"Akyazı'yı şuanda devralmak Trabzonspor'a ihanettir"

Trabzonspor'un eski yöneticisi Köksal Sadıklar önemli açıklamalarda bulundu

"Akyazı'yı şuanda devralmak Trabzonspor'a ihanettir"
HABER61 SPOR SERVİSİ - ÖZEL

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığı döneminde Trabzonspor'da Avni aker'den sorumlu yönetici olarak görev yapan Köksal Sadıklar Haber61'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akyazı Stadı'nın şu anda Gençlik Spor Müdürlüğü'nden devralınmasının Trabzonspor'a yapılacak olan en büyük ihanet olacağını söyleyen Sadıklar, yeni stada geçmek için aceleci davranıldığını belirtti.

köksal sadıklarGörev yaptığı dönemde Galatasaray'ın stadının yapıldığını hatırlatan Sadıklar " O dönem Galatasaray Kulübü'nün stadyum sorumlusuyla sürekli görüşüyordum. Onlar da yeni stad yaptığı için bilgi alış verişi yapıyorduk. Stadı da gezdim gördüm ve bilgi edindim. Oradaki izlenimim şu eğer biz Akyazı'yı şu anki haliyle devralırsak, isim hakkından alacağımız parayı versek biz burayı tamamlayamayız. Bir de buranın giderinin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Avni Aker'e göre müthiş bir gideri var bu stadın. Gider artı tadilat Trabzonspor'a büyük zarar verir. Trabzonspor'u 100 Milyon Lira borçlandırın daha iyidir. Yanlış transferler yapılır bunlar olağan şeyler biz de yaptık, bugün de oldu yarın da olacak. Ama göz göre göre bu stadı bu şekilde teslim almak Trabzonspor'a yapılacak en büyük ihanettir. " dedi.

Eski stad Avni Aker'in sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğini söyleyen Sadıklar "Biz şampiyonlar ligi oynamıyoruz, Avrupa Ligi'nde oynamıyoruz. Hadi biz  Şampiyonlar Ligi oynasak 40 bin kişiye oynasak, dersin ki benim kaybım var buraya geçmem lazım. Bu anlayışla karşılanabilir. Ama bizim şuan ki durumumuz belli. Bu durumda buraya geçilmek için acele edilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Eğer ben olsaydım kesinlikle Avni Aker'in sözleşmesini yenilerdim. Çünkü hiçbir siyasi güç Trabzonspor'un üzerinde değildir. Trabzonspor'un taleplerini reddedemez. Reddederse ne yapar Trabzonspor, tamamiyle devlete kapılarını kapatır. Bu camia ele alır, her şeyi yapar. Beşiktaş yaptı, Trabzonspor camiası da yapar. Vatan söz konusu olunca Türk milletinin ne yaptığını herkes gördü, Trabzonspor içinse bu millet çoluğunun çocuğunun rızkından kesmeye hazırdır." ifadelerini kullandı.

İsim hakkı konusuna da değinen Sadıklar şöyle konuştu;İsim hakkı ucuza gidiyor diye konuşulduğu zaman biz ne dedik; Bu şehirde 50 tane işadamı yok mu , bu fiyata verilecekse biz alalım bunu. Ve ne olursa olsun dünyaya mesaj verelim Trabzonspor hiçbir zaman sahipsiz değildir. Sonuç olarak ne oldu Başkan isim hakkını aldı, orada çok beğendiğim bir hamle yaptı, yarın daha iyi bir teklif gelirse sözleşme iptal edilir diye. Bu çok güzel, ucuza kapatmadı diyelim. 100 Milyon Euro'ya olacak isim hakkı bugün 20 Milyon Euro oldu. Şuan da bile yöneticilerle sürekli görüşme halindeyim. Bildiklerimi aktarıyorum,  bugün varız yarın yokuz ama Trabzonspor hep var. Yönetici arkadaşların bu işi sahipleneceğini düşünüyorum ancak nereye kadar güçleri yeter bilmiyorum.Siyasi baskı var ve ne yazıkki siyaset bizi kucağında tutuyor.

(Kaynak gösterilmeden kullanılamaz)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler