız edecek cümleler olmamalı. Sonuna kadar özgürlük ama hakarete varmayan bir özgürlük. Özgürlükler başkasının kişisel haklarına tecavüz etmemelidir. "

MAYIS KONGRESİYLE KARIŞTIRILMASIN

"Bazı şeyler karıştırılıyor. 2013 Mayısındaki oylama tüzük tadilatı içindi. Yönetim süresini uzatan bir madde için yapıldı. Bu ise tamamen tüzükte ibra olarak medeni kanunda yer alan bir hükümdür. Burada nitelikli çoğunluk aranmaz. Sayın Nuri Albayrak'ın ibra edilmediği kongreyi düşünün. Salonda 2 bin kişi vardı ama 200 kişi oy verdi. İbra oylamaya katılan üyenin hangisi çoğunluktaysa öyle tezahür eder. Diyelim ki, ibra edenler 400, etmeyenler 300 çıktı. 623'ün nedeni bu. Bunu saymamızın nedeni fazla oy kullanılıyor mu bunu tespit etmek içindir."


DİSİPLİN KURULLARI ÇALIŞMALI, BÖYLE YÖNETİCİLİK OLMAZ

"Muharrem Usta'nın üslupla ilgili sözlerine yüzde yüz katılıyorum. Sadece tek taraftarın değil yöneticinin seviyesi de önemli. Keşke başkan, ibradan sonra kendi yöneticisinin de tavırlarını eleştirebilseydi. Bunlar hoş değil, böyle yöneticilik olmaz. Bunlar disiplin suçunu gerektiren suçlardır. Kim olursa olsun farketmez. Kulübe zarar verecek, üyesine, yöneticisine veya tesislerine zarar verecek konuşmaları, eylemleri yapan tüm kişiler hakkında artık disiplin kurullarının çalışması gerek. Böyle olmayınca herkes kendini Trabzonspor'un sahibi sanıyor, kendini hak sahibi görüyor."




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor