Ahmet Ağaoğlu: Nereden geldiğimiz değil nereye gideceğimiz önemli

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2-1 kazanılan Sivasspor maçı sonrasında soruları yanıtladı.

Ağaoğlu, "Nereden geldiğin nerede olduğun değil nereye gideceğin önemli. Maç maç düşünüyoruz. Sivasspor’la oynadık kazandık mutluyuz. Haftaya da Beşiktaş maçı var. Yolun yarısı geçildi, artık takımlar kendi hesaplarını yapmaya başladı." dedi.

NWAKAEME’NİN SAKATLIĞI

Nwakaeme'nin sakatlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ağaoğlu, "Nwakaeme’nin sakatlığı çok önemli değil. Beşiktaş maçında yüzde 80-90 oynar. Obi’nin kartı da futbolun içerisinde olan şeyler" şeklinde konuştu.

DİKKATİ KAYBEDERSENİZ RAKİP CEZAYI KESER

Maçın kırılma anı ile ilgili soruya cevap veren Başkan Ahmet Ağaoğlu, "Novak’ın kafa vuruşu gol olsaydı orada belki maç kırılırdı. Ama onun dışında pozisyon olarak kırılma noktası yok. Sörloth’un performansı her maç belirleyici oluyor. Takımın golcüsü ve skoru belirliyor. Baktığınızda 6-7 takım şampiyonluk mücadelesi veriyor. Onları yok sayamayız. Burada daha fazla çalışan sonuca ulaşacak. Liderliğe geldiğiniz gibi gidebilirsiniz de bunu muhafaza etmek gerekir. Mesela son dakika yediğimiz gol konsantre eksikliği. Maç içinde gösterdiğiniz dikkati kaybettiğiniz anda rakip cezayı keser." dedi.

HAKEM İYİYDİ

Ağaoğlu Cüneyt Çakır'ın yönetimi ile ilgili yaptığı açıklamada "Maçın hakemi de iyiydi. Süper Lig’in de en tecrübeli hakemi. Oyuncular da yardımcı oldular hakeme" dedi.

Taraftarlar olmadığında bir tarafımız eksik kalıyor diyen Ağaoğlu, "Sürekli takıma destek olan herşeyiyle maçı yaşayan bir taraftarımız vardı bugün" dedi.

TRANSFERDEKİ BAŞARI

Transferlerle ilgili konuşam Ağaoğlu, "Yapmanız gerekeni yaptığınızda kendinizi başarılı saymamalısınız. Ama yapamazsanız net başarısızsınız. Yönetimlerin bir süresi vardır. O süre içinde hata yapma şansınız yok. Her hatanın bir çok boyutu olur. Hata yapma şansınız yok. Transfer ettiğiniz oyunculardan verim aldığınızda da başarılı saymamalı zaten yapılması gereken bu. Minimum hatayı yaparak maksimum verimi almaya çalışıyoruz. Da Costa’nın ligdeki ilk maçıydı ben beğendim. Badou çok uzun süredir takipte olan bir futbolcuydu. Bütçemizde sınırlı olduğu için hata yapma lüksümüz yok. Ama hata yapmadık diye övünecek diye bir şey yok." dedi.

MALATYA MAÇININ TARİHİ

Ertelenen Yeni Malatyaspor maçı nın tarihi ile ilgili açıklama yapan Ağaoğlu, "Malatya maçı için verilecek karara saygılıyız demiştik şimdi belirlenecek tarihe de aynı şekilde saygılıyız. Bu federasyonun kararı. Federasyonun işi de kolay değil. O maçın tarihini belirlerken fikstürü vs birçok kritere göre planlama yapıyorlar" dedi.

SOSA VE NOVAK BİZİM İŞİMİZ

Başkan Ağaoğlu Sosa ve novak'ın yeni sözleşmeleri için "Sosa ve Novak konusu bizim işimiz. Bugüne kadar yaptığımız uygulamaları takip ederse insanlar birden fazla kriter söz konusu. Bu bizim işimiz. 1 ocaktan itibaren yapılacak sözleşmelerde yüzde 25 gibi fazladan vergi söz konusu. Biz hesabımızı kitabımızı yapıyoruz. Bu kulübün paralarının nasıl fütursuzca harcandığını herkes biliyor. Menajerleriyle görüşmeler devam ediyor. Pazarlıklar da devam ediyor. Sınırsız parası olan bir kulüp değiliz. İki taraf da iyi niyetli" şeklinde konuştu.

ALTYAPIDAKİ FUTBOLCULAR

Altyapıdaki futbolcuların performanslarını menajerlerden daha iyi takip ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Ahmet Ağaoğlu "İyi olan güzel olan şeye herkes pike yapar. Dönüp baktığınızda u14’ünden u19’una 4 elit ligde sadece birinde ikinciyiz diğerlerinde lideriz. Hala orada birçok eksiğimiz var. Menajerler pike yapması doğal. Eskiden kulübe yapılıyordu şimdi oyunculara… Burada kulübün tutumu önemli. Biz oradaki oyuncuların performanslarını menajerlerden daha iyi takip ediyoruz. Yüzlerce oyuncumuz var, eğer birkaç tanesini beğenip alırlarsa bir sorun yok ama bizim kontrolümüz dışında bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor