Ağaoğlu: TFF'nin kararında perdelenen bir detay var!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu flaş açıklamalarda bulundu

Ağaoğlu: TFF'nin kararında perdelenen bir detay var!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu 4-1 kazanılan Altay maçı sonrasında Haber61'in sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu şöyle konuştu;

Bu maçın önemli tarafı 1.lig ya da 2.lig takımı farketmiyor. Geçen yıl ümraniyeye elendiğimizi unutmayalım. Tüm rakiplere karşı aynı saygı ve ciddiyetle mücadele etme zorunluluğumuz var.

YOL KAZASI

Denizli maçına yol kazası da denilebilir, önüne gelen çok önemli bir fırsatı kaçırma da denebilir. Kazansak, diğer takımlarla aradaki farkı ciddi oranda açacaktık, moralli olarak Konya’ya gidecektik, belki çok moralli şekilde ilk yarıyı bitirecektik. Şimdi 3 puanı almak için çok daha çalışmak efor sarfetmek zorundayız. Bu olmayacak bir şey değil. Yanlış olan şu; daha henüz zirvenin içindeyken, zirveden kopmuş, yarıştan kopmuş intibası yaratmak veya umutsuzluk içine düşmek ki bu bu coğrafyanın insanlarının yapısında olmayan bir şey.

KARAMAN'A DESTEK

Bir buçuk yıl oldu hala öğretemedik insanlara. Bir maç kaybedip bir maç kazanmayla herşeyin kaybedilip kazanılmadığını, sonuçlardan doğan sıkıntılardan dolayı hocanın tartışılmadığı, konuşulmamasının olduğu yönetim şeklini anlatamamışız bu da benim hatam.

TRANSFERLERİ KAP'TAN ÖĞRENİRİZ

Trabzonspor transfer yaptığında, hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören bir şirket, KAP’a açıklama yapıyor. Bu açıklama yapıldığında öğreniriz.

GELDİĞİMİZDEN BERİ EN KÖTÜ FUTBOLDU

Hocanın futbolcularla ne konuştuğunu bilmiyorum. Saha içerisinde tanınmayacak bir takım vardı. Yönetime geldiğimizden bugüne en kötü futbolu Denizli maçında gördük. Bu futbolun içerisinde olan şeyler ama canımızı sıktı tabi ki. İki sene üzerine maçtan iki saat sonra dudağım uçukladı, demek ki maçtandı.

PERDELENMEK İSTENEN DETAY

TFF ile ilgili bir şey oldu bugün. Yüzde 10’u kabul etmeyen kulüpler oldu. Ama orada kimse farkında değil bir şey perdelendi. O da şu; 30 haziran’da bu talimat yürürlüğe girerken borçlanma faiz oranı yüzde 32 olarak belirlenmişti. Böyle olmaması için çok çaba harcadık, çünkü gerçek rakamlar bunun 10 puan altında. Lisans kurulu "hayır 32 olacak” dedi Bir talimatı koyduğunuzda artık o talimat yürürlülüktedir demektir. Biz o talimatı ciddiye aldık ve bunu her fırsatta beyan ettik. Şimdi geldiğimiz noktada harcama limitinin yüzde 40'a çıkarılmasını bazı kulüpler istemedi, eski hali uygulansın istedi. Peki borçlanma faiz oranından ne haber? Çünkü asıl fark orada. Borcunuz ne kadar fazlaysa size o kadar büyük bir avantaj sağlıyor. Borçlanma faiz oranını 32’den yüzde 13’e çekerseniz, örneğin Trabzonspor’un banka borcu 700 Milyon Lira civarında, Trabzonspor’a 700 Milyon gibi bir limit açılıyor. Lisans talimatı tam bir arap saçına döndü. Bizim itirazımız hala geçerli. Tezimiz şu, bu talimat 30 Haziran'da nasıl uygulamaya girdiyse sezon sonuna kadar da aynı şekilde devam etmelidir.  Aksi takdirdirde adil, güvenil olmaktan uzaklaşır, haksız rekabetin önünü açar, kurallara uyan değil uymayanları ödüllendirir bu da hiç hoş olmaz. 

TRANSFER BÜTÇESİ NE KADAR?

Bizim transfer bütçemiz 5-6 Milyon Lira civarındaydı. Bunun ötesinde transfer ihtiyacı olursa gayet basit kadrodan tasarrufa gideceksiniz. Ya da içeriye gelir arttırıcı bazı tasarruflara girmek zorundasınız. Artık bunu sponsor bazında veya ürüns atışıyla olabilir.
Gelen teklifler var, özellikle ürettiğimiz futbolcularla ilgili. 2-3 futbolcuya teklif var

NOVAK VE SOSA'DA SON DURUM

Novak ve Sosa konusunda menajerleriyle görüşmeler sürüyor. Futbolcularla bir sorun yok. Belirlemiş olduğumuz bütçelerle arada çok fark yok. Menajerlerin bir takım talepleri var onları aşmaya çalışıyoruz. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor