Ağaoğlu'ndan Busenaz Sürmeneli açıklaması: İnancın zaferi

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Busenaz Sürmeneli ile ilgili konuştu

Ağaoğlu'ndan Busenaz Sürmeneli açıklaması: İnancın zaferi

Tokyo'da 69 kilogram finalinde Çinli rakibi Hong Gu'yu yenerek Olimpiyat tarihimizin ilk şampiyon boksörü olan Trabzonspor 'un sporcusu Busenaz Sürmeneli, Bordo-Mavili camiaya ayrı bir sevinç yaşattı. Başkan Ahmet Ağaoğlu, Busenaz Sürmeneli ilgili açıklamalarda bulundu.

Fırtına'nın patronu, "Olimpiyat madalyası, yeryüzünde 500 milyon sporcunun hayalini kurduğu, 4 yıl boyunca yoğun şekilde çalışıp 12-13 bin sporcunun katıldığı ve sadece 360-370 tanesinin mutluluğunu yaşayabildiği bir şey. Altın madalya ile dönmenin değeri paha biçilemez. Yeryüzündeki en büyük organizasyondan bahsediyoruz çünkü" dedi.

"10 YAŞINDAN BERİ ÇALIŞIYOR"

Başkan, "Busenaz kızımız 10 yaşından beri emek veriyor. Ne çocukluğunu ne gençliğini yaşadı. 13 sene gece gündüz emek verdi, idman yaptı, çok ciddi sakatlıklar da geçirdi. Mesela 7-8 ay önce elindeki tendonlardan ameliyat olmuştu. O zaman beni korkuttu. Ancak ara vermesine rağmen güçlü döndü. İnanılmaz mücadele gücü, azmi olan bir sporcudan bahsediyoruz. Tabii hocasının da onda payı çok büyük. Trabzon'un dar sokaklarında futbol oynarken bulduğu kızımızı bu noktaya getirdi. Ailesinin, hocalarının ciddi emeği var" ifadelerini kullandı. Ağaoğlu şöyle devam etti:

"MAÇA TUTUK BAŞLADI AMA..."

"Türk kadınının neleri başarabileceğini gösterdi herkese. Bu madalya, kadının mücadele gücünün sembolü, kadına şiddete inen en büyük yumruk ve inancın zaferidir. Özellikle ilk raunt biraz tutuk olunca heyecanlandım, çünkü Busenaz'da buna alışkın değiliz. Ancak sonrasında saydırmaya başladı, 'tamam' dedim. Onunla gurur duyuyorum"

"İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDECEĞİZ"

"İstiklal Marşımızı okuttuktan sonra aradım, tebrik ettim. Elbette çok duygusal anlar yaşadık, gözlerimiz doldu. Çünkü hikayesini bildiğim bir kızımızın bu gururu yaşatması özel ve farklı oluyor. Trabzonspor'un bir sporcusu olarak da olimpiyat altınını kulübümüze getirdi. Bizim için müthiş başlayan bu spor yılı, inşallah böyle devam edecek."

Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor