Haber61

Haber61

Trabzonspor için soğuk savaş

Trabzonspor derin tartışmaların içine girdi yine.

Mevsim kış;  Trabzon"un havası puslu.

Her köşe başında ayrı bir kâbus senaryosu dile getiriliyor; kimi zaman yüksek sesle kimi zaman fısıltıyla.

Kimi zamanda Kurtlar Vadisi gibi..

Gelin sizinle bir Kurtlar Vadisi yazısı yazalım.

Hem yazalım, hem de bu yazıyla Trabzonspor üzerindeki sis perdesini kaldıralım.

Malum Trabzonspor"da yapılması gereken Olağan Genel Kurul tarihi 15-16 Aralıktı ama yapılamadı.

 Peki, neden yapılamadı?

 Ne düşünüldü de bugüne kadar itiraz edilmeyen tüzük bugün neden hatalı oldu. Kimler ne planlar yaptı acaba? Bunların hiç birini tabiî ki bilemeyiz. Belki ortada plan bile yoktur,Kapalı kapılar arkasında ne kulisler dönmüştür bilinmez.

Biz bunların hiç birini bilemeyiz, biz sadece teoriler üretebiliriz.

 

Malumunuz 2007 Genel seçimlerinde Trabzon"da AKP"nin ezici üstünlüğünde başrol oyuncusu Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Özak olarak gösterildi. Ancak bunun yanında Trabzon"da AKP"nin kurucusu gözüyle bakılan Sayın Kemalettin Göktaş unutuldu.

 

AKP denince Trabzon"da akıllara sadece Bakan Faruk Özak"ın adı geliyordu.

Ön plana geçen Faruk Bey aynı zamanda şehrin vazgeçilmezi olan Trabzonspor üzerinde çok büyük bir nüfusa sahipti. Bu nüfusunu da Sayın Sadri Şener"i başkanlık için aday göstermesiyle kanıtlamış oldu.

Bunlar inkâr edilemez gerçekler.

Peki, Kurtlar Vadisi bunun neresinde?

 

İşte geldik senaryomuza...

Parti içindeki soğuk savaştan kaynaklı olarak Trabzonspor içinde de bir kutuplaşma yaşanamaya başlanmıştı. Herkes kendi safını belli ediyordu. Kulüp pratikte üç ama kapılar arkasında aslında ikiye bölünmüştü. Bir tarafta Sayın Bakanın eşrafı, diğer tarafta mevcut yönetimi destekleyen grup ve bu grubun perde arkasındai Sayın Kemalettin Göktaş.

 

Trabzonspor yıllardır uğraşıp yapamadığı benzin istasyonu projesi yeni tamamlanmış. Gelecek olan 15 trilyonun hesabı, diğer tarafta 250 milyon dolarlık stat projesi için gün sayılırken, ortalık bir anda karıştı.

Sayın Bakan eski ağır toplardan Sayın Sadri Şener"i aday olarak yönetime rakip çıkardı. Mevcut yönetim kurulu taraftarın tepkisine rağmen devam etme kararlılığında. Çiçeği burnunda hocasına istediğin transferler ocak ayında yapılacak, biz yeniden adayız, şeklinde beyanıyla ortaya koyan mevcut yönetim , bu kuvvetli rakibi görünce biraz geri adım atmak zorunda kaldı.

Mevcut yönetimin gardı düşmüştü. Trabzonspor"da birleşme olmaz diyenlere inat kuvvetli rakipler orta yolda buluşuyor, hatta Sayın Şener isminde hemfikir oluyorlardı.

 

Arkasındaki kuvvetli desteği de göz önünde bulunduran Sayın Şener, mevcut yönetime benzin istasyonundan gelecek parayı almanız etik değil şeklinde diktada bulunuyordu. Biz gelince çok oyuncu alamayız devre ararsında 1-2 takviye yaparız diyerek de hem taraftarın, hem de yeni teknik kadronun hayallerini suya düşürüyordu.

 

Bu durumda mevcut yönetim kolları sıvamalıydı. Hali hazırda yapılacak projeler kazanılacak paralar vardı. Bir de Trabzonspor için birleşelim diyen gruplara biz size ne yaptıkta bize köstek oldunuz, birleşecekseniz mevcut yönetimle birleşin şeklinde cevap vermeliydi.

 

Trabzon"da etraf kararmış herkes 15-16 Aralık"ta ki seçimi beklerken,bir Trabzonspor delegesi ki kendisi Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı"dır, oy kullanabilmek adına iç tüzükle ilgili itirazını sunduğu mahkeme Trabzonspor"un iç tüzüğünü değiştirmesi gerektiğini bu sebeple kongrenin altı ay içinde herhangi bir tarihe ertelenebileceği kararına vardı.

 

Dediğimiz gibi bunlar komplo teorisi kimseyi suçlu göstermiyoruz.

Başta da söylediğimiz gibi Kemalettin Göktaş ve Faruk Özak arasında soğuk savaşın kıvılcımları Trabzonspor üzerine de sıçradı. Trabzonspor alev aldı.

Mevcut yönetim destekleyen Sayın Göktaş, Sayın Özak"ın adayına başkanlık yolunu açmamak için çok iyi bildiği iç tüzüğün boşluklarından yararlandı. Ancak bunu kendisi yapamazdı. Bu sefer taraftar tarafından tepki alacağını düşünerek iyi bir arkadaşına ve kimsenin kızmayacağı bir kişiye bu itirazı yaptırttı.

Sayın Müsteşar da en son yaptığı açıklama ile kendini temize çıkardı ve ben sadece oy hakkımı kazanmak istedim, seçimi erteleten ben değilim” dedi.

Böylece Sayın Göktaş, Sayın Özak arasındaki soğuk savaşın ilk raundunu kazanmış oldu. Şimdilik buranın kralı benim istediğim olur dedi.

Bu zaferle birlikte hem gücünü  kanıtladı, hem de mevcut yönetime zaman kazandırdı.

 

Mevcut yönetim, bu sene devre arasının kısa olması ve bu dönem içinde hem transfer yapacak paranın benzin istasyonu ve borsadan kazanılmış olması, böylece taraftarın yüzünü güldürecek transferlerle seçime daha kuvvetli girmek, hem de Şubat ayında temeli atılması planlanan yeni stadın rantını kimseye bırakmayarak isimlerini kalıcı kılmak için şans kazandı.

Eğer saha sonuçları iyi giderse mevcut yönetimin devam etmemesi için hiçbir engel kalmayacak. Kazanılan 2 aylık süre birçok şeye gebe.

 

Özak – Şener ve Göktaş – Albayrak savaşının ikinci ve muhtemelen son raundunda neyin olacağı bilinmez ama bundan Trabzonspor Kulübü"nün büyük zarar gördüğü ve göreceği kesin.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR