Ahmet Ağaoğlu'ndan hakem tepkisi: Bu işi bırakacaksın!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu maç sonrasında konuştu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 1-0 mağlup olunan Fenerbahçe maçı sonrasında Haber61’in sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu şöyle konuştu;
Yaşal kemal Uğurlu kendisi heralde çok uğurlu bir hakem birileri için. Geçen seneden beri çok sıkıntılı maçlar oynuyoruz kendisiyle. Süper Kupa finalinde de sıkıntılıydı. Kendisine FIFA kokartı da vermişler. O kadar yetenekliyse bizim haricimizce hangi maça istiyorlarsa versinler. İyi oynamadığımızı kabul ediyorum ama hiçbir şekilde hakem maçın önüne geçmemeli. O benim sorunum.

Valencia’nın Bakasetas’a yaptığı hareketi uzaydan inceleseniz çok net sarı kart ve penaltı. Ekuban’ın pozisyonu var. Ekuban’a 5. Dakikada ilk faulünde sarı kart veriyorsun. Dediğim gibi birilerine göre iyi hakem birileri için Uğurlu olabilir gözbebeği olabilir yükselen yıldız olabilir ama bizim haricimizde nerde yükseliyorsa orada yükselsin.

Geçen seneden bu yana kendisinden çekmediğimiz kalmadı. Kendisi verdiği kararlar için “her insan hata yapar” diye konuşmuş. Eğer bu kadar hata yapıyorsan ya gidip kendini eğiteceksin ya da bu işi bırakacaksın. Hakem hiç bir şekilde maçın önüne geçmemeli. Kötü oyun bizim problemimiz. Herkes mücadele ediyor. Bu kadar önemli maçlarda bu kadar bariz hata yapan bir hakemin vermiş hataları da masumane olarak değerlendirmek saflığın ötesine geçer.

7 haftalık seri vs bunlar bir şey ifade etmiyor. Bir maçta puan kaybedersiniz sonra sıfırdan başlarsınız. İyi bir grafiğimiz vardı iyi puanlar da topladık. 1 maçla kaybedilen 3 puanla bu yarışın dışında kaldık demek doğru olmaz. Önümüzdeki maçları yine maç maç kazanmalıyız. Ama daha iyi oynamalıyız. Bunu yapabilecek yetenekte oyuncularımız var. Karalar bağlamamak lazım. Dış faktörlerin maça etki etmesi hoş değil.

Uzun zamandır hakemlerle alakalı konuşmaktan kaçındık. Kazandığımız maçlarda da hatalar vardı. Bunların düzeleceğine olan inancımızı da muhafaza ettik. Bugün ben konuştum daha önce başka başkanlar konuştu. Bireysel olarak bu durumu dile getiriyorlar. Ama değişen bir şey yok. Ben Gazişehir maçından sonra şunu söylemiştim Göreve geldiğimizden bu yana 4 MHK değişti. Buna rağmen kendimi bildim bileli bunlar konuşuluyorsa sıkıntı MHK değil. Demek ki yanlış çok farklı bir yerde. Sistemin üzerine gideceğimize bireysel olarak konuluyoruz. Bütün yöneticilerin bireysel olarak ortaya koyduğu tepkiler bir şey değiştirmiyor. Ben bugün burada tepki koyuyorum. 20 senedir bakıyorum değişen bir şey yok. Bu konuyla alakalı bir sıkıntı varsa tepkiyi hep birlikte koymalıyız. Sistemde değişecek şeyler varsa ki var bütün olarak hareket etmek lazım. Adalet mi istiyoruz yoksa adaletsizlikten pay mı istiyorsunuz. Adaletsizlikten pay alıp arkamızı dönüp gidiyorsak burada bir sıkıntı vardır. Benim gördüğüm kadarıyla hakemlerin vermiş olduğu kararlardan bütün hakem hocaları da şikayetçi. Bunlara MHK’daki bazı üyeler de dahil.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
90 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler