Sadık Albayrak “Sadece Trabzonspor’a yapılmadı”

Sadık Albayrak Haber61’e konuştu.

Sadık Albayrak “Sadece Trabzonspor’a yapılmadı”

Hazine ve maliye Bakanı Berat Albayrak’ın babası Sadık Albayrak, Trabzonspor Kasımpaşa maçı öncesinde Haber61’e açıklamalarda bulundu.

TFF tarafından belirlenen Harcama limitleri ve yapılandırma ile ilgili konuşan Albayrak, bunun sadece Trabzonspor’a yapılmadığını söyledi.



Sadık Albayrak açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Hava güzel, seyirci güzel. Her taraftar, her kulüp yöneticisi her Başkan sorumlu olduğu kulübü en güzel şekilde yönetmek ve yukarılara taşımak boynunun borcudur. Amatör kulüplere varıncaya kadar herkes kendi kulübünü tutmak boynunun borcudur. 70 senedir 100 senedir Osmanlı İmparatorluğunu batıran Enver Paşa, Talat Paşa ve Cemal paşa gibi Türk Futbolunu da 100 senedir Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray yönetiyor. Ne zaman ki 70’li yılların ortalarından itibaren Bir Osmanlı beyliğinin Anadolu’dan çıkması gibi 10 sene fırtına ese ese bu takımları dize getirmişiz. Bugünde aynı şekilde bu mücadeleyi vermek 10 Milyon Trabzonsporlunun ideali ve inancıdır. Türk Futbolunu yönetirken, Türkiye’de gelir dağılımını sağlarken hiçbir kulübe ayrıcalık olması mümkün değildir. Geçmişte siyasi partiler kulüplere ve özellikle şehir kulüplerine rant sağlamak için siyasi rant peşinde koşarlardı. Ama Türkiye’de 20 senedir muhalefet ve iktidar veya koalisyon kurarak diğer kurumlarda olduğu gibi futbolda da bu gibi yapılanma yok. 20 yıldır bir iktidar var ortada. Bu iktidar ister istemez bütün kulüplere eşit davranmak mecburiyetindedir. Ama hiç kimse bankaları söndürerek krediler sağlayarak Türk futbolunu ağaya düşüremez. Bugün yapılan Trabzonspor’a değil Türk futboluna yapılmıştır. Bütün kulüplere eşit mesafede yapılmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor