Akyazı'da Hibrit çalışması başlıyor

Akyazı Stadı'nda çim serme işleminin sona ermesi sonrasında hibrit çalışmasına yarın başlanacak.

Akyazı'da Hibrit çalışması başlıyor
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ve Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı olma özelliğine sahip Akyazı Stadı'nda çim yerleştirme çalışmaları tamamlandı. Toplam 8 bin 400 metrekare çimin serme işleminin tamamlandığı Akyazı Stadyumu'nda yarından itibaren hibrit çim işlemine başlanacak. 

Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 61 seyirci kapasiteli stadın bu ay tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Gece ve gündüz devam eden çalışmalarla çim yerleştirme işlemi tamamlanırken, yarından itibarende hibrit çim yerleştirme çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

SIS GRUP TARAFINDAN YAPILACAK

Akyazı Stadyumu'nda hibrit çim yerleştirme çalışmalarının 1 hafta veya 10 içinde tamamlanacağı belirtildi. Alanında uzman olan SIS Grup tarafından yapılacak hibrit çim yerleştirme çalışmaları gece ve gündüz sürdürülecek. Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı Akyazı Stadyumu'nda SISAIR teknolojisini kullanacak olan firma Beşiktaş'ın kullandığı Vodafone Arena'da aynı sistemi kullanmıştı. Bu sistemle toprağın altından bir havalandırma sistemiyle çimler güçlendirilecek.

ADANASPOR MAÇINDA HAZIR OLACAK

18 Aralık'ta resmi açılışının yapılması planlanan Akyazı Stadyumu, Adanaspor maçıyla birlikte futbol oynamaya hazır hale gelecek. Antalyaspor maçını Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynayacak olan Karadeniz ekibi, 9 Aralık Cuma günü Adanaspor ile yapacağı maçı uygun görmesi halinde yeni stadyumunda oynayabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler