Ağaoğlu: "Bugün Trabzon'un gençlerinin katledilişini izledik!"

Ahmet Ağaoğlu Galatasaray maçının ardından sert konuştu.

Ağaoğlu: "Bugün Trabzon'un gençlerinin katledilişini izledik!"

Trabzonspor'un Galatasaray'a hakem eliyle 3-1 yenildiği maçın ardından Bordo-Mavililerin Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle;

"Takım ruhu içerinde nasıl mücadele edilirse o kadar mücadele ettik. 1905 yılında Trabzon Lisesi savaşa öğrenci gönderdi. O gençler emperyalist kurşunlarla şehit oldular. Aradan geçen yıllarda değişen bir şey yok. Şimdi ise Trabzon gençlerinin katledilişini izledik. Gurur duyuyorum. Ama şartlar ne olursa olsun bu gençlerle mücadele devam edecek. Netice de bu bir futbol. Yenebilirsiniz ya da yenilebilirsiniz. Bırakın futbol oynayalım. 105 yıl önce Çanakkale'de o gençlerin katledilmesi gibi bugün bu 18 yaşındaki gençleri katletmeye kimsenin hakkı yok. Bugün düşmanlar farklı şekilde karşımıza çıkıyor. Ya bu İstiklal marşını hiç okutmayalım ya da İstiklal Marşını okuyan öğrenci olan bu gençlere bu sıkıntıyı yaşatmayalım. Galatasaray’ı tebrik ediyorum ama müsade edin oyun oynansın ve netice oynanarak tescil edilsin. Pozisyonlar herkesin malumudur. Burada 18 yaşında mücadele eden çocukların vebali ödenemez."

"SERGİLENEN OYUN BÜTÜN ÜLKENİN ÖNÜNDE YAŞANDI"

Sergilenen oyun bütün ülkenin gözü önünde yaşandı. Herkesin gördüğü konu hakkında bir şey yapmayacağız. Benim 18 yaşındaki genç kalecim hatalı gol yiyorsa bırakın yesin müdahil olmayın. 105 yıl önceki düşman devam ediyor. Bu  düdük çalacaksa ortaya adaletli çalınsın. Maç koptuktan sonra bize yönelik düdük çalıyor. Skor koptuktan sonra son 15 dakikada bizim lehimize çalınan fauller var, Allah bize haram tek gol tek puan nasip etmesin. Biz bu mücadeleyi böyle devam ettireceğiz. 

"HAKKIMIZ ÇALINDI, HAKKIMIZ OLAN ÇALINMADI"

İnsan esame listesini eline aldığında çocukları görür ve ortaya maç yönetmeliyiz diyor. Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Bu tür olaylar olunca bu çocuklara mahcup oluyorsunuz haklarını koruyamıyoruz diye. Bizim ağrımıza bu gidiyor. Hakkımız çalındı hakkımız olan çalınmadı. Bu akşamın 4-5 kelime ile özeti bu. Düdük adaletli çalınsın ben bunu istiyorum. Ben kulüp başkanı olarak o hakem düdüğünü assın demem. Biz sadece adelet istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. Uzun yıllar sonra ilk defa mağlubiyetlerden sonra bile taraftarının sahip çıktığı bir Trabzonspor var. Ben insanlardan ne isteyeceğim ki. Biz Türk futbolunun fidanı olan bu gençlerin erken yaşta budanmasına karşıyız. VAR sistemi mükemmel. Her şey orada gösteriyor. Ceza sahası içerisinde bir oyuncunun ayağına basıyorsanız bunu teknolojisi size gösteriyor. Bunun kararını sonuçta bir insan karar veriyor. Galatasaray bizi yenebilir ama bırakın bu mağlubiyeti başka bir yere bağlamadan çıkalım. Biz kendi hatalarımızı giderebiliriz. Ama neticeye tesir eden hataları kim düzeltecek yada başka bir yöntem mi var bilemiyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler