Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu maçın ardından konuştu

Ahmet Ağaoğlu'ndan flaş açıklamalar

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Hatayspor beraberliğinin ardından Haber61’in sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu maçı ve hakemleri değerlendirirken transfer söylentilerine dair de açıklamalarda bulundu.

PENALTI TARTIŞILIR

Oyunun genelinde iyi oynadık. 3 puana yakın olan bizdik. 90 artdıda gelen tartışılır bir penaltı. Kurtarılan ve sonra tekrarlatılan bir penaltı. Aynı şeyler. Çok fazla konuşmak da istemiyorum. 

BÖYLE HAKEMLERDEN İYİ YÖNETİM BEKLEMEYİN

VAR neye müdahale ediyor neye müdahele etmiyor diye sorduğunuzda çok enteresan cevaplar veriyorlar. Bu cevaplardan emin olun bir şey anlamakta zorlanıyorsunuz. Aynı pozisyona farklı kararlar veriliyor. Bunu sorduğunuzda UEFA’nın 15 günde bir değiştirdiğini söylüyorlar. Ben başından beri söylüyorum sistem bozuk. Bugün kötü maç yöneten bir hakemi gelecek hafta yeniden görevlendirdiğiniz zaman hiçbir hakemden iyi yönetim beklemeyi. Maçı ortaya yönetmeye çalışan hakemlerin ödüllendirilmediği yerde hakemlerden iyi yönetim beklemeyin.

Bugün bunları konuşmamamız lazım. Bunlar ne yazık ki bizim futbolumuzun gerçekleri. Ben MHK başkanlarıyla da sürekli konuştum. Sorduklarınıza cevap verdiklerinde işin içinden çıkamıyorsunuz. Penaltı pozisyonunda defalarca izledim temas olduğunu göremedim. Penaltıyı kaleci çıkarıyor sonra bir daha tekrarlattı. Kaç penaltı bu tür pozisyonlarda tekrarlatıldı. Eğer Kamil ceza sahasına erken girdi diye penaltı tekrarlattırıldıysa, aynı pozisyon diğer maçlarda tekrarlattırıldı mı?. Bunları hep böyle konuşuyoruz. Sonra iş dönüp dolaşıp futbolun marka değerine geliyor. Bu tür sıkıntıların konuşulduğu bir yerde futbolun marka değerinden bahsetmek mümkün değildir. Yatırımlar yapılıyor karşılığını alamıyorsunuz bunlar hep sıkıntı.

Geçtiğimiz günlerde spor yazarı Levent Tüzemen yazdı, bir hakemin ona söylediğini “ligi 7 hakem dizayn etti, ben onların içinde yokum” diye… Bu ciddi bir itham. Bununla ilgili bir ses çıkacak mı diye merak ettim 4-5 gün geçti hala bir ses yok. Herkes ölü taklidi yapıyor. En azından kendisine sorulması lazımdı. Maalesef böyle konuşur konuşur dururuz. 

Bugün kulüpler birliğinin bir MHK çalıştayı var. Şuana kadar 4 eski MHK başkanıyla görüştük. Kendilerinden bazı raporlar aldık. Bunun ışığında çalıştayı tamamladığımızda çok enteresan şeyler var, kamuyla paylaşamayacağım çok enteresan sonuçlar çıkacak. Bu yapının çok prematüre bir yapı olduğu sağlık bir yapı olmadığı…

Şuan üst klasmanda 47 hakem var. Bunlar içerisinde 30 maç yöneten hakem var, ama 3 senede 4 maç yöneten hakem var ama o hala üst klasmanda. Bu adam ya çok değerli ona maç vermiyorsunuz çok önemli maç veriyorsunuz. Ya da yeteneksizin teki torpille orada. İkisi de ihlal. Ben en basitini söyledim.

Kendimizi 50’li puanlardan kurtaramadık. Birer birer ilerliyoruz. Önümüzde Galatasaray maçı var. Ekuban da inşallah oynayabilir duruma gelir. Abdülkadir de beklediğimizden erken döndü. Allah başka sakatlık vermesin. Galatasaray maçına inşallah yetişir.

Transferde temas ettiğimiz isimler var. Bunlar zaten ocak ayında ilgilenip konuştuğumuz oyuncular. Bunların tamamı kulüplerinde oynayan oyunculardı. Talip olduğumuzda kulüpleriyle anlaşamadığımız ya da sezon sonunu bekleyen oyuncular var. İzlemenin ve hocanın talepleri doğrultusunda yönetimin yaptığı bir çalışma var. Tahmin ediyorum ki haziran ayı itibariyle 3-4 transfer kampa başlamadan sözleşme imzalamış olur. Çalışmamız yoğun. Bunla ilgili spekülatif haberler de yapılıyor, oyuncuların aldığı rakamlar da telaffuz edildiği zaman 2 Milyon Euro veya 1.8 Milyon Euro gibi. Trabzonspor’un üst limitini 1.5 Milyon Euro’dur. Bu noktaya gelinceye kadar finansal olarak canımız çıktı. Büyük paralar harcanıp borçlanınca başarı gelmediğini de herkes gördü. Kimse bizden böyle bir şey beklemesin. Tavan 1.5 Milyon Euro’dur. Maaş anlamında bunun üzerinde telaffuz edilmesin.

Uğurcan için gelen teklifler var. Şuan için konuşulmasını uygun bulmadığımızı ifade ettik kendilerine. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın sonuna kadar bekleyeceğiz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
64 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler