Trabzonspor'un yeni transferi Gervinho'dan şampiyonluk açıklaması: Bu atmosfer...

Trabzonspor'un yeni transferi Gervinho'dan şampiyonluk açıklaması: Bu atmosfer...

Trabzonspor’un yeni transferi Gervinho bordo-mavili takımın Riva’daki kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Trabzonspor’u tercih etme sebebinin Teknik Direktör Avcı ve takımın şampiyonluk hedefine olan inancı olduğunu ifade eden Gervinho, “Hoca ile ilgili gayet güzel duygularım vardı. Buraya gelmeden önce de eski oyuncularla konuşmuştum. Projeye inandım ve projenin geleceğine inandığım için buradayım” diye konuştu.

Yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getiren Gervinho, “İnşallah şampiyon oluruz. Çünkü büyük takımlar şampiyon olmak için oynar. Trabzonspor da büyük bir kulüp, büyük bir takım. Dolayısıyla şampiyon olmak istiyoruz. Olmamamız için de hiçbir neden yok. Hocamızın da direktifleri ve yöneltmesi ile beraber inşallah sezon sonunda hedefimize ulaşacağız. Gördüğüm kadarıyla sezon sonunda hedeflerimize ulaşmak için uygun bir atmosferimiz var.” ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili takımda çok iyi karşılandığını ve kendisine çok misafirperver davranıldığını söyleyen Gervinho, Trabzon Havalimanı’ndaki karşılama töreni bana kendimi çok iyi hissettirdi. Zaten bana bahsedilen şekilde olduğunu görmek de bana iyi hissettirdi” dedi.

Takım arkadaşlarıyla ilişkilerinin iyi olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu, “Burada olduğum için gayet memnunum. Şu an için takım içerisindeki atmosfer gayet iyi. Her şey çok iyi gidiyor. Tabi ki bir antrenman yoğunluğumuz var. İyi bir antrenman atmosferi ile yavaş yavaş hızımızı artırıyoruz. Ancak şu anda herkes buraya gelmedi. Herkesin gelmesini beklememiz gerekiyor. Ancak şu an için her şey yolunda gidiyor” dedi.

Trabzonspor’a gelmeden önce bordo-mavili takımda oynayan oyuncularla da görüştüğünün altını çizen Gerinho, “Bunun amacı buraya daha iyi adapte olabilmem, daha iyi ilişkiler kurabilmemdi. Eski sezonlar için konuşacak olursak olan oldu, onlar bitti. Şimdi yeni hedeflerimiz var. Ve bu hedefe ulaşma yolunda adaptasyonumuzu sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bordo-mavili takımın eski oyuncusu Zokora ile taraftarlarla alakalı da konuştuğnu söyleyen Gervinho, “İmza törenimizden sonra tatildeyken Zokora ile konuştuk. Taraftarlarımızın çok heyecanlı ve büyük bir ambians yarattığını duyuyorum. Ancak henüz ne yazık ki bunu görmedim, bunu duydum. Ama inşallah bunu yaşarım” diye konuştu.

Hocasının nerede görev verirse orada oynayacağını söyleyen Gervinho, “Ben hücumda oynuyorum. Sol olur, sağ olur, orta olur, bunun bir farkı yok. Hoca beni nerede görmek isterse orada oynayacağım. Takımımızı ileriye taşımak için, galibiyeti getirmek için nerede oynanam gerekiyorsa orada oynayacağım. Önemli olan benim iyi bir performans göstermem. Ve önemli olan benim nerede oynadığımdan ziyade bu söylediklerimi başarabilmektir. Bunun için de sahada mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.

Türkiye liglerinde birkaç maç izlediğini söyleyen Gervinho, “Türkiye liglerindeki maçlarda atmosferin çok iyi olduğu söyleniyordu. Bu amaçla sanıyorum bir kez Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bir maçı izlemiştim. Ancak önemli olan benim şu anda Trabzonspor’da olmam ve Trabzonspor’da olduğum için de çok mutluyum” dedi.

Taraftar olmadan maç oynamanın çok garip bir duygu olduğuna vurgu yapan tecrübeli oyuncu, “Ben de bunu sevmiyorum. Ambiansın gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Covid döneminden beri taraftarlarımızın önünde oynayamadık. Biz sporcular da taraftarlarımızın önünde, o atmosferde oynamaya alışmış insanlarız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler