Akıncıoğlu: Trabzonspor Türkiye'nin takımıdır!

Trabzonspor'un 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe maçı sonrasında İstanbul'da Haber61 ekranlarında değerlendirildi.

Akıncıoğlu: Trabzonspor Türkiye'nin takımıdır!

Süper Lig’in 28. Haftasında Trabzonspro deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı ve sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Maçın ardından İstanbul’dan son gelişmeler Haber61 TV ekranlarında izleyicilere aktarıldı.

Haber61 İmtiyaz Sahibi, Trabzonspor eski yöneticisi Tanju Akıncıoğlu karşılaşmayı değerlendirirken önemli konulara değindi.

Akıncıoğlu şöyle konuştu;

BASIN TRİBÜNÜNDEKİ FANATİKLER

Şampiyonluğa giden bir takım için İstanbul’da yenilmezliği sürdürmek çok iyi bir başarı. Maçın stresini henüz üstümüzden atamadık. Bunun nedeni fanatik medya mensuplarıyla birlikte maç izlemek. Biz şununla övünebiliriz ki bizim basın tribünümüzde böyle olaylar olmuyor. 

FENERBAHÇE İÇİN ÖNEMLİYDİ

Zor bir maç olacağını biliyorduk, Trabzonspor’un kaybedecek bir şey yok. Şampiyonluğu büyük oranda garantilemiş. Fenerbahçe’de ise yönetimin devam edebilmesi ve taraftarına ümit verebilmesi için onlar için çok önemliydi. Maç güzel ve kontrollü başladı ancak Trabzonspor’da orta sahadaki eksiklerin olması ve birkaç oyuncunun eski performansı olmaması orta sahada üstünlüğü kurmamıza engel oldu.

TEREDDÜTSÜZ KIRMIZI KART

Kırmızı kart pozisyonu tereddütsüz kırmızı kart. Yıllardır futbolun içerisindeyiz. Trabzonspor’a çok daha basit kırmızı kartlar gösterilmişken bu kat be kat kırmızı kart.
Fenerbahçe taraftarı 1-0’dan sonra tamamen bitmişti. 2-0 olsa çok farklı bir atmosfere bürünürdü. Taraftarıyla yönetimi arasında maç bitmezdi ama biz alır 3 puanımızı çıkardık.

TRABZONSPOR TÜRKİYE’NİN TAKIMIDIR

Kupamız gittiği halde hükümetin takımı diyor Fenerbahçe taraftarları. Demek ki Fenerbahçe taraftarları yanlış bir algıyla yönetimleri ve büyükleri tarafından o şekilde yönlendirilmiş. Mağdur kim yıllardır futbolu takip edenler çok daha iyi bilirler. Trabzonspor hükümetin onun bunun takımı değil, Anadolu’nun bağrından kopmuş Türkiye’ye damgasını vurmuş bir takımdır. Bunu kabul etmek zorundalar, çirkeflikle olmaz… Trabzonspor Türkiye’nin takımıdır, klasikleşen İstanbul ambargosunu yıkan ve bir çok kez daha yıkmasına engel olunan takımdır. Bunlara çok takılmamak lazım.

ALANYA MAÇININ İKİNCİ YARISI GİBİ…

Çok rahat oynadı Trabzonspor. O kadar rahat oynamamıza rağmen kaçan pozisyonlar direkten dönen bir top var. Sıkmadan oynadık. Alanya maçının ikinci yarısındaki performansla oynadık.

AHMETCAN’I KAZANDIK

Yenilmemek çok önemli bir başarıdır. Gönül ister ki Fenerbahçe’yi yenelim ama kısmetse artık seneye. Trabzonspor zorlukları başaran bir takımdır. Yolumuza devam edeceğiz. Sona doğru yaklaşıyoruz. Orta sahamızda eksiklerimiz var. Ahmetcan önemli bir kazanım oldu. Oyun gücünü biliyoruz ama bu maçlardaki psikoloji çok farklıdır. 

UĞURCAN BUNU HAK ETMİYOR

Uğurcan milli takım kalecisi, böyle bir muameleyi hak etmiyor. Beşiktaş’tan sonra iki oldu. Buralardaki söylemler Anadolu takımlarını da etkiliyor. Dönem dönem deplasmanlarda duyuyoruz böyle şeyleri. Altay’la Uğurcan’ı kıyaslarken bu kadar küfür edilmemeli. Uğurcan’ın herkes yanındadır. Gönlü rahat olsun.

EN EFENDİ TARAFTAR 

Türkiye bir kere daha gördü ki Trabzonspor taraftarı bu ülkenin en efendi taraftarı. Deplasmanlarda bu kadar yapılan şeye rağmen rakip takımı alkışlayan bir taraftar.

TFF FENERBAHÇE’YE NE CEZA VERECEK

Yabancı maddelerin atılması konusunda bunların milyonda biri atılırdı 15-20 sene önce Fenerbahçeli futbolcu yatardı oraya maç tatil edilme noktasına gelirdi.  Çok merak ediyorum TFF Fenerbahçe’ye ne ceza verecek. O kadar küfür, yabancı madde, sahaya giren bir taraftar. Çok merak ediyorum cezayı.

DAHA ÇOK KUPA ALIRIZ

Sakin olmakta fayda var, yavaş yavaş şampiyonluğa gidiyoruz. 2010’da hak ettiğimiz kupanın verilmemesi sonrasında, kupamızı alacağımız sene bu sene. Ama bu dayanışmamız, sahiplenmemiz sürdükçe bu kupayı daha çok alırız.

KENDİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Kendi değerlerimizi her zaman kollamak durumundayız. Seneye ligdeki yabancı sayısı değişecek. Kendi değerlerimizi, altyapı ruhunu elimizden geldiğince hatasıyla sevabıyla kabul edip desteklemeliyiz. Trabzon bir futbolcu tarlası. Kendi değerlerimize sahip çıkamazsak o tarladan nasıl ürün alacağız. Dolayısıyla hatasıyla günahıyla kazanmak lazım. Şımartmadan, oldu bitti demeden. Tecrübenin sonu yoktur. 100 maç oynar 101. Maçta öyle bir pozisyonla karşılaşır ki ilk kez karşılaşır. Tecrübe oynaya oynaya hata yapa yapa kazanılan bir şeydir. 33-35 yaşına gelmiş üst düzey futbolcu da hata yapabiliyor. O yaptığında “bildiği bir şey vardır” diyoruz, gençler yaptığında da bilmediğinden yapıyor demeliyiz. Sabır edeceğiz. Taraftar şefkatle sahiplenecek ve kazanmamız lazım. Trabzonspor’un altyapıdan yetişmiş futbolcularının çoğalması lazım. Onlar her zaman askerdir. En üst noktaya gelse de Trabzonlu ruhuyla oynar. 

HASRETİ BİTİRECEĞİZ

Emin adımlarla gidiyoruz, Göztepe maçını da inşallah 3 puanla geçeceğiz. Lig sonunda kupamızı alacağız ve uzun yıllar hak edipte verilmeyen o kupaların hasretini bu sene bitireceğiz. Sabırlı, takımımıza karşı sevgili, rakibe karşı hoşgörülü olalım. Burada çektiklerimizi görünce aynıları çekmesinler, adamlar yüzünüze baka baka küfür ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor