Ahmet Ağaoğlu'ndan Karaman'a destek: Tek Tek açıkladı!

Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Ağaoğlu'ndan Karaman'a destek: Tek Tek açıkladı!

Haber61 – Spor Servisi -

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu basın toplantısı düzenledi.

Başkan Ağaoğlu şunları söyledi;

"900 Milyon borcu olan UEFA’da yaklaşık 30’un üzerinde oyuncu alacakları ile ilgili dosyası bulunan, her gün kapısına avukatlarla haciz gelen, bugün UEFA2dan cezanın eşiğinden dönmüş, durumu iyiye giden bir Trabzonspor var. Yeniden yapılandırma yanlış anlaşılma olmuş olabilir. Yeniden yapılandırmanın aktörü Trabzonspor’dur. Yeniden yapılandırmayı Türkiye’de yapan ve TFF lisans talimatını harfiyen uygulayan ve diğer kulüplere örnek olan ilk kulüp Trabzonspor’dur. Bu yasanın çıkarılması için en büyük çabayı sarf eden kulüpte Trabzonspor’dur. Finansal olarak adım atması dahi mükmün olmayan Trabzonspor’dan sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşan, futbolcularına 6-7 gün gecikmeli ki bu idari süreçtir, ödeme yapan, idari personeline borcu olmayan bir Trabzonspor’a geldi. UEFA’da gruplara kalmayı başarmış bir Trabzonspor var. Yeniden yapılmanın doğru yapılmaması gibi eleştiriler aldık.

TRABZONSPOR BUGÜN KAR AÇIKLAYABİLEN BİR KULÜP HALİNE GELMİŞTİR

Trabzonspor kulübünde elden ödeme, elden para alma dönemi kapanmıştır. Yeniden yapılandırmayı imzalayan bütün kulüplerin gelirleri bankalar birliğine gider. Bankalar birliği kulüplerin gelir – gider oranlarına göre harcama yapar. Oluşturulan limitler bu yöndedir. Trabzonspor’a sıradan bir kulübün altında harcama limiti verilmiştir. Trabzonspor bu sene tarihinde belki de ilk defa 120-130 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Trabzonspor AŞ ilk defa 106 Milyon TL gelir beyan etmiştir. Vermiş olduğumuz söz buydu. Trabzonspor’un hiçbir şekilde zirve yarışından geri kalmayacağını ama sürdürülebilir bir ekonomik başarı yakalanmasının 3-4 sene alabileceğini söylemiştik. Trabzonspor bugün itibariyle sürdürülebilir bir yapıyı oluşturmuştur. Trabzonspor bugün kar açıklayabilen bir kulüp haline gelmiştir. Bütün zamanını tazminat ödemeleriyle, bizimle alakası olmayan oyuncu, Antrenör, teknik adam tazminatları 50 Milyon TL’nin üzerindeydi. Aynı zamanda 70 Milyon TL’ye varan bir menajer komisyonu ödemek zorunda kaldık. Bugün bazı yönleriyle eleştirilen Trabzonspor 15-16 aylık süreçte bu noktaya geldi. Bunun çok iyi değerlendirilmesi lazım. Bugün Trabzonspor’un harcamaları sadece başkanın ve yönetimin ukdesinde olan bir yapıdan çıkmıştır. UEFA’ın 6 ayda bir yılda bir yaptığı incelemeler TFF ve Bankalar birliği tarafından neredeyse ayda 2-3 ke z yapılıyor. Trabzonspor’un elde edeceği gelirlerin yüzde 70’i borç ödemeye diğeri ise kulüp harcamalarına kalıyor.

"HOCAMIZA GÜVENİMİZ TAM"

Yaklaşık 5-6 yıldır UEFA kupalarından uzak olan Trabzonspor bugün zorluk derecesi yüksek olan maçlarla sezonu erken açan ve bu maçlarla ciddi gelir elde eden bir Trabzonspor var. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe maçından sonra sadece pasaportları yabancı olan oyuncularında katkısıyla sezonu çok iyi yerde tamamlayan Trabzonspor. Tabi bunların başında Ünal Karaman var. Trabzonspor’da uzun yıllar futbol oynamış, şehri ve insanları tanıyan, sıkıntıların nelerden kaynaklandığını çok iyi bilen, Trabzonspor camiasının beklentilerini çok iyi bilen bir insan. Aynı zamanda hepimizin kefil olacağı dirayetli sağlam karakterli bir teknik direktör. Takımı ileriye taşıyacağına inandığımız bir insanla yola çıktık. İstenilen saha sonuçları olmadığı zaman değişikliğe gidilmesi, 1-2 oyuncu transferi ile gemiyi limana götürme gayreti. İstikrarın olmadığı yerde başarının olması mümkün değil. Kendisi ile alakalı yapılan spekülasyonlar herkesin malumu. Malatya maçından sonra ve alınan olumsuz sonuçların sezon sonunda alınan sonuçla değiştiğini gördük. Hocamıza inancımız güvenimiz tam. Geçen sene o türbülanstan Ünal Hocanın özverisi, oyuncuların gayreti ve taraftarın desteği ile çıktık. Taraftar 12 değil 13,14. Adam gibi takımın arkasında durdur.

"YENİDEN YAPILANMA SÖZCÜĞÜNÜN TRABZONSPOR’UN AJANDASINDAN ÇIKMASI LAZIM"

Alınan 1-2 sonuçtan sonra Ünal Karaman’ın üzerine gidilmesi alınan duyumlar üzerine eleştiri yapılması doğru değil. 2-3 maçtaki puan kaybıyla buraya taşınıyorsa bu doğru bir bakış açısı değildir. Gemi limandan avara etmiş mendireğin dışına çıkmış, rotasını çizmiş, bu kaptan ve mürettebatla selametle limana varacaktır. Hayatta hiçbir zaman için betona parkeye düz yere basmayız. Arada buza bastığımızda olur. Yeri gelir fırtına yersiniz. Denizin ortasında kaptan ve Başkan değiştirme şansınız yoktur. AEK maçından sonrasına kadar yapılan övgüler 2-3 maçta alınan olumsuz sonuçlardan dolayı farklı yorumlara bürünüyorsa bundan iyi niyet aramak yada bunları yapıcı eleştiri olarak düşünmek mümkün değil. Tabi ki eleştirileceğiz. Attığımız adımların yüzde yüz doğruluğu söz konusu değil. Ama onlar bizim oyuncularımız, bizim teknik kadromuz, Bizim camiamız ve bizim taraftarımız. Yan yana mücadele etmedikten sonra, kulübe takıma ve camiaya zarar vermeye başladığımızda bittiğimiz gündür. Sonrası yeniden yapılanma. Yeniden yapılanma sözcüğünün Trabzonspor’un ajandasından çıkması lazım. Bir kulüp her sene yeniden yapılanmaz. Yapılanıyorsa bunun adı yeniden yapılanma değildir.

Hocamızla ikinci defa 2 yıllık sözleşme imzaladığımızda hocamız “ben isim olarak şu oyuncuyu alın demem” dedi. Bunun üzerinden hareket ettiğimizde hoca hiçbir zaman isim vermedi. İhtiyacı olan mevkilere özellikleri belirterek oyuncu alınmasını talep etti. Andusic’in alınmasında takıma katkı yapacağı ve para kazandıracağı için aldık. Olmadığını anladığımızda yollarımızı ayırdık. Sadece Andusic’tir. Teknik heyet istedi, izleme komitesi istedi Başkan onay verdi alındı. Bundan tek sorumlu tutulacak kişi Kulüp Başkanıdır. Kimse kimseyi suçlamasın. En sonra faturanın kesileceği insan Başkandır. Yapmış olduğumuz transferlerin sayısının fazlalığından şikayet edildi. Yapılan transferlerin ileriye dönük sürdürülebilir başarıya imza atacak, ihtiyaçlarına cevap verecek oyunculardan yapıldı. Mikel ve Sturridge’nin alışma dönemi var, katılıyorum. İlerleyen dönemde takıma katkı yapacaklarına inanıyorum. Takıma direk katkı yapan 4 oyuncunun sakatlandığı bir yerde kadrodaki diğer oyuncular bu süreci en az hasarla atlatmamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Oyuncularımız bizim herşeyimiz ve bizim varlıklarımız. Onlara moral verdiğimiz sürece onların başaramayacakları, üstesinden gelemeyecekleri zorunluk olduğuna inanmıyorum. Eleştirilen her zaman yapılsın. Ama duyumlar üzerinden olumsuz eleştirilerin takıma zarar vereceği gerçeği gözardı edilmesin.

Transfer yaparken dengeleri göz önünde bulundurarak yaptık. Harcayacak paramız yoktur. Genç oyuncularımıza yatırım yaptık. U19 takımımızda oynayan oyuncular var bunlar ümit milli oyuncular. Biz Ümit milli takımın neredeyse yarısını aldık. Bazı oyuncular fazla para istediler almadık.

Transferde usulsüzlük yapıldığı söylendi. Bu kadar açık net ve şeffaf olarak aynı zamanda iki kurumun kontrolünde gerçekten usulsüzlük yapıldığına inanan varsa getirsin masanın üzerine koysun. Başkan olarak bunun en büyük takipçisi ve verilecek hesabın verecek olan da benim. Kulüp kasasının yöneticinin cebi olduğu dönem bitmiştir. Duyumlar üzerinden yürünmesin. Bunu yaparsak yapıya zarar veririz yapı da Trabzonspor’dur. Her maçı kazanan her maçı galip gelen bir kulüp yoktur. Kaybettiği maçlara rağmen Premier Lİg’de istikrarlı bir şekilde devam eden kulüpler var. Trabzonspor’un da aynı şekilde devam etmesi lazım. İstikrara zarar verecek şekilde her sene yeniden yapılanma yeniden teknik direktör ve genel kurullar yapıya zarar verir. Bu durumların Trabzonspor’a ne kadar zarar verdiği açıktır. Destek kelimesinin ne anlam ifade ettiğini çok iyi bilmemiz lazım. En ufak bir sıkıntıda yapılacak olan hamle o destektir. Başı dik yürüyen birinin mi, ayağı takılan kişinin mi desteğe ihtiyacı vardır? Kadro zaafının çok önemli kısmının sakat oyunculardan kaynaklandığını ve onların yerini dolduracak oyuncularında olduğunu bilmek gerekir. Bu 1-2 maçtır. Bu takım ne yolundan döner nede büyüklüğünü kaybeder.

Trabzonspor kulübü şartlar ne olursa olsun, bütün sıkıntıların olumsuzlukların üstünden gelebilecek büyüklükte kapasitede kalibrede bir kulüptür. Cami hep birlikte hareket ederse süre kısalır. Trabzon insanı ve Trabzonspor camiası umutsuzluk içine düşmez. Umudun bittiği yerde Trabzon inadı başlar. Sabır kelimesi bizim coğrafyamızda çok anlam ifade etme z ama imkansız kelimesi de etmez. Hiçbir engel Trabzon insanını Trabzonspor’un kulübünün başkanını oyuncularını yönetimini imkansız kelimesi ile karşı karşıya getiremez. İmkansız bizim için yoktur. Sadece biraz zaman alır. Hocamıza teknik heyetimize, camiamıza olan güvenimiz tamdır. Dik dik bir şekilde 6-8 ay önce nasılsa aynı şekilde yürümeye devam ediyoruz.

İyilerme yaptığımız 4 oyuncu var. Çakır ve Parmakla sözleşme uzatarak ücretlerine iyileştirme yaparak sözleşmelerini uzattık. Hüseyin ile de bugün olabilir iyileştirme yapacağız. Ömür aslında o konumda değil, şuanda beklemede. İyileştirme rakamı üzerinden Ömür’ün maaşı ödeniyor.

Biz Rodallega ile sözleşmesini uzatmak içinb talepte bulunduk Rodallega mayıs ayında görüşme istedi Sonra lig bitmesini istedi Sonra malum süreci yaşadık. Biz Rodallega ile ücret konusunda anlaştık. Ama menajerinin komisyon talebi vardı. Orada anlaşamadık.

Sosa, Novak, Pereira’nın menajeri ile görüşmelere başlayacağız. Kulüp tarafından adımlar atıldı. Oyuncularla konuştuk. Sonra menajerlerle çalışmaya başladık. Bunun haricinde sözleşme sıkıntısı olan oyuncumuz yok. Oyuncu ile kalmak isteyip istemediği yönünde görüşme yapılıyor. Kalmak istediği yönünde görüş alındıktan sonra menajerlerle para konusu görüşülüyor.

U21’in kaldırılmasından sonra federasyonda ciddi bir mücadele verdik. Tartışmalar yapıldı. U21’i kaldırdınız yerine ne koyuyorsunuz dedik. Bakış açısı 21 yaşına gelmiş oyuncu A takıma çıkamıyorsa gönder gitsin. U19’da yoğunlaşalım. 1461’deki oyuncuları alamadık. Sakat verdiğinizde transfer sezonu bittiğinde pilot takımdan oyuncu alma şansınız yok. Bir oyuncu devre dışı kaldığında rezerv takımdan alabiliyorsunuz: biz bu rezerv ligin oluşturulması için çok çaba harcadık. En son U19 takımında 7 tane U19 grubunda olmayan oyuncu oynatma statüsü oluşturuldu. Rezevr takımla ilgili ciddi çalışma yapılıyor ve gelecek sene kurulacak. Altyapı kadronuz olmazsa oradaki oyuncularınızı iyi çalıştırmazsanız. Oraya A takıma gösterdiğiniz hassasiyeti göstermezseniz olmaz. U 19 bizim rezevr takımımız. Bu seneye özgü olarak bizim baskımızla U19 takımını biraz genişletti TFF. U19 takımdaki oyuncualrın tamamına yakını profesyonel kadro içinde yer alıyor. Maaşlarını pirimlerini alıyorçşar. Artık bu hocanın takdiri. Oraya monte edeceği ve oradan yukarıya tırmanacak fut6bolcular hocanın düşüncesi.

İsmi çok gündemde olan birini transfer ederseniz her türlü konuşulur. Sakatlığı ile ilgili aşil tendonunun biraz üzerine olan bir sakatlığı var. Beşiktaş maçı kadrosunda büyük ihtimalle yer alır, daha doktorla konuşmadım. Dünya futbolunda önemli bir noktaya gelmişseniz her şeyiniz konuşulur. Bu insanın kendi iç dünyasıyla parelel olan şeyler. Ciddi sağlık kontrolünden geçti. MR kontrolleri 1 buçuk saat süren tek oyuncumuz. Bunlar karşılaşmadığımız şeyler değil. Kimse derinlemesine Yusuf Sarı’nın sakatlığını irdelemedi. 20 yaşındaki futbolcunun menüsküs yırtığı. Ümit Milli takımının oyuncusu hazırlık maçlarında inanılmaz performans gösteren bir oyuncunun takımdan ayrı kalması daha çok konuşulması gerekir bana göre. Sturridge2nin Beşiktaş karşılaşmasında kadroda olacağını tahmine diyorum.

Bizim için her maç zor. Beşiktaş’ta Basel’de zor. Her maç zor ve onlara saygı duyuyoruz. Sevgi dostluk barış kardeşlik en sonunda rekabete varır. Rekabeti asla ve asla düşmanlıkla karıştırmamak lazım. Türk futbolunun en büyük sorunu bu. Son yaşananlar rekabet kavramının dışına çıkmaya başladı.

Salih Kavrazlı’yla ilgili kulübüyle ve TFF ile görüştük. Biz belirli bir ücret ödeyip lisansını çıkarmaktı. TFF başkanının var olduğu toplantıda Altınordu Kulübü başkanı bir pay istedi kabul ettik. Ne zaman ki 1.5 Milyon Euro istedi reddettik. Dolayısıyla Salih’in 18 yaşını doldurmasını beklemek zorunda kaldık.

Federasyon başkanının görevi bu sıkıntılarla uğraşmak olmamalı. Başkan ve yöneticilerin değeri futbolun gelişmesi marka değerinin artırılması için çalışmaları lazım. Ama hakem sıkıntılarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Biz uyarımız yaptık. Onlar her şeyin çok güzel olacağını söylediler. Neyin ne olacağını biliyoruz. Bu şekilde devem ettiği sürece daha büyük sıkıntılar yaşanacak. Yolun başında böylesi tartışmalarla yüz yüze geliyorsanız yolun sonunu bırakın ortasını görmek için müneccim olmanız lazım.

Geçen sene en büyük gücümüz desteğimiz taraftarımızdı. Hep birlikte yan yana beraber olduğumuzda üstesinden gelemeyeceğimizi sıkıntı, aşamayacağımız engel alamayacağımız başarı yok. Ben taraftarımızın bizi yanlış bırakmayacağından eminim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler