Ağaoğlu, TFF Başkanının açıklamasını değerlendirdi: Çok açık konu var

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu

Ağaoğlu, TFF Başkanının açıklamasını değerlendirdi: Çok açık konu var

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in liglerin 12 Haziran’da başlayacağını açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

A Spor'a konuşan Ağaoğlu, Özdemir’in açıkladığı tarihin yalnızca bir takvim olduğunu ve nihai kararı devletin vereceğini belirterek “ . Yapılan açıklamada “Şimdilik “ ibaresi var. Virüsün seyri durumunda Sağlık Bakanlığının Hükümetin alacağı karara göre bir takvim açıklanmış.”dedi.

AÇIKTA ÇOK KONU VAR
Ağaoğlu, Özdemir’in açıklamalarında bir çok açık konu olduğunu belirterek “ Henüz adı konulamayan açıkta olan birçok konu var. Bunlardan en basiti, maçlar oynanırken bir futbolcuda virüs çıktı, yakın temasta bulunduğu bütün insanlar karantinaya alınacaklar. Yani bir oyuncuyu devre dışı bırakıp işin içinden çıkamazsınız. Burada federasyon sadece takvim belirledi. Bu işin kararını verecek olan Sağlık Bakanlığıdır, hükümettir. Takvim olarak sıkıntılı görünmüyor. Şartlar oynamaya müsait olursa ki şuan değil, 1 haftada 2 maç oynayarak 5-6 haftada bu işi bitirmek kulüp olarak tercihimiz olurdu. Ancak yayıncı kuruluşun talepleri doğrultusunda da böyle bir takvim belirlenmiş. Bu şimdilik hazırlanan bir takvimdir.  Bütün nihai kararın Sağlık Bakanlığı’na ve hükümete bağlı olduğu görülüyor.”  İfadelerini kullandı.

BİZİM SAĞIMIZ SOLUMUZ OYNAMADI!
Sosyal medyada Trabzonspor’un maçların oynanmamasını istediği yönünde algı oluşturulmaya çalışılmasına tepki gösteren Ağaoğlu ” 14 kulüp oynanması ve 4 kulüp oynanmasın dediği bu 4 kulüpten birinin de Trabzonspor olduğu yayılmaya çalışılıyor. Biz başından beri şunu söyledik, ortada bir pandemi var, devletin vereceği karar ne olursa olsun Trabzonspor kulübü bu karara saygılı olur. Sürecin başından beri başımız nereye giderse ayaklarımız oraya gitti, sağımız solumuz oynamadı. Biz hiçbir açıklama yapmadık. Lider olduğumuz yerde ligler tescil edilsin de diyebilirdik. Ancak sorumluluğun devlette olduğu yerde devlete akıl vermek gibi bir terbiyesizliğe, hadsizliğin ve saygısızlığın içerisinde Trabzonspor yer almaz. Alınan karara saygı duymak ve yardımcı olmak hepimizin görevidir. Nasıl ki sağlık kurulunun aldığı kararlara çok büyük oranda uyarak bu pandemiyi en az hasarla atlatan ülke konumuna geldiysek aynı şekilde alınan kararlara yardımcı olmak hepimizin görevidir. Tekrar söylüyorum, kimse böyle bir algıya başvurmasın, Trabzonspor istemeyen kulüplerden biridir diye. Hiç farklı yerlere oynamadık, devletin alacağı karara Trabzonspor saygı duyar.” şeklinde konuştu.
Ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu belirten Başkan “ Prematüre beyinlerin ürettiği senaryolar. Gün gelir kendi yazdıkları senaryoda figüran olurlar. Biz futbolu ciddiye alan bir kulübüz. Sadece başarıya kilitlenip ne pahasına olursa olsun şampiyonluk gibi bir düşünce yapısında bu kulüp olmadı olmayacaktır.” dedi.

1 FUTBOLCUDA ÇIKARSA TAKIM MAÇA ÇIKAMAZ
Yapılan açıklamayı maçların kesin olarak başlayacağı şeklinde yorumlamadığını dile getiren Ağaoğlu “ Özetle şunu söylersek, ben liglerin kesinlikle başlayacağı şeklinde yorumlamıyorum, bir takvim belirlemedir. Çok açıkta olan şey var. Her maçtan önce test yapılacak, pozitif çıkan oyuncu oynamayacak onun yedeği oynayacak. Böyle bir şey yok. DSÖ’nün talimatı da Sağlık Bakanlığı’nın talimatı açık. 14 gün boyunca temasta olduğu kişiler karantinaya alınır. Bu da şu anlama geliyor, 1 futbolcuda pozitif çıkarsa bütün takım 14 gün karantinaya alınır. O takım maç oynayamaz.  O zaman federasyon böyle bir olasılıkta da ligin devamının nasıl olacağını çok açık ifade etmek zorundadır.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor’un çalışmalara başladığını da hatırlatan Ahmet Ağaoğlu  “Biz antrenmanlarımıza başladık, herşey yolunda giderse ve açıkta kalan konulara tatmin edici cevaplar verilip devlet oynanmasına izin verirse Trabzonspor maçları oynayacaktır. Tahmin ediyorum ki pazartesi günü itibariyle günde çift idmanla çalışmalar devam edecek.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor