Ahmet Ağaoğlu: "Birisi şampiyon olacağız diyorsa ondan uzak durun"

Ahmet Ağaoğlu'ndan önemli açıklamalar...

Ahmet Ağaoğlu: "Birisi şampiyon olacağız diyorsa ondan uzak durun"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu takımın kamp yaptığı Antalya'da önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

YAPMAMIZ GEREKEN ŞEYLERİN YÜZDE 20’SİNİ YAPTIK

İlk yarısı sıkıntılı bir süreçti. Bir kadro vardı. Yapmak istediğimiz şeyler idari ve sportif disiplini yeniden oluşturmaktı. Bunlar neredeyse yere vurmuştu. Yapılabilecek doğruları yapmaya çalıştık. Hatalarımız eksiklerimiz oldu. Belirli aşamalardan geçtik. Trabzonspor adına doğruları yapmaya çalıştık. Belli ölçüde de başarılı olduk. Böyle yapmadığımız takdirde sportif başarı yakalamak mümkün değil. Sürdürülebilir olmaz. Hiçbir şey bitmiş değil bizim için. Yapmamız gereken şeylerin yüzde 20’sini yapmış durumdayız. 

BİRİSİ ŞAMPİYON OLACAĞIZ DİYORSA ONDAN UZAK DURUN

Sporun gerçekleri var. Heyecanı içinizde yaşarsınız ama o sene bu sene. Averajla ikinci olduk. Bir şey olmadı ki. Malatyaspor maçından sonra söylenenler unutuldu. Ondan sonra yapılan insafsız eleştiriler bu futbolun içerisinde var. Garipsemiyorum ama önemsemiyorum. Orada nasıl her şey bitmediyse burada da her şey kazanılmadı. Başakşehir maçını kaybettiğimizde 6.’lığa düşeriz. Kazandığımızda sadece bir maç kazanmış oluruz. Futbol artık göze zevk vermek zorunda. Heyecanı maalesef camiamız transferle yaşıyor. Olmuyor ama. Bu bir süreç. Bütün parçaları bir araya getirmek zorundasınız. Herkes bir tarafta. Çektiğimizi bir Allah biliyor bir biz biliyoruz. Kimse beklenti içerisine girmesin. Birisi şampiyon olacağız diyorsa ondan uzak durun. Realist olmak zorundayız. Bekleyelim, güzel şeyler bekleyelim ama o sene bu senemi olmuyor. Ne biliyim sene sonu göreceğiz. Her sene buna daha yaklaşacağız. Yollar bizi oraya götürüyor.

TRANSFER YASAĞI KONUSU

İnşallah çözeceğiz. Arka arkaya birikmiş 18 dosya var. Bu dosyalar sadece transfere engel değil, birkaç tane transfer yasağı alırsanız puan silme Allah korusun küme düşme cezası da var. Her çıkan dosyanın önünde baraj kuruyoruz inşallah top barajdan sekmez.

TRABZONSPOR TRANSFER YAPACAK MI?

Trabzonspor kulübü başkanının yetkisinde tek başına karar vereceği bir şey değil. Hocanın talebi olur, Komitede değerlendirilir, icra komitesine gelir, izlenir, ekonomisi değerlendirilir. Bizim birinci madde oyuncularımızın paralarını vermek. Biz oyuncu 2-3 kişilik performans gösteriyor. Oyuncularımızın performansı su yüzüne çıkmaya başladı. Bunlar transferden çok daha önemli şeyler. Süreç olabilir. Transfer olabilir ama ilk olarak amacımız oyuncuların önümüzdeki alacaklarının ödenmesi. Çok sıkıntılı bir yerden dönmeye çalışıyoruz. 

ONUR’UN MENAJERİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Sözleşme feshi konusunda menajerlerle görüşüyoruz. Şuana kadar kabul edilmedi. Görüşme devam ediyor. Mehmet Yiğit Alp ve Ertuğrul Doğan yürütüyor. Çözülür bunlar. Çözülmeyecek şeyler değil. Önemli karar alınması ve arkasında durulması.

ALTYAPI HAMLESİ HERKESİN HOŞUNA GİTTİ

Kamuoyunun dikkatini çektiği kesin. Gelenler gidenler federasyon yetkilileri bu durumdan memnun. Bizim politikamız Türk futbolunda bir şeylerin fitilini ateşleyebilir değiştik. Bizim gibi bir başka takım yok. Takımı lise takımına çevirdiniz diye eleştiriler yapılacağına destek olmak lazım. Biz oyunculara fırsat açtık. Formayı alıp almamak sizin performansınızla belli olacak. Bu çalışma yeterli değil, daha fazlasını yapmalısınız dedik. Bu takım sizlerin arkasında durur. Onların şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri ve çok çalışmak lazım. Ne kadar yetenekli olursanız olun arzu ettiğiniz yere gelmeniz mümkün değil. 

ABDÜLKADİR İÇİN TEKLİF VAR AMA…

Telefonla bir yoklama attılar. Abdülkadir ve Yusuf bizim genç oyuncularımızın rol modeli. Biz sıradan bir futbol takımı değiliz. Kafamızda başka projeler var. Altyapı projemizin farklı aktörleri var. Bunlar Abdülkadir ve Yusuf. Trabzonspor’un bu projesini, gerçeklerini ve altyapısına hizmet zorunluluğu var. Onlar bizim marka elçimiz olacaklar. Sıradan kulüplere gönderirsem yanlış olur. Bu futbolcularımız oraya gittiğinde sıkıntı çekmeden tamamen olgunlaşarak gitmeleri lazım. O gün bu gün değil. Konuşulmasını bile doğru bulmuyorum. 

SOSA GÖREVİNİ YAPIYOR

Sosa kaptanlık görevini layıkıyla yerine getiriyor. Oyunculara sahip çıktı. 

KUCKA’YA TEKLİF VAR

Kucka ile ilgili bir konu var. Ama ne olduğunu önümüzdeki hafta içerisinde göreceğiz.

HİÇ KİMSEYE TRABZONSPOR ÜZERİNDE DEĞER VERMESİNLER

Hiçbir camia ve kulüp taraftar olmadan yüksek yerleri hedefleyemez bir yerlere gelemez. Taraftar bu sene çok büyük ilgi gösterdi. Seyirci ortalamasında rekor. TS Club satışlarında rekor. Taraftar bazı şeyleri görmeye başladı. Taraftar pozitif enerjisini ekşit etmediği sürece biz başarıyı kovalarız. Hiç kimse Trabzonspor’un üzerinde değildir. Benden masöre kadar bu kulübe hizmet etmekle mükellefiz. Kimse bedava bir şey yapmıyor. Herkes parasını alıyor. Tek yıldız Trabzonspor. Hiç kimseye Trabzonspor üzerinde değer vermesinler. Destek olsunlar ve sabretsinler. Sabrettikleri takdirde Allah mükâfatını verecektir. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor