Akyazı'nın zemini vakumla korunacak

Trabzonspor'un Akyazı stadyumu zemini denizden yaşanacak tuzlu suya karşı korunacak

Akyazı'nın zemini vakumla korunacak

Akyazı stadyumunun ne zaman bitirilerek Trabzonspor’a teslim edileceği yönünde çeşitli tarihler ortaya atılırken stadyum son derece modern bir şekilde dizayn ediliyor.

Akyazı stadyumunun  zeminin deniz seviyesinde olması nedeniyle çim zemine deniz suyu sızmaması için çeşitli önlemler alınıyor.Yapımı henüz tamamlanamayan stadyuma yer altından  deniz suyu sızmaması için vakumlama sistemi kuruluyor.Türkiye’de ilkkez bir stadyumda yapılacak bu uygulama ile deniz suyunun yer altından çim zemine sızmadan vakumlanarak denize geri atılması sağlanacak.

Özellikle kötü hava koşulları esnasında dalgalar nedeniyle yükselen deniz seviyesi zemin seviyesinin üstüne çıkıyor. Bu nedenle stadyum  çim zeminine yer altından  tuzlu su sızmasını engellemek için düşünülen vakumlama sisteminin yapımına başlandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor