Abdullah Ercan: 96 ve 2011'den sonra ...

Trabzonspor'un eski futbolcularından Abdullah Ercan dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Abdullah Ercan: 96 ve 2011'den sonra ...

Trabzonspor'un eski futbolcularından Abdullah Ercan, bordo mavili takımı değerlendirdi. Ercan ayrıca verdiği röportajda Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transferine dair de konuştu.

İşte Abdullah Ercan'ın açıklamaları;

Trabzonspor son 1,5 yıldır her anlamda çok doğru işler yapıyor. Benim zamanımda yöneticiliğimi de yapmış Sayın Ahmet Ağaoğlu çok başarılı işler yapıyor. Aynı zamanda saha içi de çok iyi gidiyor. Çok iyi bir kadro oluşturdular. Eksiklerini iyi tespit edip iyi oyuncular alıyorlar. Ben şu anki Trabzonspor kadrosunu 1996’da şampiyonluğu kaçıran,  2010-2011’deki kadrodan sonra gelmiş en yetenekli ve en alternatifli kadro olarak görüyorum. Eğer ilerleyen sezonlar için genç-yerli fark etmez, iki tane de iyi ve alternatifli bek ve bir santrafor alabilirlerse 3-4 senenin kadrosunu oluşturmuş olacak. Ben bu sene Trabzonspor’un ciddi şekilde şampiyon adayı olduğunu düşünüyorum. Bir teknik direktör olarak kadroya ve oynanan oyuna baktığımda bu sinyalleri alıyorum. Sosa’nın 1-2 sene sonra bırakacağını düşünerek Guillherme’yi transfer ettiler. 28-29. haftada yarışta kalacak 3-4 takımdan biri olacaktır.

- Bu transferler sırasında taraftarlardan ne gibi tepkiler gördünüz?

Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye nasıl geçtiğimi anlatana kadar neler yaşadığımı bir ben biliyorum bir Allah biliyor. 9 sene bir yerde oynayıp, orayla özdeşleşip sonra da rakibe gitmek kolay değil. Hiç tasvip etmediğim bir sürü küfür ettiler bana (gülüyor) Artık insanların bunlara alışması lazım. Çünkü paralar çok büyük, alternatiflere çok çabuk ulaşılabiliyor. Bugün kötü oynuyorsanız iki hafta sonra sizin yerinize yabancı bir oyuncu transfer edilebiliyor. O yüzden bu olayları bu kadar abartmanın anlamı yok. Avrupa’da da bir sürü örneği var. Bir de eskiden kaçırmalar, silah çekmeler vardı. Artık eskisi gibi değil. İyi ki de değil.

- Taraftarlar sizi uzun süre oynadığınız Trabzonspor ile özdeşleştirmişler ama sizin için daha özel olan takım hangisiydi? Tek şampiyonluğunuz da Fenerbahçe ile.

Oynadığım bütün takımlarda performans olarak maksimumumu vermeye çalışan bir oyuncuydum. Değişik kulüplerde oynadığınız zaman insanlar size ne derse öyle oluyor. Bazılar Trabzonsporlu Abdullah, bazılar Fenerbahçeli Abdullah diyor. Ben kendimi bir yere koymuyorum. İnsanlar beni nerede görmek istiyorsa ben oradayım.

- Hem Fenerbahçe, hem Trabzonspor hem de Galatasaray’da forma giymiş bir futbolcu olmak nasıl bir duygu? Bazı futbolcular tek bir takımla kendini özdeşleştirirken siz bu kararı nasıl verdiniz?

Futbola büyük takımların altyapısında başlayıp, orada bitirmek çok zor bir olay. Taraftar senden bıkıyor, takımın başarısızlıkları olabiliyor… Ben 9 sene Trabzonspor’da 3 sene Fenerbahçe’de, çok az bir dönem de Galatasaray’da oynadım. İstanbulspor’da da bıraktım. Büyük takımlarda uzun süre oynamak futbolcu açısından oldukça zor. Her zaman iyi olmak zorundasınız. Yoksa acımaları yok, hemen alternatif oyuncu transfer ediyorlar. Futbol hayatım boyunca iyi oyuncularla oynadım, futbolun şanslı döneminde, zirve yaptığı zamanlarda oynadım. Profesyonellik konusunda da, insanın transferleri bazen kendi elinde olmuyor. Benim Trabzonspor’dan Fenerbahçe’ye geçişim 1999-2000 senesinde oldu. O zaman Trabzonspor’dan ayrılmak zorunda kalmıştım ve transferim olaylı olmuştu.

Skorer

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor