Ağaoğlu TFF'nin asıl oyununu ortaya çıkardı!

TFF sadece limit artırımı yapmadı aynı zamanda borçlanma faiz oranında büyük bir indirime gitti. Ağaoğlu o detayı açıkladı

Ağaoğlu TFF'nin asıl oyununu ortaya çıkardı!

Haber61 Spor Servisi

Türkiye Futbol Federasyonu, 30 Haziran'da çıkardığı Lisans Talimatında geçtiğimiz hafta içerisinde bir gece yarısı kararıyla değişime gitmiş ve takımların harcama limitini yüzde 30'dan yüzde 40'a çıkardığını duyurmuştu. Bu gelişme ilk olarak Trabzonspor'dan büyük tepki çekerken bazı kuulüpler ve sonrasında Kulüpler Birliği artırılan limitin yeniden yüzde 30'a indirilmesi gerektiğini açıklamıştı.

Spor kamuoyu bu gelişmeleri yakından takip ederken TFF'nin limit artırımı dışında çok önemli bir detayı daha değiştirdiği ortaya çıktı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Haber61'e yaptığı açıklamada perdelenmek istenen bir detay olduğunu ifade ederek TFF'nin 30 Haziran'da aldığı kararda yüzde 32 olan borçlanma faizini yüzde 13'e çektiğini belirtti.. Ağaoğlu bu değişimi "Borcunuz ne kadar fazlaysa size o kadar büyük bir avantaj sağlıyor." şeklinde açıkladı.

Ağaoğlu şöyle konuştu;

TFF ile ilgili bir şey oldu bugün. Yüzde 10’u kabul etmeyen kulüpler oldu. Ama orada kimse farkında değil bir şey perdelendi. O da şu; 30 haziran’da bu talimat yürürlüğe girerken borçlanma faiz oranı yüzde 32 olarak belirlenmişti. Böyle olmaması için çok çaba harcadık, çünkü gerçek rakamlar bunun 10 puan altında. Lisans kurulu "hayır 32 olacak” dedi Bir talimatı koyduğunuzda artık o talimat yürürlülüktedir demektir. Biz o talimatı ciddiye aldık ve bunu her fırsatta beyan ettik. Şimdi geldiğimiz noktada harcama limitinin yüzde 40'a çıkarılmasını bazı kulüpler istemedi, eski hali uygulansın istedi. Peki borçlanma faiz oranından ne haber? Çünkü asıl fark orada. Borcunuz ne kadar fazlaysa size o kadar büyük bir avantaj sağlıyor. Borçlanma faiz oranını 32’den yüzde 13’e çekerseniz, örneğin Trabzonspor’un banka borcu 700 Milyon Lira civarında, Trabzonspor’a 700 Milyon gibi bir limit açılıyor. Lisans talimatı tam bir arap saçına döndü. Bizim itirazımız hala geçerli. Tezimiz şu, bu talimat 30 Haziran'da nasıl uygulamaya girdiyse sezon sonuna kadar da aynı şekilde devam etmelidir.  Aksi takdirdirde adil, güvenil olmaktan uzaklaşır, haksız rekabetin önünü açar, kurallara uyan değil uymayanları ödüllendirir bu da hiç hoş olmaz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor